Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SCLAVI ÎN GRECIA

” oferta firmei Grecia Tours SRL postatăpe internet este mai mult decât tentantăpentru românii care vor săcâștige bani frumoși în străinătate ” având drept deschidere o pozăcu Marea Adriatică , traficanții au reușit săpăcă lească sute de români din țară , dar și din Republica Moldova ” societățile „implicate” sunt SC GRECIA TOUR SRL  administratăde Ion Iordache, SC INTACT GRUP administratăde Francisc Szocs și Ion Coșereanu și SC IMPACT-INF SRL administratăde Stoica Gabriel

 

O rețea de traficanți de persoane a fost anihilatăde ofițerii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și de procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Vâlcea. Traficanții, al că ror număr încă nu este stabilit, păcă leau oamenii, prin intermediul unor anunțuri date pe Internet că le găsesc locuri de muncă bine plătite în Grecia. De asemenea, rețeaua se mai ocupa și de traficul de migranți din Republica Moldova, prin România, cu destinația Grecia, unde majoritatea persoanelor erau exploatate prin muncă . 

Traficanții, luați ca din oală

În ziua de 30 martie a.c., oamenii legii au organizat mai multe descinderi în 12 dintre locațiile, despre care aveau informații că traficanții își pun planurile în aplicare. Cu ocazia perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate 6 pașapoarte ale unor tinere din Republica Moldova, mai multe unități de calculator și hard-discuri, precum și documente contabile, care vor fi analizate  de anchetatori. Procurorii au emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pe numele a 4 persoane învinuite de trafic de persoane. În ziua următoare, cei 4 au fost prezentați judecă torului, care a emis pentru trei dintre ei mandate de arestare preventivăpentru 29 de zile. Este vorba despre vâlcenii Francisc Szocs, de 40 ani, administratorul SC INTACT GRUP SRL, Ion Coșereanu, 28 ani, patronul SC GRECIA TOUR SRL și Gabriel Stoica, administratorul SC IMPACT-INF SRL. Pentru cel de-al patrulea, Ion Iordache, judecă torul a decis că nu poate părăsi localitatea până la finalul cercetărilor. 

Modus operandi

Așa cum vremurile s-au schimbat și metodele traficanților de racolare de persoane s-au perfecționat. Ei nu mai ademenesc oamenii apelând la cunoștințe, ci își posteazăanunțuri pe Internet. Mai mult decât atât, întreprinzătorii traficanți și-au făcut și pagini web. Astfel, victimele citeau anunțul pe Internet, încheiau contracte de intermediere, consiliere sau mediere pentru obținerea unor locuri de muncă în Grecia, conform pregătirii profesionale, pentru care plăteau între 550 și 800 Euro, După care, odatăajunse la destinație, erau cazate în locuințe insalubre, fărăa se asigura locul de muncă promis, ajungând săaccepte munci în agricultură, fărăcontracte și plătite cu sume cuprinse între 1 și 5 Euro pe zi. În aceste condiții, un număr semnificativ de persoane s-au adresat autorităților române și celor din Grecia, solicitând stoparea fenomenului și luarea măsurilor legale împotriva patronilor acestor societăți de intermediere a forței de muncă . Societățile implicate sunt SC GRECIA TOUR SRL  administratăde Ion Iordache, SC INTACT GRUP administratăde Francisc Szocs și Ion Coșereanu și SC IMPACT-INF SRL administratăde Stoica Gabriel.

Oferte tentante pe Internet

Oferta firmei SC Grecia Tours SRL postatăpe Internet la adresa www. grecia-tours.ro este mai mult decât tentantăpentru românii care vor săcâștige bani frumoși în străinătate. Având drept deschidere o pozăcu Marea Adriatică , traficanții au reușit săpăcă lească sute de români din țară , dar și din Republica Moldova. „S.C. Grecia Tours S.R.L. înregistratăla Registrul Comerțului sub nr.J38/612/06,CUI 18881825 are contracte de colaborare cu Birourile de Plasare Forțăde muncă din străinătate, selecteazăpersonal calificat și necalificat. Oferăconsultanța clienților pentru siguranța unui loc de muncă . Noi, o echipădinamică , oferim orice sprijin, ajutor clienților noștri, în cazul lipsei de comunicare cu angajatorul străin, (lipsa cunoașterii limbii elene),participăm în cazul unor neînțelegeri cu angajatorul. De asemenea, în cazul în care angajatul și angajatorul nu sunt mulțumiți de colaborarea lor, noi le oferim un alt loc de muncă „.  De altfel, și celelalte două societăți au pagini de web prin care atrăgeau clienții, care nu știau ce-i așteaptăodatăce semneazăcontractul și dau banii. Munci grele, prost plătite și multe umilințe din partea celor care le promiteau câștiguri oneste. Anchetatorii documenteazăactivitatea întregii rețele infracționale și, totodată, fac un apel că tre toți cei care au fost victimele acestui fenomen săse adreseze D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vâlcea sau I.P.J. Vâlcea.