Acasă Arhiva Teza unică la matematică i-a pus în dificultate pe elevii vâlceni

Teza unică la matematică i-a pus în dificultate pe elevii vâlceni

„Nu am terminat, din cei 11 itemi am reușit sărezolv doar 9. Mi s-au părut foarte grele subiectele, nici la meditație nu am făcut exerciții de care ne-au dat ei. Totuși, mă gândesc că dacă aș mai fi avut un pic de timp, poate reușeam sămai fac ceva ” – ne-a spus Alina, elevăa Școlii Generale Nr. 2 Rm. Vâlcea   

 

Peste 4.500 de elevi vâlceni de clasa a VII – a au susținut vineri, 4 mai a.c., prima tezăcu subiect unic, cea de matematică . Subiectul cu numărul cinci a fost extras de ministrul Educației, Cercetării și Tineretului, Cristian Adomniței, dis-de-dimineață. Astfel, în jurul orei 12.00, cadrele didactice din fiecare școalăvâlceanăau dat startul tezei unice la matematică . Testul a durat în jur de 50 de minute, subiectul conținând 11 itemi de dificultate graduală.  Șase itemi au fost notați cu câte opt puncte, patru itemi cu câte șapte puncte, iar un item cu 14 puncte. De asemenea, 10 puncte au fost acordate din oficiu.

Elevii sunt nemulțumiți de subiecte

Elevii Școlii Generale Nr. 2 Rm. Vâlcea spun că examenul a fost destul de greu, ei nereușind sărezolve toate problemele și exercițiile. Mulți dintre ei considerămai aveau nevoie de timp, alții sunt de părere că oricât de mult timp ar fi avut, tot nu reușeau sătermine din cauza dificultății subiectelor. „Nu am terminat, din cei 11 itemi am reușit sărezolv doar 9. Mi s-au părut foarte grele subiectele, nici la meditație nu am făcut exerciții de care ne-au dat ei. Totuși, mă gândesc că dacă aș mai fi avut un pic de timp, poate reușeam sămai fac ceva „ – ne-a spus Alina. Mai mult, Iulian povestește că a ieșit din sala de examen cu 10 minute înainte săse termine timpul, deoarece nu reușea sămai rezolve nici un exercițiu. „Nu aveam de ce sămai stau. Chiar nu mai știam săfac nimic. Mi s-au părut foarte grele. Bine, trebuie sărecunosc că nici nu m-am pregătit suficient” – ne-a mărturisit Iulian. Elevii de clasa a VII-a vor susține, pe data de 10 mai a.c., teza la limba și literatura maternă, iar pe 17 mai – teza la limba și literatura română. Cei care au lipsit la prima probăde matematică , au posibilitatea de a susține examenul pe 5 iunie a.c.

Testele unice ar putea să-i scape pe elevi de examenele de admitere

Notele luate la tezele unice de anul acesta nu vor conta la admiterea la liceu pentru elevii care sunt acum în clasa a șaptea sau a opta. Ei sunt nevoiți ca anul viitor, când vor fi în clasa a opta, sădea teste naționale ca săintre la liceu. În schimb, actualii elevi de clasa a VI -a ar putea scă pa de testele naționale, urmând săfie admiși în clasa a IX-a pe baza notelor obținute la tezele unice. Media generalăobținutăla finalul gimnaziului reprezintă50% din nota de admitere la liceu, așa că elevii se străduiesc săînvețe cât mai bine la toate materiile.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.