Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: jurnalvalcean.ro

Edilul din Bujoreni, pus sub control judiciar! El nu are voie să intre în primărie!

Foto: jurnalvalcean.roProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi ofiţerii DGA Vâlcea au luat decizia, în seara zilei de joi, 17 martie 2016, de a-l pune sub control judiciar pe primarul comunei Bujoreni, Alecsandru Roşu, dar şi pe funcţionarul public de la achiziţii publice Marinescu Cristian Ştefan. Interesant este că în cadrul controlului judiciar, celor doi li s-a impus măsura interdicţiei exercitării funcţiei. Mai mult, Roşu şi Marinescu nu au voie să se apropie de martori şi de angajaţii Primăriei Bujoreni.

După cum bine se ştie, joi dimineaţa, procurorii, ofiţerii DGA şi mascaţii au descins la Primăria Bujoreni, dar şi la locuinţele funcţionarilor publici ai instituţiei, la consilierii locali şi la 10 societăţi comerciale, ce au sediile în Bujoreni, Călimăneşti şi Râmnicu Vâlcea şi au contracte cu primăria.

În total au fost 28 de percheziţii, fiind ridicate mii de documente şi duse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, acolo unde au fost audiaţi zeci de martori.

Deocamdată, inculpaţi în dosar sunt doar primarul Alecsandru Roşu, dar şi funcţionarul public de la achiziţii publice Marinescu Cristian Ştefan, urmând ca după desigilarea documentelor şi verificarea lor să se extindă cercetarea penală şi în cazul altor funcţionari sau administratori de firmă. Procurorul de caz – Cerasela Ungureanu – se pare că vizează mai multe contracte de achiziţii şi de atribuire lucrări din primăriei. Alecsandru Alexsandru este acuzat de abuz în serviciu, conflict de interese şi uz de fals, iar Cristian Ştefan Marinescu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi fals intelectual.

„În perioada 2011-2013, inculpatul Roşu Alexsandru a încheiat în numele comunei Bujoreni, cu încălcarea dispoziţiilor legale, contracte de achiziţii publice cu diverse societăţi comerciale, având ca obiect diferite lucrări, inculpatul asigurând plata tuturor sumelor către societățile respective cu toate că, lucrările nu erau realizate. Totodată, inculpatul a încheiat contracte vizând aceeaşi lucrare cu diferite societăţi comerciale, achitând practic către fiecare dintre acestea lucrarea şi prejudiciind astfel comuna Bujoreni.

De asemenea, în baza înțelegerii preexistente dintre Marinescu Cristian Ștefan și Roșu Alexsandru, inculpatul Marinescu Cristian Ștefan a întocmit procese verbale de recepție, prin care a atestat în mod nereal faptul că lucrările care au făcut obiectul contractelor au fost realizate, iar aceste procese verbale au stat la baza ordonanțării plății de către Roșu Alexsandru” – se arată într-un comunicat al Parchetului Vâlcea.