Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Peste 5200 de kg carbune fara documente de provenienta

      ” Polițiștii vâlceni au descoperit

 

        Zilele trecute polițiștii din comunele Lădești și Lăpușata au organizat un control pentru a-i descoperi pe aceia care transportă că rbune sau lemne fără să aibă asupra lor documente de proveniență ale acestora. Astfel, polițiștii l-au oprit în trafic pe Constantin L. din comuna Stroești. Bărbatul transporta  1500 de kg de că rbune fără să aibă asupra lui documentele de proveniență ale acestuia. De asemenea, polițiștii l-au descoperit și Marian C. din Sinești în timp ce transporta peste 800 de kg de că rbune fără a avea documente de proveniență ale acestuia. că rbunele a fost confiscat de polițiști și predat primăriilor Lădești și Lăpușata. Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional și li s-a întocmit dosar penal.

        Dar nu numai polițiștii din Lădești și Lăpușata au organizat acțiuni pentru a-i prinde pe cei care fură că rbuni. Și polițiștii din comuna Făurești s-au aliniat acestor acțiuni și au efectuat mai multe controale pentru a-i descoperi pe cei ce transportă lemne sau că rbune fără documente de proveniență.  Astfel, polițiștii l-au oprit pe Gabriel I. de 35 de ani, din comuna Sinești. Acesta transporta cu ajutorul unei autofurgonete 1500 de kg că rbune lignit. De asemenea, polițiștii l-au mai oprit și pe Ion B. de 42 ani din  Berbești care transporta cu ajutorul unei autoutilitare 800 de kg de că rbune lignit. Tot din Berbești este și Vasile P. de 19 ani. Vasile transporta 600 de kg că rbune lignit fără documente de proveniență. Toți cei trei bărbați au fost sancționați contravenționali, iar cele 2900 kg de că rbune au fost confiscate și predate Primăriei din Făurești.

        Luni, 25 septembrie a.c., polițiștii din Prundeni, Orlești, Scundu au organizat și ei o razie pentru a-i descoperi pe hoții de lemne și că rbune. Astfel, polițiștii l-au oprit în trafic pe Daniel P. din Bujoreni. Acesta transporta cu un  autoturism marca Dacia 1304, 1,4 m steri lemn de foc fără să aibă aviz de însoțire. Un alt bărbat care a transportat lemn de foc fără să aibă aviz de însoțire este Gelu M. din localitatea Vădăstrița, județul Olt. Acesta transporta cu un autoturism marca  Aro ce tracta o semiremorcă 1,7 m steri lemn foc. De asemenea, polițiștii l-au mai descoperit și  Vasile L. din Brezoi  care transporta cu autoturism marca T.V. cantitatea de 4 m steri având avizul de însoțire expirat. Toți cei trei șoferi au fost sancționați contravențional cu 1000 lei RON fiecare, iar lemnele au fost confiscate și predate Ocolului Silvic Drăgășani.

                                                                                                      ” Cristina PÎRVU