Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Începe să explodeze BOMBA Cinegetica Loviştea

După prezentarea cazului de braconaj din zona Şirineasa, când profesorul Radu Alexandrescu a fost prins la braconaj, am fost contactaţi la redacţie de mai mulţi vânători, membri ai asociaţiei de vânătoare Cinegetica Loviştea, care ne-au spus că din cauza unei defectuoase administrări a fondurilor de vânătoare, asociaţia riscă să piardă un fond din cauza neplăţii taxele către obşti.

Aceştia susţin că filialei de vânătoare Cinegetica Loviştea este la un pas să-i fie reziliat contractul de gestionare al unuia dintre cele trei fonduri de vânătoare pe care le gestiona, fondul Moliviş, din cauza neplăţii taxelor către obşti şi stat. Filiala mai are încă două fonduri Malaia şi Brezoi.

Vânătorii mai spus că filiala nu şi-a achitat taxele nici către obştile care au terenurile pe celelalte 2 fonduri, însă acestea nu au facturat. Se pare că taxele nu au fost plătite pentru că peste 70 de membri vânători din cei 94, pe care îi are asociaţia, nu au vrut să mai plătească cotizaţia, motivând că filiala nu administrează fondul de vânătoare conform legilor în vigoare.

Profesorul Radu Alexandrescu, cel care a fost prins săptămâna trecută, la braconaj, este unul dintre membri acestei filiale. Într-o Adunare Generală a asociaţiei de anul trecut, în timpul şedinţei, Alexandrescu a intrat în conflict cu unii membri vânători. Aceştia i-au acuzat pe Daniel Nicolaescu (directorul filialei) şi Radu Alexandrescu că pe acest fond de vânătoare nu au acces decât un grup restrâns de persoane suspectate că ar avea legătură cu acţiunile de braconaj desfăşurate pe acest fond.

În timpul aceleaşi şedinţe, 25 de vânători susţinuţi chiar de preşedintele filialei Ion Marinescu au hotărât să-şi facă o asociaţie de vânătoare separată.

„De la înfiinţare, din urmă cu trei ani şi până acum, nu mi-au plătit nici un leu. Deşi trebuia să fac mai multe facturi, eu le-am tăiat doar una, în suma de 4.400 lei, dar nu au plătit-o nici pe aceea. Am mers cu ea în instanţă, am hotărâre definitivă şi acum suntem la executorul judecătoresc de la Brezoi, dar, din câte am înţeles, domnul Nicolaescu a reuşit până acum să se fofileze. Acolo, în asociaţie, Nicolaescu şi cu încă câţiva şi-au făcut de cap. Obţin venituri, ei încasează cotizaţiile de la 94 de vânători. Suntem vreo 7 – 8 obşti nu le-a plătit la niciuna”, susţine Ion Răduca preşedintele obştii care a cerut rezilierea pentru neplată.

După reziliere, fondul va intra în administrarea Romsilva, iar ministerul va face o sesiune de atribuire şi dacă nu se atribuie se va organiza licitaţie. Însă, în acest caz, este nevoie de o aplecare mai atentă a instituţiile statului asupra verificării verificarea condiţiilor de gestiune impuse prin contract filialei. ITRSV şi ministerul de resort trebuie să demareze un control pentru că multe lucruri încep să se împută la filiala de vânătoare Cinegetica Loviştea.