1

Primarul bătăuș

Edilul din Mateești, Nicolae Stănișor, este anchetat de procurori

Nicolae Stănișor (PC) este trimis în judecatăpentru abuz în serviciu, agresare – în timpul exercitării atribuțiunilor de serviciu – a unui polițist și a unui consilier local ” primarul este cunoscut ca o fire violentăcare folosește pumnul pentru a-și face dreptate ” cea mai gravăacuzație este cea de tăiere ilegalăde arbori, aflați în proprietate privată” „Bruce Lee” din fruntea Primăriei Mateești nu vrea sărecunoască că este vinovat ” ba, mai mult, spune că nici nu știa că pentru faptele sale este anchetat penal

VOCEA VÂLCII informa opinia publică , cu mai mult timp în urmă, că primarul comunei Mateești, Nicolae Stănișor (PC), este cunoscut ca o fire impulsivă, gata oricând săfolosească violența atunci când nu-i convine câte ceva. Edilul este cunoscut ca un bătăuș fără pereche, care administreazăpumni – mai ceva ca un boxer – tuturor celor ce „îndrăznesc” să-l supere sau să-l contrazică . Aproape nimeni nu reușește să-i intre în grații, iar omul dovedește că are grave probleme de personalitate și moralitate. Deși deține o funcție publică ce implică multăresponsabilitate și cumpătare în rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetățenii comunei, atitudinea sa ne dezvăluie, mai de grabă, un personaj brutal care împarte dreptatea După bunul plac, în perfectăcontradicție cu legea.

Așa se explică de ce, în acest moment, edilul este acuzat de maltratarea fizică și verbalăa unui polițist și a unui consilier local. Mai trebuie spus că , de curând, s-a dispus urmărirea penalăa edilului pentru abuz în serviciu. În rândurile care urmeazăvom detalia gravele și numeroasele nereguli săvârșite, de-a lungul vremii, de primarul-bătăuș.

Furie nejustificată

Consilierul local, Ion Marin (PNL) a intrat în conflict cu primarul din Mateești, la începutul acestui an, când, susține alesul, edilul l-a insultat, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, catalogându-l drept un „neisprăvit și un hoț”. Sătul de comportamentul antisocial al primarului și jignirile la care a fost supus în repetate rânduri, liberalul a sesizat, în data de 6 februarie 2007, Parchetul de pe lângă Judecă toria Horezu, explicând, pe larg, motivele care l-au determinat să-l acționeze pe edil în judecată.

Mai mult decât atât, la Poliția Mateești, existăși o sesizare a consilierului local, în care se plânge că , în 6 iulie a.c., a fost lovit de primarul-bătăuș cu putere peste picior, în partea dorsală, îmbrâncit și scos în șuturi din sediul primăriei. Matei declarăcă ziua în care în a fost brutalizat de Stănișor, venise la primărie pentru a înregistra o hotărâre judecă torească . Numai că , la un moment dat, din senin, în biroul viceprimarului (unde era alesul) a intrat edilul-șef, care a început să-l lovească pe liberal cu pumnii și picioarele. Așa cum era normal, consilierul a ripostat întrebându-l pe Stănișor care este motivul pentru care se comportăastfel, însă , în schimbul unei explicații a primit din partea acestuia câteva lovituri, pornite dintr-o agresivitate nefirească . Și mai grav, mărturisește Marin, primarul a încercat să-i zdrobească mâna în ușă. Încercând săscape din strânsoare, consilierul local s-a dezechilibrat și a că zut, lovindu-se la piciorul drept. Imediat După acest incident, alesul și-a scos un certificat medico-legal care atestăcă loviturile dateazădin 6 iulie 2007 și că acestea nu puteau fi provocate decât prin lovire cu corpuri dure. Pentru leziunile provocate, alesul a primit între 8 și 9 zile de îngrijiri medicale.

