Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SAPTAMANA VALCEANA PE SCURT

           ” Ludovic Orban va fi, cel mult, șef de sală la vreo cârciumă de cartier, iar finul lui Tăriceanu, papagalul Olteanu – Vass, șef de birou relații cu publicul la alt sereleu de-al lui Păturică ” întoarcerea primarului Mircea Gutău la treburile primăriei Râmnicului a stricat jocurile liberalilor care-și făcuseră sediu de partid din prima instituție de administrație publică locală din județ ” cel mai apropiat eveniment săvârșit în municipiul Rm. Vâlcea va fi inaugurarea celui mai mare complex comercial de distracție RIVER PLAZA MALL ” Petre Tănăsoaica i-a făcut campanie electorală lui Becșenescu, ajutându-l să ajungă în Parlament  și nicidecum nu l-a faultat ca să rămână un obscen om de afaceri provincial ” băi, Nicolae, vezi că niște cercetători britanici au creat un vaccin contra spumelor la gură. Să nu faci pe instinctorul, mai târziu. Vezi ce proști am fost că nu am pedalat pe continuarea anchetei penale când ai luat banii oamenilor

 

 

           ” Ca și în cazul „Bombo”, cât de curând, nimeni nu o să mai știe de că lin Tăriceanu. Norocul lui este că are rezervat locul de director comercial la unul din sereleurile lui Dinu Păturică . Cu puteri paranormale, am întrevăzut soarta tuturor derbedeilor naționali care au distrus Alianța DA și datorită că rora vor avea loc alegeri anticipate anul viitor. Ludovic Orban va fi, cel mult, șef de sală la vreo cârciumă de cartier, iar finul lui Tăriceanu, papagalul Olteanu – Vass, șef de birou relații cu publicul la alt sereleu de-al lui Păturică . Asta, bineînțeles dacă nu se vor descoperi ceva chestii penale care să le dea cu totul o altă ocupație. Norica Nicolai va da cu ghiocul în Piața Batiștei, iar Puiu Hașoti va emigra în Israel ca să învețe arta diplomației de la cei care trag sforile de pe linia de fund a globului pământesc și nimeni nu se încumetă să le spună că globul este și al nostru, al tuturor. În ceea ce-l privește pe Crinuț, bănuim că va trăi din meditații la istorie, de se vor găsi părinți nebuni să-și dea copii la ăsta pentru aprofundarea materiei. În rest, mai vorbim. Cât de curând…

           ” Întoarcerea primarului Mircea Gutău la treburile primăriei Râmnicului a stricat jocurile liberalilor care-și făcuseră sediu de partid din prima instituție de administrație publică locală din județ. Deși încearcă să mascheze oftica ce i-a cuprins, urmașii lui Brătianu sunt negri de supărare, iar ura le dă peste margini. Cum poate fi înțeleasă ulcerația subinginerului miner Ion Nicolae scandalagiul de la Consiliul Local care, adus cu picioarele pe pământ de o replică civilizată a primarului, i-a cerut acestuia să-i arate dacă a primit ordinul prefectului Handolescu de revenire în funcție? Monitorizăm ședințele Executivului râmnicean, de vreo 5 luni de zile. Nimeni nu mai poate spune ceva în ședințe fără ca Ion Nicolae să nu ridice tonul și să nu se comporte ca și cum ar fi printre conaționalii lui din Colonia Aleea Nuci. Este o rușine pentru liberali că individul ăsta îi reprezintă în Executiv. Dar cine să-l mai pună la punct sau să-l tragă la răspundere? Șeful lui de partid, gaulaiter-ul Emilian Frâncu, la fel, face. Duminica trecută, el a convocat o întâlnire cu liberalii din comuna Ghioroiu, întâlnire la care au fost invitați să participe și intelectualii localității, înregimentați sau neînregimentați politic. Unul din dască lii școlii comunale, nemulțumit de atitudinea diktatorului liberal vâlcean, ne-a comunicat telefonic: „Este incalificabilă comportarea acestui om. A țipat la mine, m-a amenințat cu destituirea și m-a înjurat. Cineva zicea că domnul Frâncu este intelectual? Eu nu cred. Cu vocabularul acela murdar, are loc numai printre țigani, dacă nu cumva a transformat organizația sa în șatră de conaționali”. Astfel de situații ne-au mai fost aduse la cunoștință, dar nu am vrut să ne amestecă m, informatorii fiind din interiorul PNL și, ca atare, trebuie să-și facă singuri ordine în bătătură. însă , trebuie să reluăm întrebarea: ce-i dă dreptul consilierului local Ion Nicolae (în afară de Frâncu) să se comporte ca pe stadionul din islazul comunal al originii sale, în Executivul Râmnicului.

