Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Focuri de armă la Cariera Alunu

FLAGRANT. Încercând să oprească hoții, un agent de pază s-a împușcat în mână. Cei șase tineri prin și în flagrant în timp ce sustrăgeau cărbune din Cariera Alunu au atacat agenții de pază cu târnăcoape și lopeți. Nicolae Răvaș, Ilie Strinu, Ovidiu „Bogdan Bufu, Ion Adelin Mutu, Gheorghe Adelin Strinu și Ștefan Adrian Răvaș au fost propu și pentru arestare preventivă pentru 29 de zile, procesul fiind amânat însă până pe data de 27 februarie 2012.

Prinderea în flagrant a șase tineri în timp ce furau cărbune din Cariera Alunu s-a lăsat cu focuri de armă. Totul s-a întâmplat în noaptea de 11 februarie a.c., atunci când agenții firmei de pază ai carierei au observat că se sustrag cantități mari de cărbune. Ei i-au somat pe cei șase tineri să se predea autorităților, însă hoții au devenit violenți, atacând agenții de pază cu târnăcoape și lopeți. În acel moment, angajații Carierei Alunu au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, dar, din nefericire, unuia dintre agenți i s-a descărcat arma, împușcându-se în mână. ” În altercație, încercând să se apere și să prindă hoții, agenții au fost nevoiți să folosească armele. Din nefericire, unul dintre ei avea un glonț pe țeavă, arma s-a descărcat și s-a împușcat în mână” „ne-a declarat comisarul „șef Nicolae Sărdărescu, șieful Poliției Orășenești Horezu.

La fața locului au ajuns la scurt timp și polițiștii din Horezu, prinzându-i pe cei șase tineri înainte de a scăpa. Astfel, Nicolae Răvaș, Ilie Strinu, Ovidiu „Bogdan Bufu, Ion Adelin Mutu, Gheorghe Adelin Strinu și Ștefan Adrian Răvaș „toți locuind în localitatea Alunu, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind propu și pentru arestare preventivă pentru 29 de zile. Magistrații Tribunalului Vâlcea au amânat soluționarea cererii Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu până pe data de 27 februarie a.c., pentru lipsa de procedură la inculpați, însă le-a interzis acestora să părăsească localitatea.

Prin și de mai multe ori la furat, dar iertați de conducerea Carierei

Din câte se pare, hoții nu sunt la prima infracțiune de acest gen din Cariera Alunu. Șeful Poliției Orășenești Horezu ne-a declarat că aceștia au fost prin și în nenumărate rânduri în timp ce furau cărbune, însă, de fiecare dată, au fost iertați. Numai că acum, tinerii, ce au vârste cuprinse între 17 și 35 de ani, au devenit violenți și a fost necesară folosirea armelor din dotare ale agenților de pază, dar și intervenția polițiștilor. Comisarul „șef Nicolae Sărdărescu a mai aflat că cei șase hoți au provocat și numeroase incidente la Cariera Alunu, aceștia oprind benzile de transport cărbune de mai multe ori, pentru a se răzbuna pe conducerea Societății Naționale a Lignitului Oltenia (din care face parte și Cariera Alunu „n.r.) pentru că, susțin ei, au de recuperat sume de bani pe niște pământuri acaparate de Carieră. ” Tinerii spun că familiile lor au de recuperat bani pentru niște pământuri ce au fost luate de Cariera Alunu și au vrut să se răzbune. Se pare că între familiile tinerilor și Societatea Națională a Lignitului Oltenia sunt câteva procese civile pe pământurile respective. Oricum ei se duceau repetat să fure cărbune de acolo și opreau benzile de transport cărbune, dar de fiecare dată au fost iertați” „ne-a mai declarat comisarul „șef Nicolae Sărdărescu.