Stănișor a bătut un polițist

Edilul-scandalagiu, povestesc cei cu care acesta a avut divergențe, se comportăde parcă comuna pe ce o păstorește ar fi moșia proprie. În sprijinul acestei idei vine și declarația agentului-șef de la Poliția Mateești, Gheorghe Îuicu, care a sesizat Parchetul de pe lângă Judecă toria Horezu cu privire la faptul că și el a că zut victimăofenselor primarului. Acesta afirmăcă în data de 9 iulie 2007, a intervenit pentru a aplana un conflict ce se iscase între edil și inginerul agronom Nicolae Boiangiu. Supărat că polițistul a avut „curajul” săse amestece în scandal, Stănișor l-a lovit de mai multe ori pe Îuicu și l-a împins pe holul primăriei sugerându-i: „de mâine să-ți iei bagajele și săpleci din comuna mea”. Polițistul susține că a vrut săcalmeze spiritele deoarece primarul devenise violent și zbiera la Boiangiu, folosindu-se de insulte gen „papornițar și derbedeu”. În plus, omul legii povestește că în momentul în care edilul și-a dat seama că a fost auzit, s-a năpustit asupra sa, insultându-l și lovindu-l cu pumnii și picioarele, urlând din toți rărunchii săiasădin primărie. Ca săscape de furia bătăușului, polițistul a fost nevoit săintre într-un alt birou, sugerându-i lui Boiangiu săplece din calea necioplitului edil. Polițistul nici nu a apucat bine sătermine fraza, că Stănișor a și sărit la bătaie, dându-i brânci pe scă ri și izbindu-l cu pumnii peste piept.

Anchetat pentru abuz în serviciu

Acestea nu sunt singurele fapte la care s-a dedat Nicolae Stănișor, încă primar al Mateeștiului. Cea mai gravăacuzație care i se aduce este aceea de abuz în serviciu. În cazul în care această infracțiune se dovedește a fi adevărată, primarul-bătăuș riscă ani grei de închisoare. Dar, săfim mai expliciți.

În data de 23 octombrie 2007, Ocolul Silvic Horezu a sesizat Parchetul de pe lângă Judecă toria Horezu cu privire la faptul că , în luna septembrie a acestui an, primarul Nicolae Stănișor împreunăcu o cunoștințăde-a sa, Dumitru Trăscă u, au tăiat ilegal, cu un buldozer, din Fondul Forestier național UP II Alunu, arbori de esențăde salcâm, construind aici un drum cu o lățime de 5 metri și o lungime de 684 metri. Pădurea tăiatănu era marcatăsilvic și se aflăîn administrarea Ocolului Silvic Horezu. Din câte se pare, de la sine putere, Stănișor a făcut măsurătorile pentru terenurile din punctul „Copăciș”, parcelându-le în funcție de cererile făcute de cetățeni în vederea împroprietăririi. Pentru a-și motiva gestul, primarul a declarat că a dezbătut problema construirii drumului, în ședința de Consiliu Local. De fapt, aleșii își dăduserăacordul pentru executarea acestor lucrări pe halda de steril care a fost distrusăde inundații, și nu pe terenul cu vegetație, unde s-au efectuat tăierile abuzive! Este mai mult decât elocvent că primarul a acționat abuziv, datorităfaptului că arborii tăiați aparțin Ocolului Silvic, și, mai mult, el nu a cerut acordul acestuia pentru a defrișa în această zonă. Materialul lemnos tăiat de Trăscă u la rugămintea lui Stănișor are volumul de 19,631 mc., iar prejudiciul, nerecuperat încă , se ridică la valoarea de 1354 lei.