           ” Cel mai apropiat eveniment săvârșit în municipiul Rm. Vâlcea va fi inaugurarea celui mai mare complex comercial și de distracție RIVER PLAZA MALL. El se va consuma la data de 17 noiembrie 2006, orele 18.00, cu participarea și aprecierea a peste 500 de invitați. Gazdele, oamenii de afaceri de la firma Setler Mina, trecând peste răutățile multora, care au vrut răul sau desființarea acestei investiții, i-au invitat pe toți: buni sau răi, sănătoși moral sau bolnavi, prieteni sau dușmani. Ne bucurăm că printre invitați se va afla și ziaristul Silviu Popescu, cel care a avut o atitudine atât de negativistă și de urâtă Față de construirea Mall-ului, încât, până la urmă, ca să se trezească odată, i-a fost pus în brațe un contract de publicitate anesteziant. Promitem cititorilor că la eveniment îl vom seconda, imortalizând pe peliculă întregul său comportament, urmând să facem un film TV despre el și moralitatea capitalistă că pătată în State, combinând imaginile din emisiunile în care înjura construcția cu tupeul participării la eveniment. Filmul va fi o bună lecție de tipul „Pamfil Șeicaru” și promitem să-l postăm pe Internet la rubrica umoristică intitulată „Latră, latră gură, ca să-ți dau friptură”.

           ” Pe tema pseudo-șantajului lansată de omul de afaceri Dumitru Becșenescu, ne-am deplasat la Parchetul Județean unde i-am consultat pe cei mai rutinați procurori din instituție și am aflat că până la această dată instigatorul delator nu a depus nicio reclamație împotriva lui Petre Tănăsoaica, presupusul său șantajist.  Stupiditatea afirmațiilor ne duce cu gândul la o nouă formă de campanie electorală urmărită de Becșenescu. Se știe bine că scopul șantajului este dorința autorului de a avea avantaje, menținând în stand-by acte sau fapte ilegale, imorale sau care îngrașă, ale unui presupus autor. Dar unde dracu Î s-a mai pomenit ca cineva să fie șantajat, făcândui-se avantaje ? Petre Tănăsoaica i-a făcut campanie electorală lui Becșenescu, ajutându-l să ajungă în Parlament  și nicidecum nu l-a faultat ca să rămână un obscen om de afaceri provincial. Dacă rămânea în Vâlcea, nerecunoscă torul îmbogățit din vânzarea morcovilor îl mai cunoștea el pe Miron Mitrea și-l traducea pe acesta ca să-l bage-n Față la bucate?  Să fim serioși! Becșenescu trebuie să-l premieze pe Tănăsoaica și să-i zică „nașule”. Pentru că de zis, tot îi va zice, până la urmă. Dar numai dacă depune plângere penală. În termeni juridici, plângerea penală neconfirmată se numește denunț calomnios și se pedepsește cu plata contravalorii altui hectar de morcovi cultivați și recoltați. He, he, he”¦! Să-l vedem și pe Tănăsioaca milionar în euro, din morcovii lui Morcoveață.

           ” Tupeul lui Ion Nicolae este fără seamă. La închiderea ediției, am putut audia intervenția acestui individ în emisiunea impetuoasei și insinuantei moderatoare Valeria Tănase, la unul de posturile locale de televiziune. Formidabil tupeu de conațional! Opinia publică asistă în aceste zile la un linșaj public al persoanei primarului Gutău. El este executat prin intermediul unei părți ai mass-media, aflată sub controlul unui grup de interese politic și financiar. Un grup de natură oligarhică , profund deranjat că altcineva conduce destinele municipiului capitală de județ și nu yes-man-ul PSD Emilian Frâncu. „Prin noi înșine!” este deviza liberală, bineînțeles, demult depășită. Emilian Frâncu și Mircea Gutău erau în Alianța D.A și ar fi trebuit ca deviza să le caracterizeze munca politică . Dar acum, în cazul nostru, deviza liberalilor Frâncu și a servantului său bărbătuș Ion Nicolae este „Ridicați-vă voi ca să mă așez eu!”. Cu glas de scapete colorat din cioară vopsită, Nicolae s-a dat iar mare, vorbind despre lucruri aiurea, acuzând în aceeași temă, crezând că -l va băga cineva în seamă. Dracu Î! Băi, Nicolae. Vezi că niște cercetători britanici au creat un vaccin contra spumelor la gură. Să nu faci pe instinctorul, mai târziu. Vezi ce proști am fost că nu am pedalat pe continuarea anchetei penale când ai luat banii oamenilor, promițându-le că le dai locuri de muncă ? Ajungeam să-ți dăm chiftele cu praștia la Aiud/Zarca, ca să nu ajungi un limbric deșirat și hrănit cu vânturi de feștilă. Așa că taci. Tocmai tu vorbești de cinste și corectitudine? 

                                                                                         ” Pataliputra