Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fostul preşedinte al Colegiului Medicilor din România, condamnat cu suspendare

Fostul preşedinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae s-a angajat pe sine însuși într-un proiect european şi astfel a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Iniţial, Judecătoria Iaşi a dat o sentinţă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, dar Vasile Astărăstoae a contestat decizia instanţei.

Curtea de Apel Iaşi a decis să-i admită apelul fostului președinte al Colegiului Medicilor şi să-i reducă pedeapsa la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Decizia magistraţilor Curţii de Apel Iaşi este definitivă.

Procurorii l-au acuzat pe Vasile Astărăstoae că s-a angajat pe sine însuşi în proiectul european ”Standarde europene pentru programe post-doctorale competitive de formare în domeniul managementului, cercetării avansate şi expertizei psihiatrice medico-legale” câştigat şi implementat în 2010 de Institutul de Medicină Legală din Iaşi, al cărui director era, la vremea respectivă, profesorul Vasile Astărăstoae.