Acasă Arhiva Serviciul de Investigare a Fraudelor a sesizat Parchetul pentru 34 de infracțiuni...

Serviciul de Investigare a Fraudelor a sesizat Parchetul pentru 34 de infracțiuni de corupție

Comisarul Daniel Munteanu anunță că

În 2008, șeful Serviciului de Investigare a Fraudelor Vâlcea, comisar Daniel Munteanu are planuri mari. El spune că va face tot ce-i stăîn putințăpentru a îmbunătăți calitatea serviciului polițienesc din sfera investigării corupției și fraudei

Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) Vâlcea este poate cel mai activ departament din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Anul trecut, în urma unei evaluări a indicatorilor de performanțăobținuți în domeniul investigării fraudelor, SIF Vâlcea s-a situat pe locul 12 pe țară , în ceea ce privește rezolvarea cauzelor complexe cu prejudicii de peste 2 miliarde lei vechi. Polițiștii de investigare a fraudelor economico-financiare nu ies în evidențăde cele mai multe ori, însă ceea ce mulți nu știu este faptul că ei au un rol foarte important în asigurarea unei bune desfășurări a mediului de afaceri din județ. Astfel că , sub conducerea comisarului Daniel Munteanu, polițiștii economico – financiari au reușit și în 2007 săobținărezultate remarcabile.

Un ultim raport efectuat în primele nouăluni ale acestui an a relevat faptul că cei 16 ofițeri SIF Vâlcea au constatat 221 de infracțiuni economico-financiare. Dintre acestea, ei au descoperit 42 de evaziuni fiscale, dar și 90 de încă lcă ri ale drepturilor de proprietate intelectualăși de contracarare a fenomenului contrafacerilor. Mai mult decât atât, polițiștii economico – financiari au sesizat Parchetul pentru 34 de infracțiuni de corupție. „Anul acesta am descoperit 10 cazuri de luare de mită, 3 de dare de mităși 4 cazuri de trafic de influență. Imediat am sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea și împreunăcu procurorii am instrumentat cazurile” – ne-a declarat comisarul Daniel Munteanu, șeful Serviciului de Investigare a Fraudelor Vâlcea. În 2008, șeful SIF Vâlcea, comisar Daniel Munteanu are planuri mari. El spune că va face tot ce-i stăîn putințăpentru a îmbunătăți calitatea serviciului polițienesc din sfera investigării corupției și fraudei. Mai mult decât atât, comisarul vrea sădezvolte sistemul relațional și de comunicare cu partenerii din societatea civilă. „Prin aplicarea conceptului de antreprizăcriminalăși printr-o analizăatentăa informațiilor primite sunt sigur că în 2008 vom reuși sădiminuăm infracțiunile în județul Vâlcea. Alte obiective la fel de importante pentru noi sunt creșterea nivelului de atractivitate și siguranțăa mediului de afaceri din județ, dar și creșterea nivelului de încredere a vâlcenilor în polițiștii SIF” – ne-a mărturisit comisarul Daniel Munteanu.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.