Acasă Arhiva Un neamt a introdus arme in Valcea

Un neamt a introdus arme in Valcea

       ” Thomas G., că sătorit cu o drăgășeneancă , a modificat un pistol, înlocuind țeava pistolului cu una pentru glonț de calibru 7,65 mm

 

       Pe piața internațională a deținătorilor de arme, România ocupă un loc codaș, însă în ultimii ani se pare că începem să recuperăm, numărul deținătorilor de arme români fiind în Continuă creștere. Se știe că existența armelor, într-un număr mare, poate duce la haos și crime. Nu odată am auzit despre crime înfăptuite de copii, de adolescenți, în mâinile că rora nu aveau ce că uta arme. În România, ca și în statele Uniunii Europene, există o legislație care reglementează regimul armelor și muniției, însă sunt și indivizi care ocolesc legea.

Este și cazul unui cetățean german, stabilit în Drăgășani. Thomas G., de 44 ani, a fost descoperit de polițiștii de la Formațiunea de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Drăgășani, precum și cei de la Biroul AEST cu 2 pistoale asupra sa, pentru care nu deținea autorizație. În urma unei descinderi din data de 21 august a.c., polițiștii au găsit la domiciliul din Drăgășani cele două arme.

Primul pistol, marca  I.W.G.  de calibru 9 mm, era prevăzut cu  un încă rcă tor artizanal. Cel de-al doilea pistol descoperit de polițiștii vâlceni este de marca COLT DOUBLE EAGLE calibru de 9 mm P.A.K, cu încă rcă tor și cinci cartușe iritant lacrimogene.

Armele au fost examinate de polițiștii, care au observat faptul că una dintre ele, cea de marcă I.W.G., prezenta modifică ri având țeava înlocuită cu una pentru glonț de calibru 7,65 mm fiind și prevăzută cu ghinturi (șanțuri în formă de spirală făcute pe suprafața interioară a unui pistol, pentru a imprima glonțului o mișcare de rotație necesară menținerii stabilității acestuia pe o traiectorie dată).

Polițiștilor și procurorii au mai descoperit că Thomas a introdus armele în România la data de 15 august a.c. cu autocamionul pe care lucrează ca șofer al unei societăți comerciale din Germania. În prezent, Thomas G. este cercetat pentru infracțiunile de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor  de că tre Biroul Teritorial  Vâlcea din cadrul D.I.I.C.O.T.

                                                                                         ” Cristina PIRVU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.