Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liceul de Arte „Victor Giuleanu” şi Şcoala Gimnazială nr. 4 din Râmnicu Vâlcea, CÂȘTIG DE CAUZĂ în instanța la OLT! Rromii care au livrat materiale PSI de miliarde de lei vechi la 15 școli, ACUZAȚI DE ÎNȘELĂCIUNE

Câștig de cauză la Tribunalul Olt pentru Liceul de Arte „Victor Giuleanu” şi Şcoala Gimnazială nr. 4 din Râmnicu Vâlcea. Magistrații au decis să întoarcă dosarul la procuror pentru completarea urmăririi penale în cazul oamenilor de afaceri rromi, care au aprovizionat 15 școli din Râmnicu Vâlcea cu materiale PSI în valoare de peste 10 miliarde lei vechi. Cele două unități de învățământ din Vâlcea au fost reprezentate în instanță de tânăra avocată din Vâlcea, Raluca Popescu.
Iată decizia instanței de la Tribunalul Olt:
”Încheiere nr.235/19.12.2017 – Constată că obiectul prezentei plângeri îl reprezintă soluţia de clasare dispusă prin ordonanţa nr. 184/P/2015 din data de 02.08.2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt , dată în dosarul nr. 184/P/2015 al aceluiaşi parchet cu privire la infracţiunea de tentativă de înşelăciune. În baza art. 341 alin. 6 lit. b) C. p.p. admite plângerea formulată de petentele Liceul de Arte „ Victor Giuleanu” Rm. Vâlcea şi Şcoala Gimnazială nr. 4 RM. Vâlcea, desfiinţează soluţia de clasare dispusă prin ordonanţa nr. 184/P/2015 din data de 02.08.2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt , dată în dosarul nr. 184/P/2015 al aceluiaşi parchet cu privire la infracţiunea de tentativă de înşelăciune şi trimite cauza la procuror pentru a completa urmărirea penală cu privire la infracţiunea de tentativă de înşelăciune prev. de art. 32 rap. la art. 244 C. pen. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Dată în cameră de consiliu, azi, 19.12.2017”.
Această decizie le este favorabilă și celorlalte școli păcălite din Vâlcea, care nu au dorit să deschidă procese, directorii temându-se de eventuale represalii. Iată că și decizia Consiliului Local al primăriei Râmnicu Vâlcea de a angaja un apărător pentru cele 2 școli a fost una de bun augur.
Amintim că în anul 2012, mai mulți rromi din județul Olt dădeau lovitura la Vâlcea, reușind să aprovizioneze 15 școli din municipiu cu materiale PSI, în valoare de peste 10 miliarde lei vechi.
La vremea respectivă, scandalul public a fost unul imens, mai ales că se specula că cei 6 rromi, reprezentanți ai firmei din județul Olt, nu ar fi ajuns în birourile directorilor de școli din Vâlcea, fără sprijinul unor politicieni locali, mai ales din zona liberală a eșicherului politic.

Citiți și https://www.voceavalcii.ro/41755-exclusiv-rromii-care-au-livrat-materiale-psi-de-miliarde-de-lei-vechi-la-15-scoli-din-ramnicu-valcea-scosi-basma-curata-scolile-sunt-bune-de-plata.html