Acasă Arhiva Narcotraficanții (III)

Narcotraficanții (III)

Polițiștii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog Ploiești au sesizat Parchetul de pe lângă Curtea Supremăde Justiție – secția de Combatere a criminalității organizate și antidrog că pe raza municipiilor Ploiești și Rm. Vâlcea acționeazăgrupări infracționale implicate în traficul de droguri (cocainăși ecstasy) și valutăfalsă. Ca urmare, în urma unui flagrant realizat la un motel din comuna Morărești/ Argeș, au fost găsiți 100.000 euro și 800 USD – contrafăcuți, bunuri interzise, introduse de gruparea lui Valentin Rotaru, cu destinația zona Bacă u. Pentru faptele comise au fost arestați Valentin Rotaru, Marius Ștefan Teleșpan și Moise Dana Alexandra. Ei sunt condamnați și și-au ispășit jumătate din termenul pedepsei, fiind, acum, în libertate. Coroborând informațiile obținute în urma ascultării dialogurilor telefonice susținute de Valentin Rotaru cu diverși indivizi, polițiștii au constatat că gruparea infracționalăcondusăde acesta este implicatăși în traficul de droguri de mare risc, fiind, totodatăși consumatori ai acestora. S-a putut stabili că pe parcursul anului 2003, Valentin Rotaru și Ștefan Marius Teleșpan au fost implicați în comercializarea și distribuirea a cca 800 de pastile Ecstasy (MDMA) cu sigla „SMILEY” pe care le-au achiziționat de la o grupare infracționalăce acționeazăîn zona județului Cluj, mai precis de la Manuel Ovidiu Vancea – șeful unei rețele internaționale de narcotrafic. Gruparea din Ardeal a adus peste 18.000 de pastile Ecstasy, procurate din Olanda de Ion Nicolae Săsărman – zis „Moxu”. În numărul trecut v-am furnizat informații despre traficul de valutăfalsă. Acum, Continuă m prezentarea cazului, vizând narcotraficul, cu mențiunea că datele ne-au fost furnizate de Parchetul de pe lângă Curtea Supremă, cazul aflându-se încă pe rol, cu inculpații aflați în stare (temporară) de libertate.                                                                                                                  

 

NOTĂ: În legăturăcu prezentarea acestui caz am primit două telefoane de contrazicere și de amenințare. Pri9mul a fost de șa Moise Dana Alexandra, inculpatăîn dosarul nr. 248/P/2004 și acuzatăde complicitate la transportul a 100.000 Euro și 800 USD contrafăcuți, alături de Ștefan Marius Teleșpan. Aceasta a ținut săne anunțe că nu a fost implicatăîn traficul de stupefiante, ceea ce este adevărat. Amenințarea ei nu este de naturăde a ne speria și pentru că am omis o informație, facem, acum, îndreptarea. Dana Alexandra Moise a fost arestată și anchetatăde polițiștii prahoveni, timp de 3 luni de zile. Apoi, în urma unei înțelegeri ce au ajutat la finalizarea favorabilăa cazului s-a făcut „disjungerea materialului de urmărire penalăFață de învinuiții Bogdan Cristian Nițu, Dana Alexandra Moise – ș.a., numiții Gelu Marius Nanău, LeșanGheorghe, Magdalena Rotaru și celelalte persoane despre care existau date că ar fi desfășurat activități de trafic de droguri, în vederea Continuă rii cercetării ( ), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional organizat de droguri și inițiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracțional organizat”. Cel de-al doilea mesaj telefonic l-am primit de la Casian Bobora care a negat înfăptuirea vreunui acțiuni de intimidare a nepotului inculpatului Constantin Diaconescu sau că ar fi tras cu pistolul pentru intimidarea acestuia. Cum împotriva sa existădepusăla Parchet o plângere penală, nu ne pronunțăm asupra acuzațiilor ce i s-au adus. În schimb, procurorii o vor face.

Dragoș Constantin Marinaș

Pe parcursul urmăririi penale, acesta a adoptat o poziție nesinceră, negând orice implicare în activități ilicite de trafic de droguri. Apărarea sa a fost contrazisăde întreg materialul probator aflat la dosar, mai mult, în cuprinsul declarațiilor sale apărând contraziceri. Astfel, într-o primăfază, D.C. Marinaș a declarat că nu a efectuat nici un transport „special” la București pentru Valentin Rotaru și Ștefan Marius Teleșpan – recunoscând, totuși, că îi cunoștea și le-a făcut diferite transporturi de „whisky și țigări”. A negat și faptul că i-ar cunoaște pe Florin Grigore și Ion Lungu, precum și faptul că ar fi avut Față de aceștia o datorie de 1.500 USD. Ulterior aflând că la dosar se aflăinterceptările convorbirilor telefonice dintre el și Valentin Rotaru (în care îi explică acestuia că 2.000 de comprimate de Ecstasy i-au fost luate ca gaj de că tre Florin Grigore și Ion Lungu), a revenit asupra declarației inițiale și a recunoscut că a primit un pachet de la Marius Ștefan Teleșpan pe care l-a dus la București și l-a înmânat lui Florin Grigore. Pachetul ce conținea 2.000 de comprimate Ecstasy a fost reținut cu titlul de gaj pentru datoria sa de 1.500 USD. Fiind întrebat dacă știa ce conține pachetul, Marinaș a dat un răspuns pueril, declarând că refuzăsăspunăce conținea pachetul deoarece i-ar atrage răspunderea penală. 

Stenograma convorbirii

Valentin: Băi, știi cine e vinovat? Vinovat este Marius

Dragoș: Da. Nu, nu, eu sunt vinovat

Valentin: Nu, nu, nu. Pentru mine e Marius. În sfârșit. Zi, mă, existăvreo posibilitate, cine este

Dragoș: Existăposibilitatea că eu am mai făcut. Deci mămirăcă s-au mânjit la 1000 și ceva de dolari, că aveam eu să-i dau 1.500.

Valentin: Nu contează

Dragoș: Ai înțeles?

Valentin: Dă-ne, mă, înapoi restul.

Dragoș: Deci, ce sămai deci omul nu a mai răspuns la telefon de vreo orăîncoace

Valentin: Dar cine este?

Dragoș: Deci, de Florin Bulgaru. E tovarăș cu Nuțu la firma aia de bodyguarzi – GLADIATOR.

Valentin: A, da. Deci, Bulgaru.

Dragoș: Îl știu, nu?

Valentin: Da, și?

Dragoș: Așa. De el e vorba.

Valentin: Au plecat obiectele (drogul – n.r.)?

Dragoș: Nu. Deci, suma totalăeste de 3.000 de Euro.

Valentin: Da, mă. A oprit 1.500, cum ar veni, din datoria asta.

( )

(Va urma) 

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.