Acasă Arhiva Săptămâna vâlceanăpe scurt

Săptămâna vâlceanăpe scurt

” sufletul și creierul campaniei „gălbejiților” de la Tetoiu a fost Bogdan Pistol. El a stat pe stradăși în aer liber, prin baruri sau casele oamenilor timp de 20 de ore pe zi ” Emilian Frâncu, președintele PNL Vâlcea, devine, pe zi ce trece, din ce în ce mai perfid. Știam de mult că individul nu știe sărecunoască public meritele politice ale colegilor săi, însă , nu ne imaginam că este atât de necioplit încât săle și nege ” ținându-se de promisiune, magnifica divăa televiziunii românești, Mihaela Rădulescu, ne-a adus „Duminica în familie” la River Plaza Mall. În timpul emisiunii, am primit nenumărate telefoane de la prietenii din țară care ne-au felicitat pentru cum aratăorașul și ne-au rugat săîndreptăm mulțumirile că tre primarul Mircea Gutău ” PNL e în că dere liberă. Ceea ce fac ei astăzi îi va duce „la bun sfârșit”, la punctul mort, de unde nu se mai ridică

 

” Săptămâna trecutăs-a încheiat disputa electoralăde la Tetoiu, locul unde staff-ul de campanie al PNL și colaboraționiștii locali au monopolizat strada principală, ulițele, barurile și alimentarele. Sufletul și – poate – creierul campaniei „gălbejiților” de la Tetoiu a fost Bogdan Pistol. El a stat pe stradăși în aer liber, prin baruri sau casele oamenilor timp de 20 de ore pe zi. A muncit enorm, alături de prietenul său Cristi Buican – singurele două nume care mai conteazăîn conștiința electorilor de la orașe și sate în județ. Ei sunt necompromiși și reprezintăviitorul politicii liberale, După aspra lecție de la alegerile viitoare pe care o vor primi Emilian Frâncu și prietenul său Ion Nicolae. Liderul liberal vede în Bogdan Pistol omul care îl va depăși politic, omul despre al că rui nume se va vorbi mai mult decât de al lui și pentru care viitorul sunăbine. De aceea, Emilian Frâncu nu pregetăsă-l ignore, ba chiar și să-l bârfească uneori. Orice face nu este bine sau nu se vede. Cum a fost și cu Tetoiu. În ultima sa conferințăde presă- Măndelul Frâncu i-a nominalizat și apoi i-a felicitat pe cei care au dus greul campaniei electorale, uitându-l pe Bogdan – viitorul șef PNL-ist. Întrebat de ziariștii prezenți de ce nu-l nominalizeazăși pe „liberalul cel mic”, Frâncu a dat un răspuns de toată jena și în distonanțăcu realitatea: „El nu prea stat tot în Tetoiu”. Ciudat. Orice campanie electoralăare nevoie de creiere și nu de fizic, Frâncu agreeazădoar fizicul De unde se vede că cine-i harnic și cinstit, ori e prost, ori e tâmpit!

” Unul dintre cei mai „harnici” liberali din comuna Tetoiu a fost Cristian Solomon, patronul firmei Silvia SRL, firmăspecializatăîn vânzarea hainelor second-hand, dar și în dăruirea lor unor electori săraci contra voturilor galbene. Așa zic unii, pentru că noi l-am văzut numai la volanul mașinii sale, înmatriculatăcu numărul VL 91ALX. Tare mândru se dădea „Întunecimea Sa” Solomon și tare i-a mai pus pe jos pe polițiști. Reclamațiile lui împotriva candidatei Emilia Burețea au curs într-un singur sens, dând de lucru polițiștilor. Nimic din ceea ce a sesizat el nu s-a confirmat. De ce credeți că făcea zgomot individul ăsta? Ca să-și acopere el necinstea. Care necinste pleacă de la Vamă, de la prietenia lui cu liberalul Marius Nicolăescu, După cum zic unii și noi insistăm sănu credem. Asta pentru că -l cunoaștem pe șeful de la Vamăși nu ne lăsăm influențați de sfatul biblic „Credeți și nu cercetați!”. însă , vom cerceta Asta ca să-i albim omului fața, întrucât culoarea galbenănu-l prea prinde.

