Acasă Arhiva Dorel Jurcan nu e de acord cu excluderea lui Gutau din PD

Dorel Jurcan nu e de acord cu excluderea lui Gutau din PD

         ” Senatorul democrat crede în prezumția de nevinovăție ” Mircea Toader a declarat că în  cazul în care edilul-șef al Râmnicului, Mircea Gutău, va fi absolvit de orice vină în dosarul „Mită la Primăria Râmnicului”, Partidul Democrat îl va primi cu brațele deschise

 

         Zilele trecute, ministrul secretar de stat din cadrul Ministerului Administrației și Internelor, Mircea Toader a fost prezent la Vâlcea pentru a participa la Colegiul Director Județean al Partidului Democrat Vâlcea. De menționat că Mircea Toader este președintele organizației județene a Partidului Democrat filiala Galați. La întâlnire au participat președinții de organizații, 9 primari și 28 de viceprimari PD, precum și câțiva directori ai instituțiilor deconcentrate. Discuțiile s-au axat pe probleme legate de finanțare, pe Ordonanța 7/2006, a unor obiective la nivelul localităților din județul Vâlcea. „Primarii noștri au dovedit că sunt atașați de comunitățile lor și încearcă să găsească soluții pentru dezvoltarea infrastructurii și economiei localităților pe care le conduc. Periodic, la nivelul Ministerului Administrației și Internelor se desfășoară întâlniri cu reprezentanți ai administrațiilor locale. În cadrul acestor întâlniri se schimbă opinii și păreri privind modul în care se poate aplica reforma din administrația publică locală, problemele care sunt în administrație. De altfel, discutăm și  despre proiectul de descentralizare administrativă și Financiară ce are termen de finalizare 15 septembrie 2006″ spune Mircea Toader.

         „Informațiile pe care le primim la Centru sunt pro Gutău” spune Mircea Toader

         În cadrul întâlnirii cu reprezentanții mass-media de joi, 24 august a.c., Mircea Toader a declarat că în cazul în care edilul-șef al Râmnicului, Mircea Gutău, va fi absolvit de orice vină în dosarul „Mită la Primăria Râmnicului”, Partidul Democrat îl va primi cu brațele deschise. „Noi am zis de la bun început că Față de Mircea Gutău avem numai cuvinte de laudă, atât pe plan politic, cât și în ceea ce privește activitatea de la Primăria Râmnicului. Considerăm că măsura arestării a fost una pripită și așteptăm cu nerăbdare sentința finală a Justiției”– a spus ministrul secretar de stat. Fiind întrebat dacă în spatele arestării primarului Mircea Gutău sunt anumite interese, Mircea Toader a evitat să răspundă. „Nu pot să mă pronunț dacă sunt aranjamente. însă , este surprinzător faptul că toate informațiile pe care le primim la sediul central al Partidului Democrat sunt pro Mircea Gutău”– a mai spus secretarul de stat.

Dorel Jurcan a încercat pe cât posibil să evite o discuție pe tema „Dosarului Gutău Dicu”, menționând chiar de la începutul conferinței că ar fi preferabil ca întrebările jurnaliștilor să se axeze pe probleme de interes național. însă , lucrurile nu au mers așa cum și-ar fi dorit președintele democrat. Pentru început, el a fost întrebat dacă are cunoștințe despre faptul că la sediul Partidului Democrat se strâng semnături de susținere a primarului Mircea Gutău. „Oamenii ne-au cerut să le oferim un spațiu pentru a strânge semnături de susținere. însă , eu nu mă pot implica în această acțiune și nu vă pot spune la ce ajută sau câte s-au strâns” a spus Dorel Jurcan, vizibil fâstâcit.  

         De asemenea, acesta a ținut să explice situația creată în sânul PD Vâlcea După arestarea primarului Mircea Gutău. „Poate că v-ați format o imagine proastă Față de atitudinea noastră După arestarea primarului Mircea Gutău. Vreau să vă spun că nu am ieșit în fața opiniei publice pentru a face declarații deoarece am fost acuzat că am politizat sărbătoarea Imnului Național. Mi s-a părut normal ca în acel moment să spun câteva cuvinte despre cei doi edili-șefi ai Râmnicului, care au organizat cea mai mare parte a acelui eveniment. Acum, în funcție de cum vor evolua lucrurile, noi vom lua decizii politice. Sincer, eu nu l-aș fi exclus pe Mircea Gutău din partid, atâta timp cât există prezumția de nevinovăție” a conchis liderul democrat, Dorel Jurcan.

Claudia Stanciu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.