Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Romeo Radulescu crede ca locul lui Ion Nicolae este in mahala

        ” Consilierul local PD iese la atac   ” „de vreo jumătate de an, Nicolae se comportăfoarte urât cu funcționarii din primărie, de parcă ar fi pe moșia lui. Din punct de vedere legal, nu am putut săluăm nici o atitudine, însă am intervenit verbal de multe ori în medierea acestui conflict. Dar noi suntem colegi și drepturile noastre sunt egale. Referitor la ultima ședințăde comisie, când Ion Nicolae a sărit calul rău de tot jignindu-și colegii, domnul Monceanu nu a avut nici o reacție. A stat mut, de parcă nu ar fi auzit nimic” afirmăconsilierul democrat

 

        Într-un interviu acordat bisăptămânalului VOCEA VÂLCII, consilierul local democrat Romeo Rădulescu a criticat dur atitudinea colegului său din Consiliul Local, Ion Nicolae care dădovadăde un comportament brutal, ce i-a revoltat pe majoritate angajaților primăriei Râmnicului. Mai mult, democratul sperăca în cel mai scurt timp, primarul Mircea Gutău sărevinăla primărie pentru a mai calma spiritele.   

 

        Rep.: Atmosfera din Consiliul Local este foarte tensionatăîn ultimul timp. Cum au apărut atâtea divergențe între aleșii locali?

        Romeo Rădulescu: Atmosfera de acum se datorează, în principal, cred eu, orgoliilor personale prostești ale colegilor de Alianță. Nu au capacitatea săpunădouă lucruri în bărci diferite: administrația localăși orgoliile personale. Noi, suntem trimiși acolo, săfacem administrație și nu săstăm săne uităm pierduți în camerele video. Cert este că și lipsa primarului Mircia Gutău a contribuit la acest lucru, însă , în mod normal, nu ar fi trebuit săinfluențeze cu nimic bunul mers al ședințelor de Consiliu Local.

        Rep.: Putem pune semnul egal între orgolii și jocurile de interese?

        R.R.: Nu, nu cred. Mai mult au fost jocuri prostești. Asta pentru că nu am discutat subiecte de un interes major. Au fost mai mult respectări de legislații și însușiri ale unor hotărâri de Guvern.

        Rep.: Cum decurg relațiile dintre consilierii democrați și cei liberali?

        R.R.: „Extraordinar”, ca întotdeauna. Noi spunem una, iar ei alta. Nu sunt niște relații foarte bune. Din punctul meu de vedere, sunt relații normale ale unor formațiuni politice care pe hârtie au fost aliate, iar în realitate niciodată.

        Rep.: Dacă lucrurile vor decurge așa și pe viitor, nu credeți că ar fi cazul săse ajungăla un consens pentru a nu slăbi încrederea râmicenilor în primărie, printr-o astfel de administrație?

        R.R.: Nu e neapărat nevoie săse ajungăla un consens. Pentru că cele mai importante proiecte ale Primăriei Râmnicului au fost votate deja, în sensul că rectifică rile de buget și necesarul de investiții s-au făcut și s-a respectat programul de anul trecut. însă , noi sperăm ca în scurt timp săvinăprimarul Mircia Gutău. Suntem convinși că atunci totul va intra în normal, iar acești „capi” ai consilierilor se vor potoli și se vor tempera.

        Rep.: Considerați că dacă Mircia Gutău nu va ieși din arest atât de curând pe cât sperărâmnicenii, viceprimarii Monceanu și Botea vor reuși săducă la bun sfârșit proiectele inițiate de primar?

        R.R.: Da cred că ar reuși, însă exclud aceastăipoteză.

        Rep.:  ªtiați de protestul șefilor principalelor direcții din cadrul Primăriei, înainte de a fi citit de consilierul Gigi Matei?

        R.R.: Da, știam. Este o măsurănormală. Mămir că funcționarii Primăriei Râmnicului nu au luat-o mai demult. Ion Nicolae chiar a derapat un pic de pe”¦ eșicherul politic. A trecut la mahala, probabil un loc foarte cunoscut dânsului.

        Rep.: ªi totuși, este candidatul oficial al PNL-ului pentru Primăria Râmnicului cu care partidul dvs. este în Alianță. Putem vorbi despre faptul că Ion Nicolae ar avea șanse săcâștige alegerile având în vedere comportamentul său total neadecvat fațăde angajații instituției și de consilierii locali?

        R.R.: Doamne ferește sărămânăel candidatul PNL-ului! Cât privește Alianța D.A. la alegerile locale, ea nu a funcționat nici acum doi ani de zile și 100% nu va funcționa nici în viitor, în condițiile în care Ion Nicolae va vrea în continuare sădevinăprimar al Râmnicului.

        Rep: Aveați cunoștințăde comportamentul lui Ion Nicolae? Ați auzit colegi plângându-se de faptul că acesta le vorbește ca la ușa cortului? 

        R.R.: Da, de vreo jumătate de an Nicolae se comportăfoarte urât cu funcționarii din primărie de parcă ar fi pe moșia lui. Din punct de vedere legal, nu am putut săluăm nici o atitudine, însă am intervenit verbal de multe ori în medierea acestui conflict. Dar noi suntem colegi și drepturile noastre  sunt egale. Referitor la ultima ședințăde comisie, când Ion Nicolae a sărit calul rău de tot jignindu-și colegii, domnul Monceanu nu a avut nici o reacție. A stat mut, de parcă nu ar fi auzit nimic.

        Rep.: Săînțelegem că acest tip de comportament este tolerat de viceprimarul Monceanu?

        R.R.: Pânăla urmăIon Nicolae este șeful lui Monceanu pe linie ierarhică de partid și nu cred că poate comenta.

        Rep.: În ultimul timp au apărut tot felul de articole în presa localăreferitoare la investițiile prea mari care s-au făcut de Primărie în Scuarul Revoluției sau din parcul Zăvoi. Cum comentați aceste articole?

        R.R.: Dacă vrem săfim în Europa trebuie săavem investiții la anumite standarde. însă , dacă vrem sărămânem în comunism, atunci îl chemăm pe domnul Nicolae săvinăcu masca de sudură, săsudeze o fântânăartezianăși sămai facă și două bărci. Dacă așa vrea, poate săîncerce. Cel mult poate să-l cheme și pe colegul său Gigi Păsat că el e specialist. Fântâna din Zăvoi era prinsăîn proiectul de buget de anul acesta și a fost aprobatăde consilierii locali. Nu știu săvăspun valoarea ei pentru că nu sunt specialist, însă din câte am auzit, la Craiova s-a montat o fântânăartezianăîn mijlocul orașului cu 20 de miliarde de lei. Dacă unii consilieri locali apar cu tot felul de declarații dupăatâta timp, înseamnăcă nu-și fac bine treaba sau, și mai grav, nu știu ce votează.

Claudia Stanciu