Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a semnat contracte de finanţare pentru trei drumuri judeţene, în valoare de aproximativ 75 milioane euro

Judeţul Vâlcea va primi 75 de milioane de euro, bani europeni, pentru trei drumuri judeţene. Contractele au fost semnate marţi, 19 decembrie 2017, la Ministerul Fondurilor Europene, de către preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, ministrul delegat al Fondurilor Europene şi directorul ADR SUD-VEST OLTENIA, Marilena Bogheanu.

Contractele sunt pentru finanțarea a trei proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere din județul Vâlcea, a căror valoare totală eligibilă ajunge la circa 69,8 milioane euro (din care aprox. 59,3 milioane euro fonduri europene).

„Modernizarea infrastructurii rutiere din țara noastră înseamnă câștig pe mai multe planuri: de timp, de bani, de notorietate. Mai ales într-un județ ca Vâlcea, unde potențialul industrial și turistic al zonei este foarte mare, sperăm noi că va fi și dezvoltat corespunzător”, a subliniat ministrul Nica.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a declarat: „Astăzi facem istorie, sunt bani care rezolvă după zeci de ani probleme de infrastructură care vor fluidiza traficul rutier şi care vor interconecta judeţul Vâlcea cu celelalte judeţe vecine, dar şi cu viitoarea autostradă europeană A1. Aceste lucrări care vor demara anul viitor, vor rezolva traficul rutier pe malul stâng al răului Olt”.

Este vorba despre proiectele „Modernizare DJ 678, Limită Judet Olt – Dragoesti – Casa Veche – Dragioiu – Galicea – Bratia – Cremenari- Bercioiu – Ruda – Bârsești – Barza – Budești (DN7 – E81)”, „Modernizare DJ 703G, Jiblea – Sălătrucel – Berislăvești – Limită Județ Argeș” și „Modernizare DJ 678 A, DN 64 (Tătărani) – Bratia Vale – Cocoru – Dealu Mare – Predeşti – Corbii din Vale – Popeşti – Ginerica – Limită Judeţ Argeş”.

Cele trei proiecte au în vedere adaptarea la cerințele actuale pentru un transport sigur a 78 km de drumuri județene (incluzând, pe lângă reabilitarea căii de rulare, și construcția și reabilitarea de poduri și podețe, parcări laterale, alveole pentru mijloacele de transport in comun, pasarele, piste de biciclete, montarea de parapete și rigole etc) asigură legătura cu rețeaua de drumuri naționale și europene.
Astfel, cei 41.600 de locuitori ai orașelor și comunelor tranzitate vor beneficia direct de îmbunătățirea condițiilor de transport și de fluidizarea traficului, la fel ca și agenții economici din zonă și turiștii care vizitează stațiunea Călimănești sau tranzitează Valea Oltului.

Cele trei proiecte sunt finanțate prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritate de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multi-modale.