Acasă Arhiva RĂZBOI PENTRU „ARIPILE” HALEI CENTRALE

RĂZBOI PENTRU „ARIPILE” HALEI CENTRALE

Între Primărie și conducerea Univers SA,

„Noua conducere executivăa UNIVERS Rm. Vâlcea nu este dispusăsătolereze sub nici o formă această atitudine a primarului Mircia Gutău, motiv pentru care va formula și depune la DNA și Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea plângeri penale împotriva acestuia pentru abuz în serviciu”, precizeazănoul director al Univers ” „Comunicatul de presăelaborat de conducerea societății Univers SA este o înșiruire de cuvinte fără fond, redactat de persoane aflatăîn totalănecunoștințăde cauzăși semnat de un director  care nu are habar de  subiectul „Hala Centrală””, precizeazăprimarul Mircea Gutău

 

De câteva zile, prin presa localăse poartăun adevărat război între Primăria Râmnicului și conducerea societății UNIVERS Rm. Vâlcea pe tema clădirii care adăpostește Hala Centrală, terenul aferent, plus spațiile comerciale situate pe „aripile” clădirii. Noul director general al UNIVERS, că tălin Munteanu, s-a lansat într-o serie de acuze și jigniri publice la adresa primarului Mircea Gutău în urma unor declarații ale acestuia în cadrul unei conferințe de presă. Iatăcum începe comunicatul de presăal conducerii UNIVERS: „Întrucât acest material ar putea crea o stare de confuzie locatarilor cu care UNIVERS are în derulare contracte de locațiune pentru spațiile comerciale laterale Halei Centrale, dar și pentru o corecta și justa informare a opiniei publice, conducerea executivăa UNIVERS precizeazăurmătoarele aspecte, în legăturăcu situația juridică a terenului aferent Halei Centrale și a spațiilor comerciale laterale Halei Centrale, care sunt în proprietatea și patrimoniul UNIVERS: ” Municipiul Râmnicu Vâlcea a obținut în instanțăo hotărâre judecă torească definitivăși irevocabilănumai pentru Hala Centrală, fără terenul aferent și spațiile comerciale laterale Halei Centrale ” Spațiile comerciale laterale Halei Centrale și terenul aferent sunt în proprietatea UNIVERS, Municipiul Rm. Vâlcea, nedeținând nici o hotărâre judecă torească definitivăși irevocabilăasupra acestora”. După alte acuzații la adresa primarului Mircea Gutău, conducerea UNIVERS menționeazăîn încheierea comunicatului de presă: „Noua conducere executivăa UNIVERS Rm. Vâlcea nu este dispusăsătolereze sub nici o formă această atitudine a primarului Mircia Gutău, motiv pentru care va formula și depune la DNA și Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea plângeri penale împotriva acestuia pentru abuz în serviciu, exprimându-ne convingerea că cel puțin cu această ocazie domnul primar va fi îndeajuns de diligent săverifice dacă existăsau nu o hotărâre judecă torească definitivăși irevocabilăa Primăriei Rm. Vâlcea, asupra spațiilor comerciale laterale Halei Centrale și terenului aferent acesteia”.

 

Replica primarului Mircea Gutău

 

În replică la toate aceste acuzații, primarul Râmnicului, Mircea Gutău, a ținut săfacă următoarele precizări: „Prin acțiunea  în revendicare imobiliarăformulatăde municipiul Râmnicu Vâlcea împotriva SC Univers SA s-a solicitat instanței săse dispunăobligarea pârâtei sălase în deplină proprietate și liniștităposesie imobilul numit „Hala”, situat în Piața Centralăa municipiului Râmnicu Vâlcea. În cauză, Tribunalul Vâlcea a pronunțat sentința civilănr. 394/20 iunie 2002, prin care s-a admis acțiunea formulatăși s-a dispus obligarea SC Univers SA sărespecte proprietatea și posesia municipiului Râmnicu Vâlcea asupra imobilului precizat mai sus. această sentințăa rămas irevocabilăprin decizia nr.5669/18 octombrie 2004 pronunțatăde Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul nr.658/2003. Prin hotărârile judecă torești amintite, imobilul „Hala” a reintrat în proprietatea  publică a municipiului Râmnicu Vâlcea în integralitatea sa , și nu parțial. În niciuna din aceste hotărâri  nu se reține că acțiunea noastrăar fi fost admisăîn parte, fiind absolut evident că ea a vizat imobilul ca un tot care include și spațiile laterale. Ulterior pronunțării hotărârii judecă torești de admitere a acțiunii în revendicare, prin HCL nr.5/29 ianuarie 2004 s-a completat lipsa bunurilor aparținând domeniului public al municipiului Râmnicu Vâlcea cu imobilul „Hala Piața Centrală”, inclusiv spațiile laterale și terenul aferent întregii construcții (1075 mp). această HCL a fost atacatăîn instanța de contencios administrativ de că tre SC Univers SA, cererea acesteia fiind respinsăprin sentința civilănr. 1193/2005 a Tribunalului Sibiu, devenind irevocabilăprin respingerea recursului de că tre Curtea de Apel Alba Iulia prin decizia civilănr. 10/2006. Hotărârile judecă torești amintite mai sus validează, astfel, HCL nr.5/2004. Mai mult decât atât, imobilul construcție „Hala” în integralitatea sa, așa cum a fost revendicat (inclusiv spațiile laterale care fac parte inseparabilădin aceasta și terenul aferent au fost înscrise în Cartea Funciarăca proprietate publică a municipiului Râmnicu Vâlcea, sub nr. 7747 (încheierea nr. 13.809/30 mai 2006). În cursul anului 2006 SC Univers SA a solicitat pe calea instanței nulitatea absolutăa contractelor de închiriere încheiate de municipiul Râmnicu Vâlcea cu locatarii spațiilor laterale ale imobilului „Hala”. Prin decizia nr. 62/A-C/ 2007 a Curții de Apel Pitești, pronunțatăîn dosarul nr. 933/90/2006, definitivă, a fost respinsăca nefondatăacțiunea formulată, menținându-se ca valabile contractele de închiriere încheiate de municipiul Râmnicu Vâlcea. Prin urmare, comunicatul de presăelaborat de conducerea societății Univers SA este o înșiruire de cuvinte fără fond, redactat de persoane aflatăîn totalănecunoștințăde cauzăși semnat de un director  care nu are habar de  subiectul „Hala Centrală””.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.