Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA. Tineri reținuți pentru un „șir de infracțiuni”

La data de 14 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secției nr.8 Lăpușata au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 2 tineri, de 17 și 19 ani, ambii din localitatea Cernișoara, bănuiți de comiterea infracțiunilor de abuz de încredere și conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Din cercetări s-a stabilit că, la data de 26 august a.c., cei în cauză ar fi primit de la o persoană un autoturism, pentru a se deplasa din orașul Horezu în localitatea Cernișoara, urmând ca ulterior să îl returneze, însă aceștia ar fi refuzat, solicitând chiar și o sumă de bani în schimbul autoturismului.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei 2 bărbați nu posedau permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști, cei 2 tineri au fost identificați, iar la data de 14 septembrie a.c, au fost desfășurate 2 percheziții domiciliare, în localitatea Cernișoara, de unde au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri și bani.

De asemenea, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3 plicuri ce conţin substanţă pulverulentă de culoare albă, 2 pacheţele cu conținut vegetativ, 4 bile cu substanţă albă şi un fragment de ţigaretă, precum și un cântar electric.

La aceeași dată, cei 2 bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz de încredere și conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, iar astăzi, urmează să fie prezentați instanței pentru dispunerea măsurilor legale.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, în vederea documentării întregii activități infracționale a celor 2 persoane.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea.