Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul Spârleanu din Crețeni, trimis în judecată de DNA pentru tentativă de folosire a unor documente false

Procurorii DNA Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului comunei Creţeni din judeţul Vâlcea, Ion Spîrleanu, pentru că edilul ar fi depus documente false la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit în scopul obţinerii unor finanţări nerambursabile.
Ion Spîrleanu a fost inculpat pentru infracţiunea de tentativă la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
În rechizitoriu, procurorii au reţinut că în anul 2011 primarul din Creţeni, în contextul implementării unui proiect referitor la construirea unor drumuri agricole, a depus la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit mai multe documente false şi două hotărâri de consiliu local pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile de peste 4,1 milioane lei.
“În cursul anului 2011, în contextul implementării proiectului – “Construirea de drumuri agricole de exploataţie situate în fondul funciar agricol din comuna Creţeni, jud. Vâlcea”, inculpatul Spîrleanu Ion a depus la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (A.P.D.R.P.) mai multe documente false printre care şi două hotărâri ale Consiliului Local, în vederea obţinerii unei finanţări nerambursabile în valoare de 4.113.302 lei (echivalent al sumei de 995.764 de euro)”, se arată în comunicatul DNA.
Proiectul pentru care a fost solicitată finanţarea nerambursabilă a fost respins de autoritatea contractantă şi nu a fost implementat. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vâlcea.