” Emilian Frâncu, președintele PNL Vâlcea, devine, pe zi ce trece, din ce în ce mai perfid. Știam de mult că individul recunoaște public meritele politice ale colegilor săi, însă , nu ne imaginam că este atât de necioplit încât săle și nege. Nu mai departe de zilele trecute, parlamentarul povestea ziariștilor că Bogdan Pistol, liderul TNL Vâlcea, nu s-a spetit muncind în campania electoralăde la Tetoiu. El zice că junele s-a dus în comuna vâlceană, din când în când, pentru că , în rest, s-a ocupat în exces de problemele personale. Minciuni sfruntate. Bogdan Pistol a fost zi și noapte în comuna vâlceană, muncind din greu ca Georgel Popa, candidatul PNL la Primăria Tetoiu săcâștige alegerile. Ceea ce face Frâncu, e un act de mare mârșăvie. E, poate, nevoie săexplică m motivele care stau în spatele declarațiilor sale și care l-au determinat pe șeful liberalilor săspoiască cu mize un coleg de partid, printre puținii care mai cred în el. Supărarea lui Măndel s-a produs în momentul în care tânărul Pistol a spus că va candida la șefia organizației municipale a partidului, împotriva lui Ion Nicolae – „Dinți de Aur”. Din acel moment, Frâncu a spus, ori de câte ori a avut ocazia, că -l va considera, pe viitor, pe Pistol un adversar politic, pregătit oricând săajute la debarcarea sa. În mod normal, un lider de partid cu capul pe umeri nu ar fi procedat ca un satrap politic. Mai mult, trebuia săse bucure că în PNL existădemocrație, iar spiritul de competiție este mai viu decât în oricare alt partid. Dar Frâncu nu-i normal în viața politică . Pentru el, primeazămult prea mult interesul personal și e în stare săsprijine politic toți neaveniții, dacă aceștia îl pot ajuta în crearea unor avantaje care nu au nimic de-a face, așa cum spuneam, cu zona politicului.

” Îinându-se de promisiune, magnifica divăa televiziunii românești, Mihaela Rădulescu, ne-a adus „Duminica în familie” la Rm. Vâlcea. Spectacolul a fost excelent, ca și River Plaza Mall-ul care l-a găzduit. În timpul emisiunii, am primit nenumărate telefoane de la prietenii din țară care ne-au felicitat pentru cum aratăorașul și ne-au rugat săîndreptăm mulțumirile că tre primarul Mircea Gutău „care a făcut (și mai face) din Râmnic, un oraș european”. Desigur, ne vom conforma, ducându-i acestuia înregistrările fonice făcute cu ocazia dialogurilor telefonice. însă , un lucru ne mâhnește. Punem pariu cu cititorii ziarului nostru că și această minunatăacțiune de publicitate va fi speculatăde dușmanii de prin cotloane ai primarului și, contra unui șpriț rece, ziariștii vânduți îl vor critica După cum le este felul. Unul dintre directorii de renume ai comerțului vâlcean, cu referire la dobitocii reclamagii și detractorii gălbejiți de hepatită, zicea: „Decât săaduci ceva bun în Rm. Vâlcea, mai bine aduci un vagon de „rahat” și-l verși în mijlocul orașului, ca săte înjure toți. Dar priviți-i bine. Sunt mânjiți și de acest produs pe la gură!”.  Ia să-i vedem pe cei care vor mânca „rahat” despre „Duminica în familie”? Ăștia-s derbedeii Vâlcii!

