Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Nicolae Mesea a demisionat din PNL

      Am primit la redacție

   ” Din cauza lui Ion Nicolae  ” șeful juriștilor din primăria Râmnicului s-a simțit jignit de acuzele pe care i le-a adus, în mod public, candidatul PNL la Primăria Râmnicului, Ion Nicolae

 

    Șeful Direcției Administrativ, Juridic și Contencios al Primăriei Râmnicului, Nicolae Mesea, a decis sădemisioneze din PNL, deoarece colegul său de partid a proferat la adresa sa numai minciuni. Acesta ne-a declarat că nu se mai regăsește în sânul liberalilor vâlceni, care propulseazăîn funcția de primar al Râmnicului un consilier local certat cu moralitatea. Mai mult decât atât, Nicolae Mesea, unul dintre semnatarii protestului care a tras un semnal de alarmăvizavi de atitudinea dictatorialăa lui Ion Nicolae din Consiliul Local,  ne-a declarat că în săptămânile care urmeazăva aduce probe concludente pentru a demonta acuzele pe care i le aduce liberalul. În plus, el susține că va da publicității documente care dovedesc că Ion Nicolae a ținut cont de lege de prea puține ori, în hotărârile sale, în perioada cât a ocupat scaunul de viceprimar al Râmnicului. În rândurile de mai jos, dăm publicității punctul de vedere al lui Nicolae Mesea vizavi de acuzele publice pe care i le-a adus Ion Nicolae.

                                                                                          ” Olivia PÎRVU 

 

   ” Cred că este puțin probabil săse găsească oameni întregi la cap și onești, care să-l ia în seamăpe Ion Nicolae și elucubrațiile lui.

Ion Nicolae nu este nimic altceva decât un mediocru vanitos și frustrat, o tumoare malignăpe un organism social care se vrea sănătos.

Nu pot sărăspund acum tuturor atacurilor și calomniilor lui, din motive strict personale. Am de dus la bun sfârșit o treabămult mai importantădecât aceea de a intra cu el în polemică . O voi face-o în cel mai scurt timp. până atunci, reiterez public demisia mea din PNL. Nu am cum rămâne într-un partid pe care-l respect în mod deosebit, avându-l „coleg” pe Ion Nicolae, fie și pentru simplul motiv că în competiția internăpentru desemnarea candidatului PNL la funcția de primar al municipiului Rm. Vâlcea, la alegerile din 2008, acesta îl bate pe Sorin Zamfirescu.

Nu mi-e foarte drag ca om Sorin Zamfirescu, dar nu pot sănu-i apreciez anvergura socială, politică și profesională. Vrem nu vrem, ne place nu ne place, ea existăcu adevărat și se manifestă. Și dacă Ion Nicolae îl bate pe Sorin Zamfirescu, mai este partidul din care amândoi fac parte unul cu adevărat liberal, mai promoveazăel competiția deschisă, pe criterii de valoare? Draci!

Legat de cumpărarea locurilor de joacă pentru copii, de care măacuzăpe mine și pe directorul economic al Primăriei, întrebați-l numai dacă știe ce este aceea o achiziție publică pe baza codurilor CPSA și CAEN și dacă nu cumva săracul trebuie săcumpere mai scump și bun și nu neapărat ieftin și prost, pentru că ce a cumpărat mai scump îl va ține, cu siguranță, mai mult timp. Aceasta este rațiunea profundăa demersului pe care Ion Nicolae îl incriminează, cu totalărea-credințăși nepricepere.

Locurile de joacă sunt frumoase, îi bucurăpe copii și pe părinți, sunt moderne și, mai ales, foarte fiabile. Au costat ceva bani, dar nu puteau fi cumpărate ca bunuri distincte, ca o haină, ca o mașină, ci pe componente: un leagăn, un balansoar, un tobogan, o barăde tracțiune, o scă rițăetc., toate acestea fiind montate funcție de mărimea terenului avut la dispoziție pentru amenajarea locului de joacă .

Așa se face o achiziție publică pe coduri CPSA și CAEN, iar procedura derulatăeste perfect legalăși slavăDomnului! are cine săo cenzureze, la modul profesionist și nu diletant, așa cum o face Ion Nicolae.

Au fost cerute 5 oferte, s-au depus două , din acestea fiind selectatăcea mai bunăca preț și calitate și s-a trecut la întocmirea și semnarea contractelor.

Împrejurarea că aceste contracte au fost înregistrate în aceeași zi nu are nicio relevanțăjuridică și nu ascunde nimic ocult, dimpotrivă. Dacă te duci la un magazin săcumperi ceva, încerci săcumperi deodatătot ce ai nevoie. Exact așa am procedat și noi, adică am cumpărat în același timp toate componentele necesare construirii mai multor locuri de joacă pentru copii, cu respectarea strictăa legii.

Mintea odihnităa lui Ion Nicolae refuză, însă , săînțeleagăcă așa stau lucrurile cu adevărat.

Ca liberal în forul meu intim, rămân cu părerea de rău că PNL-ul local mizeazăpe un cal mort. Rămân și cu nostalgia unor liberali pur-sânge, oameni de foarte bunăvaloare umanăși profesională. Îi numesc aici pe Nicu Jivan, pe Traian Dobrinescu, pe Aristotel Ungureanu, pe Jean Decusearăș.a. Ordinea numirii lor este absolut aleatorie”.

” Nicolae Mesea