Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Erata urnei

V-am spus că aceste alegeri europarlamentare sunt extrem de importante și, la fel, v-am spus ce cred eu despre obligația nescrisă încă de a vota. În mod natural, după ce rezultatul alegerilor a mișcat în asemenea hal scena politică, mă așteptam la cel puțin o lună de încercări de așezare. Am greșit. Din cauza faptului că toți tembelii fac politică, zic ei la nivel …, niciunii cu excepția proiectului de marketing USR, nu au tras aer în piept și nu au gândit în ce mod urmează să abordeze voința electoratului. Despre traducerea și înțelegerea acestei voințe, nu mai are sens să scriu deoarece într-o propoziție aș termina caseta de opinie. Așadar, iată analiza mea, fără pretenții de-a fi luminat ca politicienii. Încep cu nedumerirea generală : de ce USR a luat atâtea voturi fără să le cunoască cineva exponenții ?
Simplu. Pentru că, prostia PSD de a ataca profiturile multinaționalelor a condus la această invenție, USR. Cum am zis, un proiect de marketing peste orice imaginație de bine pus la punct, testat ca USB în capiatală și cu roade evidente, s-a transformat în principalul colector de voturi al scârbiților de politică și politicieni. Nu-i așa, adevărul este că 30 de ani întreaga clasă politică a pus România în plop. Tineri care nu mai votaseră în viața lor, bătrâni ce își doreau tineret în locul gloabelor actuale, foști simpatizanți PNL și PSD, cu toții au votat cu USR. A crescut procentul de participare și de aici dezastrul pentru revendicatorii consacrați ai politicului. De fapt, niște hoți, analfabeți, mincinoși și ipocriți într-o majoritate colpleșitoare și sufocantă. Felicitări „proiectanților” USR. Good job !
Continuăm cu cei care adjudecă primul loc, cu PNL. Tembelism fără margini. Infatuare fără pic de reținere, înfierbântări, neprofesionalism și atitudini publice bufonistice. Exuberanță ca după extasy. După mintea mea, fără motive. Vor guvernare, dar n-au cu cine și cu ce. Se umflă-n pene, dar forță ioc! Se măcelărăsc la câteva zile de la o victorie în cifre, nu în spirit. Denotă oportunism și imaturitate. Profanează existența înaintașilor. Brătienii nu i-ar fi angajat nici vizitii. Rareș Bogdan, cu cerneala neuscată pe adeziune, joacă pe liderul PNL, ignorându-l complet pe Ludovic Orban care stăruie pe lângă Barna și Băsescu să fie prim ministru. Face guverne din umbră fără să numere bilele din Parlament. La șefia Camerei Deputaților și-a luato-n bot și a frizat penibilul. Deci, la liberali măcel ce macină și atrage scârba creditorilor electorali ce i-au votat și mult bufonism. Neseriozitate și prostie. Primul pas spre catastrofă. Captivi între „ scăpați-ne de ei ” și impotența dărâmării Guvernului Dăncilă, liberalii lasă loc useriștilor ca speranță de luptă cu „ ciuma roșie ” și devin nefrecventabili.
Trecem la PSD și-o facem scurtă. Pe valul de ură, cum le place social-democraților să se victimizeze și să abordeze în comunicare ciufuleala pe care au luat-o pe 26 Mai cu votul anti penali, scapă de golanul Dragnea de la Teleorman și promovează scrisori de reconstrucție ale fostului condamnat pentru corupție Adrian Năstase. Ținând cu dinții de putere cu justificarea „ avem de dus la capăt un program de guvernare pentru țară ”. Așa rămân ținta opoziției și cu siguranță valul de ură va crește.
Ajungem la PMP și la al său lider spiritual care, în ciuda faptului că a tăiat salarii și pensii, a declarat public că a fost un elev mediocru, a băut în fața camerei de filmat și apoi s-a urcat la volan, pe scurt un exemplu negativ și inamic public, este cu multe clase peste orice politician român. În loc să scadă în procente și să dispară în condiții de prezență mare la vot, el crește. Și nu doar atât, promovează lideri politici precum Tomac. Orice pretins politician, indiferent de rang și poziție, pe lângă marinar este copil de grădiniță. Bravo și lui Băsescu !
A mai rămas ALDE al lui Tăriceanu care și-a pierdut, cu scorul pe care l-a luat, orice atuu pentru orice negociere. Simbolul oportunismului este pe ducă și mă întreb dacă până la urmă va fuziona cu PNL, anunțând sfârșitul guvernării PSD. Oricum, lui Călin i-au ieșit din cap toate fumurile de pretenții la președinție.
Cam atât.