Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PERCHEZIȚII în VÂLCEA. Familie acuzată, în SUA, de spălare de bani! S-au confiscat mașini de lux, aur și bani

Eduard Ghiocel și Floarea Ghiocel, cetățeni români căsătoriți și presupuși lideri ai unei grupări transnaționale de crimă organizată cu sediul în România, sunt acuzați în fața unei instanțe federale din SUA de spălare a 1,4 milioane de dolari din veniturile provenite din zeci de furturi mici, jafuri și escrocherii care vizau în special victime în vârstă din districtul San Diego, potrivit unui comunicat al autorităților americane.

De asemenea, sunt inculpați patru membri ai familiei Ghiocel sau asociați apropiați ai acestora, printre care Gabriel Ghiocel, Marius Ghiocel, Larisa Ghiocel și Argentina Alexandru. Toți inculpații sunt presupuși asociați ai grupului infracțional transnațional românesc Vâlcea, mai mare.

Eduard și Floarea Ghiocel au fost transferați din custodia statului în cea federală și urmează să se prezinte pentru prima dată astăzi la tribunalul federal. Ceilalți inculpați rămân în libertate în România.

Începând de luni seară, în temeiul a șapte mandate de percheziție în România, emise de Tribunalul București și executate de ofițeri de poliție din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Serviciului de Combatere a Grupurilor Infracționale Organizate și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea din cadrul Poliției Naționale Române, asistați de FBI și IRS, ofițerii au confiscat bunuri ale lui Ghiocel în mai multe locații din județul Vâlcea, inclusiv vehicule de lux, monede de aur și numerar, în valoare totală de 618.075 de dolari.

Potrivit unei plângeri și a unui mandat internațional de confiscare, inculpații sunt acuzați de 17 furturi de bijuterii în comunități de vârstnici din San Diego între martie 2020 și septembrie 2022. În plângere se precizează că aceștia au depus, de asemenea, cereri false de șomaj pentru a fura aproximativ 32.250 de dolari din indemnizațiile de asigurare de șomaj din California, destinate să ajute lucrătorii afectați de pandemie.

Potrivit plângerii, familia Ghiocel ar fi spălat veniturile obținute din infracțiunile lor prin amanetarea de bijuterii și ceasuri scumpe din aur pentru bani în magazine de bijuterii din Los Angeles. Familia Ghiocel, care nu a avut niciodată un loc de muncă legal, a spălat apoi în mod sistematic acești bani, împreună cu veniturile obținute din asigurarea de șomaj furată, trimițând transferuri bancare în România prin intermediul Money Service Businesses și achiziționând lingouri de aur, monede de aur și vehicule de lux de lux de lux din locații din sudul Californiei și trimițând aceste obiecte în România. În total, subgruparea Ghiocel a repatriat în România active în valoare de 1 367 652,02 dolari din fonduri ilicite, se arată în plângere.