” PNL e în că dere liberă. Ceea ce fac ei astăzi îi va duce „la bun sfârșit”, la punctul mort, de unde nu se mai ridică . Alegerile pentru Parlamentul European nu sunt încă amânate, atâta timp cât PD refuzăprin Blaga săsemneze OUG. Oricum, săne scutească Moliceanu de expresii că „spre binele poporului”, că poporul vrea alegeri la termen, nu amânate. Iar Crin Antonescu, dacă vorbește de „consecvența” lui Moliceanu, sărecitească mai întâi actul normativ pe baza că ruia alegerile PE au fost fixate pe 13 mai: în primul articol se stipuleazăcă , odatălansatăcampania de alegeri, nu mai poate fi oprit procesul. Și e semnat de același Moliceanu, care azi își dăsingur cu tabla în cap mai tare decât și-a dat Iorgovan cu „capetele” de acuzare pentru Băsescu. Nu de „bărbăția” lui Moliceanu trebuie săvorbim azi, ci de orgoliul mare al unui om mic, care poartăo că ciulăprea mare (funcția de prim ministru), pentru un cap prea mic, în care mintea se lăfăie lejeră Nu ne deranjeazăcă PNL se duce la vale în frunte cu preaiubitul său conducă tor. Ne deranjeazăînsă că din cauza tâmpeniilor lui și ale găștii Norica-Antonescu-Orban-Olteanu o săavem de tras tot noi, cei de rând. Iar PSD susține PNL doar ca să-l aibăîntr-o poziție comodădin care să-i poatăda găuri! Nu ne este teamăsa afirmăm că intenția PSD e de a mai câștiga ceva procente în sondaje din partea susținătorilor PNL dezamăgiți, atunci când PNL își va fi dat ultima suflare. PNL, pentru voi se pregătesc deja prapuri și catafalc! că lin Papionescu Europeanu o va lua în barbăurât de tot dacă se tot tupileazăDupă interesul național. Împreunăcu camarila sa: Nimbulică Nicolai, Endocrin Antonescu, Lodovek Suburban și Finul Olteanu, nu se lasăpânănu scoate PNL din Parlament.

” Mare, surprizămare în Alianța DA . La finalul săptămânii trecute, canalele media ale lui Felix Voiculescu anunțau că se fac, se pare, ultimele pregătiri pentru anunțata dar îndelung amânata restructurare a guvernului. Astfel, spun ei că premierul că lin Popescu Tăriceanu și liderul democrat Emil Boc au avut o convorbire telefonică , vineri seara, în care au decis sămeargăîn continuare în actuala formulăguvernamentală. Tăriceanu ar fi promis sănu îi elimine din cabinet pe miniștrii PD în urma viitoarei restructurări, iar în schimb democrații se angajeazăsănu voteze o eventualămoțiune de cenzură. Liberalii ar mai fi promis ceva: săse pronunțe împotriva suspendării președintelui atunci când se va ajunge la un vot în Parlament pe această temă. Sursele citate au spus că Boc a fost de acord cu ideea lui Tăriceanu, cei doi abordând chiar ideea unei posibile relansări a Alianței. În acest sens, liberalii s-au întâlnit de urgențăla Palatul Victoria. Mai mult, se pare că liberalii s-au întâlnit duminică searăde urgențăla Palatul Victoria și au discutat chiar pe această temă, în contextul în care pregătește și o „reînnoire a jurămintelor de credință” între PNL și PD. Se vorbește despre restructurarea guvernului și despre faptul că premierul ar vrea sărenunțe la posturile de secretar de stat și la cele de ministru delegat. Potrivit acelorași „surse”, printre cei la care Tăriceanu a fost de acord sărenunțe, se numărăliberalii Radu Stroe, ministru delegat pentru Coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Cristian David, ministru delegat pentru controlul implementării programelor cu finanțare internaționalăși Mihai Voicu, ministru delegat pentru relația cu Parlamentul. De la UDMR, s-ar părea că au fost nominalizați Iuliu Winkler, ministru delegat pentru comerț, și Laszlo Borbely, ministru delegat pentru lucrări publice. Dezinformare tipică , marca Felix Voiculescu!

” Pataliputra

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.