Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Remiza liberala

           ” președintele PNL, Calin Popescu-Tăriceanu, s-a întâlnit marți dimineața, la Casa Dante, din capitală, cu Theodor Stolojan, inițiatorul Platformei Liberale ” printre principalele solicitări ale lui Stolojan se numărăanularea excluderilor făcute abuziv și crearea posibilității de a dezbate platforma liberalăîn cadrul organizațiilor PNL ” liderul PNL a declarat la sfârșitul întâlnirii cu Stolojan că a fost vorba doar despre „o bătălie pentru funcții și putere” și s-a arătat deschis la organizarea unui congres pentru schimbarea Statutului ” Theodor Stolojan l-a acuzat pe Tăriceanu de „agresivitate” în declarațiile făcute presei cu privire la conținutul și rezultatul discuțiilor ” la propunerea Comitetului Executiv, în curând, va avea loc Congresul extraordinar al PNL

 

 

           Inițial, Theodor Stolojan a refuzat invitația lui Tăriceanu de a se întâlni, dar apoi a revenit asupra acestei decizii. În urma întâlnirii, inițiatorii platformei liberale își mențin solicitările de anulare a tuturor excluderilor „abuzive” din PNL și anularea declarației politice conform că reia cine aderăla platforma liberalăse pune în afara PNL.
           Întâlnirea dintre Tăriceanu și Stolojan nu a dus la nici un rezultat concret. Liderul PNL este de părere că platformiștii au rezerve în a accepta câteva condiții esențiale, printre care Statutul partidului „în formatul actual, dar care poate fi schimbat la un eventual congres”. La întâlnirea de ieri au participat din partea platformiștilor, pe lângă Stolojan și Gheorghe Flutur, Valeriu Stoica, Raluca Turcan, Cristian Boureanu și Radu F. Alexandru. Din partea liberalilor au participat, alături de Tăriceanu și Paul Păcurariu, Relu Fenechiu, Romeo Stavarache, Emilian Frâncu  și Dan Motreanu. În urma întâlnirii, atât liderul PNL cât și Stolojan s-au arătat dezamăgiți de rezultatele discuțiilor. „În condițiile în care persistăo formulăde contestare din partea celor care au aderat la Platformă , Comitetul Executiv a considerat că este necesară organizarea unui Congres. Prin urmare, Comitetul Executiv a decis săpropunăDelegației Permanente demararea procedurilor pentru organizarea unui Congres extraordinar la care vor participa toți cei care la data Congresului au statutul de membri PNL”, a declarat că lin Popescu Tăriceanu. Toate persoanele care vor avea calitatea de membru PNL vor avea dreptul săparticipe la Congresul extraordinar organizat de partid.

Romeo Popescu