Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ROMÂNII AU TALENT: Micul chitarist care a impresionat juriul este din Vâlcea

• Bobiţă Cătuşanu, liderul trupei Antract, este unul dintre primii oameni care a crezut în talentul lui Andrei Cerbu

Micuţul chitarist, Andrei Cerbu, de aproape 11 ani, care a impresionat juriul de la „Românii au talent”, dar şi o ţară întreagă, este din Rm. Vâlcea. Iată ce declara Andrei Cerbu celor de la Românii au talent: „Părinţii mei s-au cunoscut în 2001 şi lucrau împreună la aceeaşi firmă. Tata e din Râmnicu Vâlcea şi mama este din Iaşi. S-au căsătorit şi în 2002 mama m-a născut şi ca să aibă grijă de mine a trebuit să renunţe la facultate. Tata a lucrat în continuare şi a trebuit să ne întreţină pe toţi. Apoi a venit pe lume şi fratele meu, Teo”.

Bobiţă Cătuşanu, căutător de talente

Chitaristul Andrei Cerbu a vorbit deschis despre cei care au crezut în talentul său şi care l-au ajutat să fie cât mai aproape de visul lui. Alături de tatăl său, mare iubitor de muzică de calitate, care, constant, l-a încurajat, au mai existat oameni dispuşi să-l ajute. Unul dintre ei este liderul formaţiei Antract, Bobiţă Cătuşanu.

„În anul 2011 a apărut trupa de rock Kids Rock formată din copii de vârsta mea. În anul 2011 pe 16 decembrie am avut primul meu concert cu trupa Kids Rock în faţa a 400 de persoane şi a fost un succes. Aveam 9 ani şi eram rocker .

Apoi eu, ca şi chitarist al trupei, am început să învăţ piese tot mai grele iar în concertul din iunie 2012 am cântat «Sweet Child O Mine» de la Guns’N’Roses, idolul meu de atunci fiind Slash.

Au urmat multe concerte şi în anul 2012 am mai participat odată cu trupa Kids Rock la Românii au Talent dar nu am trecut de preselecţii. Noi am continuat să cântăm peste tot pe unde s-a putut dar în 2013 trupa s-a desfiinţat.

Am început o carieră solo, am început să compun muzică şi în 18 mai, la 10 ani jumătate, am lansat prima mea compoziţie. Se numeşte «I love u» pentru că îmi plăcea atunci de o fetiţă.

În octombrie 2012 tata a vorbit cu Bobiţă Cătuşanu, liderul de la Antract, care după ce m-a văzut pe Internet, m-a invitat să cânt la un concert. Am fost la Rm. Vâlcea, am cântat şi m-am simţit extraordinar mai ales că toţi mă plăceau, iar cei din Antract au fost nişte oameni deosebiţi. Am mai cântat cu ei de 8 Martie 2013, la Bacău şi de 9 Martie 2013, la Suceava. Antract este prima trupă mare care m-a promovat şi o să îi mulţumesc mult pentru asta” – spune băieţelul de o modestie încurajatoare.

Bobiţă Cătuşanu ne-a mărturisit că este fericit când dă peste talente autentice şi, atât cât îi stă lui în putinţă, îl va sprijini pe Andrei. „Vi-l mai amintiţi pe Andrei Cerbu micuţul chitarist care a reuşit să impresioneze o ţară întreagă cu talentul său? Ei bine, Andrei începe să culeagă acum roadele muncii sale. L-am încurajat permanent pe Andrei să creadă în talentul său şi pe Florin Cerbu (tatăl lui Andrei) să creadă în şansa lui Andrei. Sunt ferm convins că Andrei poate termina acest concurs pe cea mai înaltă treaptă a podiumului pentru că talentul său îl recomandă pentru asta. Succes Andrei!” – a postat Bobiţă Cătuşanu pe o reţea de socializare.

Vrea o sală de repetiţii pentru copii talentaţi

Andrei Cerbu se uită cu optimism către viitor, însă nu doreşte să-şi facă planuri măreţe. Însă, în sufletul lui, nutreşte speranţa că ar putea câştiga concursul „Românii au talent”.

„Dacă aş câştiga concursul, aş vrea să fac o sală de repetiţii unde toţi copiii talentaţi dar care nu îşi pot permite un profesor sau un instrument bun să poată să vină să studieze muzica. Şi mi-aş mai dori ca împreună cu familia mea să merg în cea mai tare vacanţă posibilă pentru că în fiecare vară s-a ivit un motiv şi nu am mers nicăieri.

Îmi place foarte mult să cânt pe scenă şi îmi place foarte mult să fac show. Pentru fiecare concert mă pregătesc foarte mult pentru ca să iasă cât mai bine şi cred că sunt mulţi care vor să vină la concertele mele, pentru că, după experienţa din vara trecută când am cântat la terase, am văzut că din ce în ce mai mulţi oameni veneau la concertele mele iar alţii reveneau.

Îmi doresc ca după acest show lumea să-l cunoască cât mai bine pe idolul meu Gary Moore, să asculte muzică bună şi îmi mai doresc ca mulţi copii să se apuce să studieze un instrument şi să nu renunţe niciodată pentru că muzica este foarte frumoasă” – a mai povestit Andrei Cerbu.