Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢINERI ÎN DOSARUL ciobanilor din Vaideeni, ACUZAŢI de aranjarea unor licitaţii

Mai multe persoane din Vaideeni, bănuite de comiterea infracţiunilor de deturnare a licitaţiilor publice au fost percheziţionate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. Cu ocazia celor 4 percheziţii domiciliare, poliţiştii au ridicat înscrisuri şi sume de bani, fiind conduse la sediul poliţiei 15 persoane pentru audieri.

„În urma probatoriului administrat în cauză, s-a constatat faptul că în perioada aprilie 2014 – iunie 2015 persoane bănuite de comiterea faptei au făcut înţelegeri prealabile în scopul fraudării bunului mers al unor licitaţii publice privind concesiunea de păşuni alpine din domeniul primăriei, primind sume de bani în valoare totală de 70.000 de lei de la un bărbat din comuna Vaideeni. Acesta şi-a adjudecat în final licitaţia”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Vâlcea.

Este vorba despre Grigore Mocanu de 63 de ani din Vaideeni, faţă de care poliţiştii au luat măsura reţinerii preventive pentru 24 de ore şi a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Vâlcea. Acesta urmează să fie prezentat în faţa magistraţilor de la Tribunalul Vâlcea.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea exactă a întregului prejudiciului cauzat prin infracţiunea comisă în dauna bugetului local, sumă care depăşeşte 150.000 de lei.