Ilegalități peste ilegalități

Și, mai grav, edilul a aprobat altor trei persoane (Ilie Ilea, Irina Golescu și Marius Mateescu) cererile de tăiere de arbori, nemarcați de Ocolul Silvic. Importat de menționat aici este faptul că aceștia au defrișat deși, nu dețineau titluri de proprietate pentru suprafețele de teren respective. Pagubele produse de cetățeni care au tăiat lemn pe baza aprobările ilegale emise de Nicolae Stănișor, sunt semnificative. Aproape 4 mii RON. Ilea, Mateescu și Golescu au fost scoși de sub urmărirea penală, pentru că , spun procurorii care se ocupăde acest caz, nu aveau cum săcunoască temeiurile legale pe care se bazeazăemiterea unei astfel de aprobări. Singurul vinovat de toată această situație, se face primarul din Mateești care, indiscutabil, a eludat legea cu bunăștiință. Mai mult decât atât, cele trei persoane la care facem referire nu pot fi învinovățite din moment ce primarul le-a spus răspicat că el este cel care soluționeazăastfel de cereri.

Faptele sale sunt cu atât mai grave cu cât, în momentul în care Stănișor s-a manifestat violent, el se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu. Alineatul 3 al Art. 250 din Codul Penal spune că lovirea sau alte acte de violențăsăvârșite de că tre un funcționar public în timpul exercitării atribuțiunilor de serviciu, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Primarul care l-a luat pe „NU” în brațe

Fișa sa de cazier judiciar aratăcă Nicolae Stănișor a mai fost condamnat la un an și jumătate de închisoare, însă a fost reabilitat de drept și că , de-a lungul vremii a primit mai multe amenzi administrative pentru numeroasele abuzuri în serviciu, săvârșite în cei trei ani și jumătate de mandat. Cuantumul amenzilor se ridică la peste 35 milioane lei vechi. Menționăm că primarul a refuzat săcitească materialul de urmărire penală, din motive numai de el știute. Care este părerea primarului-bătăuș cu privire la trimiterea sa în judecată?

Contactat telefonic, Nicolae Stănișor ne-a spus că nu are cunoștințădespre ancheta penalăcare se desfășoarăpe numele său. În plus, el ne-a amenințat că dacă publică m vreun articol legat de numele său ne va da în judecată: „Nu știu despre niciun rechizitoriu. Procurorii nu mi-au arătat așa ceva”¦ Ce zic ăia? că l-am bătut pe miliardarul ăla de Marin? Minciuni”¦ Nu este nimic adevărat. Am tăiat eu lemn abuziv? Nu e așa”¦ Da’ și procurorii ăia sunt oameni și pot fi dați în judecată, nu? Nu am făcut nimic rău”¦”. Apoi, brusc, la celălalt capăt al firului s-a făcut tăcere, primarul închizându-ne telefonul în nas.

Primarul „Bruce Lee” l-a agresat și pe șeful Partidului Stângii Unite

Cu mai multăvreme în urmă, VOCEA VÂLCII aducea în atenția opiniei publice o altănesăbuințăde-a primarului din Mateești. Scriam, pe atunci, că acesta l-a bruscat și insultat și pe președintele PSU, Ilarian Sindie. În scopul celor mai sus amintite, stădeclarația președintelui partidului, care se declara siderat de comportamentul edilului: „Stăteam la discuții cu doi cunoscuți de-ai mei. Printre altele i-am rugat săducă un număr de ziare liderei organizației noastre din Mateești. Primarul Stănișor s-a dat jos de la volanul mașinii, beat de de-abia se mai ținea pe picioare. A început sămăînjure și sămăacuze că fac propagandăfără aprobarea lui, încă lcând legea. Ca să-mi arate că el este tare și mare în comunăs-a repezit și m-a luat de cravată, strângându-măde gât cu ea. M-a lovit de nenumărate ori și mi-a rupt că mașa. Eu nu am ripostat, menținându-mădoar în apărare. Cu greu a fost potolit din furia ce l-a cuprins. Martorii vor spune asta la anchetă. Ceea ce măintrigăeste faptul că nimeni dintre oficialii comunei nu a vrut săconsemneze evenimentul. Ba, mai mult, șeful de post a refuzat să-l testeze cu fiola alcoolscop, cu toate că a condus mașina pe drumul public”.