Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Justiţie prea blândă pentru un infractor acuzat de două tentative de omor

Ricardo Ion Ciulei, din localitatea Bujoreni, sat Gura Văii, judeţul Vâlcea a fost reţinut în data de 13 octombrie 2015, atunci în vârstă de 17 ani, fiind acuzat de două tentative de omor. Acesta a înjunghiat doi tineri, în urma unor conflicte spontane.

Prima tentativă de omor a avut loc în luna martie 2015, atunci când poliţiştii au fost anunţaţi prin 112 că, într-un gang din Râmnicu Vâlcea, un bărbat înjunghiat în abdomen este căzut la pământ şi are nevoie de îngrijiri medicale. După ce a fost stabilizat de medici, victima Florian Alberto B., le-a mărturisit oamenilor legii că a fost înjunghiat de Ricardo Ion Ciulei, cu care a avut discuţii în contradictoriu.

Beneficiind de o lege favorabilă, în sensul că poliţiştii şi procurorii nu au putut să ia măsuri până când actele medico-legale nu au constatat tentativa de omor, infractorul a rămas în libertate până când la sfârşitul lunii septembrie 2015 a încercat să mai omoare pe cineva.

S-a întâmplat în noaptea de 29/30 septembrie 2015, când la Bujoreni – Gura Văii, Ricardo Ion Ciulei l-a înjunghiat în gât pe Ion Bogdan S., din Lunca. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului nu au mai găsit nici victima, nici infractorul. Primul a fost dus de urgenţă la spital, iar acest lucru i-a salvat viaţa, iar cel de-al doilea a fugit de la faţa locului.

Miercuri, 1 iunie 2016, Ricardo Ion Ciulei a fost condamnat de Tribunalul Vâlcea la 5 ani internare într-un centru de detenţie, o măsură prea blândă pentru o persoană care până la vârsta majoratului a comis două tentative de omor.

„Respinge cererile de schimbare a încadrării juridice a faptelor pentru comiterea cărora s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ciulei Ion Ricardo. Aplică inculpatului Ciulei Ion Ricardo măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o durată de 5 ani. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului” se arată în soluţia pe scurt dată de Tribunalul Vâlcea în acest dosar.