Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PSD Valcea la momentul adevarului

            ” Ion Cîlea a dat publicității lista aleșilor locali, care au zburat că tre alte partide” „Din 27 de viceprimari, cât am avut în 2004, acum mai sunt doar 24, din 395 de consilieri locali 364, iar din cei 13 consilieri județeni am mai rămas cu 10″. În plus, președintele Ion Cîlea a dezvăluit și numele celor 3 primari, ce au migrat că tre alte formațiuni politice și care, în opinia sa, nu reprezintă pierderi relevante , pentru PSD. Este vorba de edilul-șef de la Berislăvești (Ion Bușagă), care a trecut la PC, cel de la Berbești (Aurel Ștefan), ce și-a ales drept „destinație” tot PC și primarul Alexandrina Ivancu (Livezi), care a s-a înscris la PD

 

            Șeful PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a prezentat, luni, 14 august, a.c., un bilanț al aleșilor locali, care, din diverse motive au ales să părăsească barca social-democrației. Președintele pesediștilor vâlceni a afirmat că social-democrați vâlceni și-au depus declarațiile privind apartenența politică , înainte de termenul limită impus de noul statut al aleșilor locali, adică 10 august. Ba mai mult, acesta mărturisește că a apelat la o strategie bine pusă la punct, de convingere a migratorilor, să rămână totuși în barca PSD-ului.  „Strategia noastră a avut trei etape: în primul rând, am fost în județ, la primarii la care eram siguri că nu vor părăsi PSD-ul pentru a le întări convingerile de a rămâne membrii PSD apoi, am stat de vorbă cu cei despre care auzisem că se pregătesc să plece. Cea de-a treia etapă a vizat întâlnirile cu cei care, dintr-un motiv sau altul, s-au decis să plece din partidul nostru” a precizat social-democratul. Din câte se pare, planul pesediștilor a dat roade, pentru că , așa cum arată statisticile, Vâlcea, a pierdut cei mai puțini aleși locali dintre toate județele. Iar social-democrații se mândresc foarte mult cu această reușită, pentru care, spun ei, au muncit foarte mult.

            Ion Cîlea crede că primarii PSD au fost amenințați

          De asemenea, în cadrul aceleiași conferințe, Ion Cîlea a prezentat și numărul aleșilor locali care au migrat spre alte partide sau care, au devenit independenți. Astfel, Față de anul 2004, din cei 46 de primari care au câștigat pe listele PSD-ului, au rămas doar 38. în ceea ce privește viceprimarii, Cîlea a spus:  „Din 27 de viceprimari, cât am avut în 2004, acum mai sunt doar 24, din 395 de consilieri locali 364, iar din cei 13 consilieri județeni am mai rămas cu 10″. În plus, președintele Ion Cîlea a dezvăluit și numele celor 3 primari, ce au migrat că tre alte formațiuni politice și care, în opinia sa, nu reprezintă pierderi relevante, pentru PSD. Este vorba de edilul-șef de la Berislăvești (Ion Bușagă), care a trecut la PC, cel de la Berbești (Aurel Ștefan), ce și-a ales drept „destinație” tot PC și primarul Alexandrina Ivancu (Livezi), care a s-a înscris la PD. Mai mult, șeful pesediștilor vâlceni, a prezentat și o listă a noilor plecați din PSD, prezentând câteva nume de primari, După care, recunoaște, cam suspină că au migrat. „E vorba de primarul de la Olănești Viorel Cioteanu care a depus adeziune la PD și cel de la Sălătrucel Dumitru Drăghici care a devenit liberal. De asemenea, avem și doi primari, care au devenit independenți. Mă refer la primarii de la Stoenești și cel de la Stroești” a mai spus pesedistul. Conform declarațiilor președintelui PSD-Vâlcea, Ion Cîlea, toți cei care au sărit în barca altor partide politice, nu au procedat astfel din pură convingere. În opinia sa, partidele din arcul puterii au făcut zeci de presiuni asupra aleșilor social-democrați”š promițându-le câte-n lună și-n stele. „Mai mult, au fost chiar amenințați că dacă nu părăsesc PSD-ul, cine știe ce li se poate întâmpla. Mulți dintre consilierii locali, care lucrează în învățământ, au fost avertizați că dacă nu se înregimentează politic în partidele care sunt acum la putere, își vor pierde slujba” a mai precizat el.

Olivia Pirvu