Acasă Dezvăluiri Primarul Nicu Gheorghe, fals în declarația de avere

Primarul Nicu Gheorghe, fals în declarația de avere

MINCIUNI. Primarul comunei Boișoara, conservatorul Nicu Gheorghe, devine un personaj public de-a dreptul sinistru. Semnalam că individul are serioase probleme cu legea care, cel mai probabil, nu-i vor permite să mai rămână în scaunul de edil pentru prea multă vreme. După ce a dat țepe peste țepe prin firmele sale de construcții, în numerele viitoare vom reveni cu mai multe informații, a calomniat și desființat public mai multe figuri publice la televiziunea proprie, conservatorul a comis o altă fărădelege. A făcut falsuri în declarația de avere, iar în rândurile care urmează vă vom prezenta dovezile pe care le deținem în acest sens.

Potrivit declarației de avere depusăla Judecătoria Brezoi, Nicu Gheorghe deține un teren agricol în comuna Boișoara, dobândit în anul 2009, în suprafață de16,5 hectare și altul în Sibiu de 36 de hectare cumpărat în anul 2001. În Boișoara, scrie Nicu Gheorghe în declarația de avere, conservatorul are o casă de locuit, dobândită în anul 2010, de35 metri pătrați(??!!). Atât.

Dintr-un certificat al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Vâlcea din data de 19 iunie 2012 aflăm că Nicu Gheorghe deține următoarele bunuri: ” teren în suprafață de6.396 m.p, intabulat în Cartea funciara nr. 35022/UAT Câineni, număr cadastral imobil 89, teren de4.523 m.p, intabulat în Cartea funciară nr. 35023/UAT Câineni, număr cadastral imobil 92, teren în suprafață de3.674 m.p, intabulat în Cartea funciară nr. 35054/UAT Câineni, cu numărul cadastral 467, teren în suprafață de 2.241 metri pătrați + construcțiile situate pe acesta, intabulat în Cartea funciară nr. 35009/UAT Boișoara, având numărul cadastral35.009″ .

Surprinzător niciunul dintre aceste imobile nu apare trecut în declarația de avere de care aminteam în rândurile de mai sus, semn că Gheorghe nu a mințit în declarația de avere sau nu și-a adus aminte exact cât de bogat este.

Într-un alt document, al Primăriei Boișoara, se menționează că Nicu Gheorghe este înscris, în evidențe, cu următoarele proprietăți: un teren curți+clădiri în suprafață de0,14 hectare, un teren arabil (0,20 hectare), o casă de locuit de51 m.p. construită în 1952 și o alta de 59 de metri pătrați din 1963, precum și o anexă de 15 metri pătrați (1963). Nici aceste bunuri nu se regăsesc în declarația de avere a primarului comunei Boișoara.

De și pecistul se face vinovat de o serie întreagă de matrapazlâcuri, care, până acum, din păcate, au trecut neobservate de oamenii legii, el continuă să activeze în mediul public, devenind, odată cu câștigarea fotoliului de primar al comunei Boișoara „printr-un favorabil concurs de împrejurări „mai vizibil ca niciodată.

Țeapa

Semnalam, de curând, că jurnaliștii publicației noastre au intrat în posesia mai multor documente, din care reiese, în mod clar, că omul a țepuit prin firmele sale de construcții, SC Eurossib Construct SRL Sibiu și SC Newbial Trust SRL, zeci de persoane, făcând, astfel, o avere colosală, de a cărei verificare, din păcate, nu s-a ocupat, la modul serios, nicio instituție a statului. Unul dintre păgubiții lui Nicolae Gheorghe, Mircea Pașol, susține că în data de 21 ianuarie2010 aîncheiat cu firma SC Newbial Trust SRL un ante-contract de vânzare-cumpărare în valoare de 172 mii euro (708.571 mii lei), reprezentând contravaloarea a șase apartamente, situate pe strada Eremia Grigorescu, Pitești, urmând ca actul final să fie încheiat în data de 1 septembrie 2010. Numai că, la finalizarea actelor, nu s-a prezentat niciun reprezentat al firmei mai sus amintite. Văzând că a fost tras în piept de Nicolae Gheorghe, Mircea Pașol l-a acționat pe pecist în instanță, susținând că suma de 172 mii de euro, reprezentând contravaloarea celor șase apartamente, a fost plătită integral de acesta către Nicu Gheorghe.

Încercând să ocolească legea, în data de 9 februarie 2010, Nicolae Gheorghe a încheiat un contract de tranzacție între SC Eurossib Construct, adică o altă firmă a omului politic, și SC Newbial Trust SRL în care era stipulat că actul de vânzare-cumpărare între cele două firme și-a încetat efectele. Mai exact, Newbial a cumpărat autorizația de construire, eliberată de Primăria Pitești, având ca obiect mansardarea blocului de locuințe (tip P+4E), bloc P17, scara A din Pitești, strada Eremia Grigorescu, împreună cu beneficiile acestei autorizații. De asemenea, în contract se mai spune că după încheierea acestui document, orice răspundere legată de executarea sau neexecutarea obligațiilor asumate de SC Newbial Trust va fi preluată de societatea Eurossib.

Abuzurile

Pe adresa redacției, am primit, de curând, și o scrisoare, semnată de un locuitor al comunei Boișoara, Dorel Toma, acuzându-l pe primarul conservator Nicu Gheorghe de tot soiul de abuzuri. Toma susține că Gheorghe ” face abuz de putere” , în încercarea acestuia de a- și proteja cu toate forțele ” prietenii și susținătorii din campanie” . De altfel, bărbatul afirmă că primarul PC ia decizii după bunul plac. Semnatarul scrisorii de care aminteam ne-a povestit că Nicu Gheorghe s-a prezentat la poarta casei sale la scurt timp după ce a aflat că a fost ales primar, spunându-i că protecția improvizată de el pentru a-i proteja proprietatea privată pentru cei care trec prin zonă trebuie desființată.   ” Uimirea a fost foarte mare pentru că de-a lungul drumului public pe care dânsul îl invocă, găsim la tot pasul  metri cubi de lemne, grămezi de pietriș, grămezi de nisip, scări. Protecția ridicată de mine se află chiar pe marginea burlanului, fără acea protecție oricând un șiofer neatent, sau, pe timp de noapte, poate scăpa cu o roată în acea gaură putându-se întâmpla o tragedie. O tragedie pe care noi am găsit de cuviință să o prevenim, propunându-i primarului ca în acel loc să facem un semicerc astfel încât acea gaură să fie protejată, însă ne-am lovit de o încăpățânare fără margini. Domnul primar mi-a propus, e adevărat, să-mi fac respectiva protecție înăuntrul proprietății însă, oare, ce rol ar avea o protecție în spatele unei gropi? Dumnealui nu numai că nu ia nicio măsura de prevenire a unui incident nefericit, singurul lui țel fiind de a dărâma acea protecție din ambiție și răzbunare” , susține Dorel Toma.

 

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.