Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

EŞEC răsunător pentru Săraru la Şirineasa! Pesedistul Streinu a câştigat Primăria

Lui Dan Săraru de la Şirineasa i-a ieşit Primăria din cap! Acesta a pierdut cursa pentru primărie la alegerile locale din data de 5 iunie 2016. clasându-se pe locul II, după social-democratul Ion Streinu. În Consiliul Local Şirineasa, bătălia se va da pentru postul de viceprimar deoarece componenţa din CL este una care nu prea lasă loc de multe negocieri. Astfel, PSD are 4 consilieri, PNL 3, iar PRM, ALDE, UNPR şi PMP câte unul.

Noul primar ales, Ion Streinu, susţine că Primăria Sirineasa va avea, în curând, un sediu modern şi spatii mai mari pentru activitatea cu publicul, clădirea primăriei intrând, deja, în reparaţii capitale.

Săraru a fost găsit incompatibil

Amintim că Dan Săraru a candidat la alegerile locale din data de 5 iunie 2016 din partea PNL, chiar dacă fusese găsit incompatibil de ANI. În data de 25 mai 2015, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat în mod irevocabil asupra dosarului de incompatibilitate al primarului din comuna Şirineasa, anulând în parte raportul întocmit de inspectorii ANI. Decizia Înaltei Curţi arată că s-a anulat doar partea din raport care se referă la incompatibilitatea dintre funcţia de primar şi cea de reprezentant al Comunei Şirineasa în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. APAVIL S.A. Vâlcea. Restul acuzaţiilor inspectorilor ANI s-au dovedit a fi veridice, iar Dan Săraru şi-a pierdut mandatul de primar.