Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Denunţătorul din dosarul Hidroelectrica este Remus Vulpescu

DJ Vulpescu se ţine de delaţiuni • Un director şi un consilier al lui Niţă, reţinuţi pentru corupţie

Devenit celebru după ratarea privatizării de la Oltchim, şi după cirdcul mediatic pe care l-a declanşat în jurul acestei societăţi alături de Dan Diaconescu, Remus Vupescu nu se potoleşte. Avocaţii celor doi reţinuţi au făcut public numele denunţătorului. Acesta este nimeni altul decât Remus Vulpescu, şef de cabinet al ministrului Finanţelor şi un apropiat al lui Daniel Chiţoiu.

În prezent reţinuţi pentru 24 de ore, Ioan Mihăilă, consilier al ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă şi membru în Consiliul de Supraveghere al S.C. Hidroelectrica SA, precum şi Eugen Brădean, director de trading la Hidroelectrica S.A. şi membru al Directoratului aceste societăţi, au fost prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare pentru 29 de zile.

Remus Vulpescu a ajuns în atenţia publică în urma scandalului ce a urmat privatizării eşuate a Oltchim. Atunci, între Remus Vulpescu şi Dan Diaconescu, câştigatorul licitaţiei, au avut loc mai multe schimburi dure de replici. Recent, fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, spunea pe blogul personal despre Vulpescu că i-ar fi ocupat biroul, imediat după plecarea sa din minister.

Ioan Mihăilă, consilier al ministrului delegat pentru Energie şi membru în Consiliul de Supraveghere al S.C. Hidroelectrica SA, precum şi Eugen Brădean, director de trading la Hidroelectrica S.A. şi membru al Directoratului aceste societăţi au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie pentru dare de mită şi complicitatea la această faptă.

Valoarea mitei promisă unui membru al consiliului de supraveghere al Hidroelectrica pentru a vota acordarea unui contract de vânzare de energie era de 1,4 milioane de euro .

Valoarea contractului de vânzare de energie la preţ mic, în defavoarea Hidroelectrica, era de 262.980.000 euro. Contractul era pe patru ani.