Acasă Arhiva Primarul comunei Francesti pus in libertate de Curtea de Apel Pitesti

Primarul comunei Francesti pus in libertate de Curtea de Apel Pitesti

După mai multe zile de procese, Daniel Nicolaescu a fost trimis în judecată în stare de libertate sub acuzația de luare de mită

În plină campanie Antișpagă, demarată de Instituția Prefectului Vâlcea, județul nostru se confruntă cu cazuri de corupție în rândul aleșilor locali. În aceste zile, întreg județul este bulversat de aflarea acuzațiilor de corupție care planează asupra unor edili locali. După ce primarul Mircea Gutău și vicele Nicolae Dicu sunt cercetați de DNA pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită, un alt primar din județ a intrat sub lupa procurorilor anticorupție. Este vorba despre primarul comunei Frâncești, Dan Nicolaescu, care este cercetat de procurorii vâlceni pentru săvârșirea aceleiași infracțiuni. Miercuri, 12 iulie 2006, Parchetul a emis ordonanța de reținere pentru 24 de ore pe numele primarului, acesta fiind reținut și introdus în arestul I.J.P. Vâlcea. Tot în aceeași zi, la Judecă toria Vâlcea, a avut loc procesul prin care s-a judecat propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, în baza referatului întocmit de procurorul care a instrumentat cazul, iar instanța a respins cererea procurorilor. Joi, în jurul prânzului, primarul din Frâncești a fost eliberat din arestul IJP Vâlcea, pentru că expiraseră cele 24 de ore. Procurorii au făcut recurs la Curtea de Apel Pitești, care s-a judecat vineri, 14 iulie a.c. Și judecă torii de la Pitești au considerat că în cazul lui Daniel Nicolaescu nu se justifică măsura arestării preventive și au hotărât ca acesta să fie trimis în judecată în stare de libertate.

      Licitație pentru construirea unui pod

      Procurorii și polițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, din cadrul I.J.P. Vâlcea, sunt cu ochii pe primarul din Frâncești încă din luna februarie 2006, când au fost sesizați de patronul unei societăți comerciale. Constantin Duțulescu, administratorul SC COVAMAR SRL, le-a spus polițiștilor că în luna iunie 2005 i-a dat primarului Nicolaescu suma de 8.000 USD, din cei 16.000 negociați, pentru a-i facilita câștigarea unei licitații pe teritoriul comunei Frâncești. Banii i-au parvenit primarului în 3 tranșe, licitația pentru construcția unui pod a avut loc, însă câștigă toare a fost Regia județeană de Drumuri și Poduri Vâlcea și nicidecum firma lui Duțulescu. Patronul a fost dus cu vorba de primar, însă în momentul când a văzut că nu este el câștigă torul licitației acesta a decis să facă plângere penală împotriva lui.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.