Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

Traficanţi internaţionali de droguri, prinşi de poliţişti şi procurori

foto arhiva Vocea ValciiCinci judeţe au fost, în această dimineaţă de 15 iulie 2015, luate la „purecat” de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate și de procurorii DIICOT, cei care au urmărit destructurarea unei grupări specializate în trafic internațional de cocaină și ecstasy.

Oamenii legii au făcut 14 percheziţii domiciliare în cinci judeţe, Maramureş, Suceava, Bihor, Vaslui şi Satu Mare, ei căutând drogurile cu câini special antrenaţi în depistarea substanţelor interzise.

„Acțiunea a vizat destructurarea unei grupări infracţionale de trafic internațional de droguri de mare risc, precum cocaină, comprimate MDMA şi ecstasy. Persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi introdus droguri în ţară şi le-ar fi distribuit, fie direct, fie prin intermediari” – susţine Poliţia Română.

Poliţiştii şi procurorii au descoperit că membrii grupării ar fi avut legături de afaceri strânse cu persoane din mai multe ţări europene, precum și în state din America Latină, „aderând la activitatea de criminalitate organizată a unor grupări transfrontaliere de trafic internaţional de droguri periculoase”.

La locuinţele suspecţilor, oamenii legii au descoperit 964 de pastile de ecstasy şi un gram de cannabis. Mai multe persoane au fost conduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş, pentru audieri, membrii grupării fiind bănuiţi de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri mare risc.