Acasă Arhiva Mihail Popescu se considera nevinovat in dosarul ‘Tofan Group’

Mihail Popescu se considera nevinovat in dosarul ‘Tofan Group’

         ” Senatorul PSD este acuzat de abuz în serviciu în formă calificată ” de menționat că în dosarul aflat pe masa celor de la DNA mai apare numele altor 11 foști și actuali șefi ai MApN, printre care și al șefului Statului Major al Armatei, Eugen Bădălan. Contractul cu firma „Tofan” care spun anchetatorii conține o serie întreagă de elemente care pun la îndoială legalitatea acestuia a fost încheiat chiar de Mihail Popescu.  În dosarul aflat în atenția procurorilor DNA sunt cercetați alți 12 foști și actuali ofițeri din cadrul MApN, dar și șeful Statului Major al Armatei, generalul Eugen Bădălan

 

         Cu puțin timp în urmă, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au declanșat urmărirea penală împotriva senatorului PSD de Vâlcea Mihail Popescu, fost șef al Statului Major General, în dosarul „Tofan Grup”. Generalul (r) Mihail Popescu este învinuit pentru abuz în serviciu în formă calificată. Contractul de schimb între MApN și firma Tofan Grup, reprezentată de Tofan Steel SA, a fost încheiat în iunie 2000, când în funcția de șef al Statului Major al Forțelor Terestre era generalul Mihail Popescu. Raportul generalului respectiv a fost aprobat de ministrul de atunci, Sorin Frunzaverde.

De menționat că în dosarul aflat pe masa celor de la DNA mai apare numele altor 11 foști și actuali șefi ai MApN, printre care și al șefului Statului Major al Armatei, Eugen Bădălan. Contractul cu firma „Tofan” care spun anchetatorii conține o serie întreagă de elemente care pun la îndoială legalitatea acestuia a fost încheiat chiar de Mihail Popescu.  În dosarul aflat în atenția procurorilor DNA sunt cercetați alți 12 foști și actuali ofițeri din cadrul MApN, dar și șeful Statului Major al Armatei, generalul Eugen Bădălan. Anchetatorii anticorupție fac investigații sub aspectul infracțiunii de abuz în serviciu în formă calificată. Cel care a încheiat contractul, care acum se dovedește a fi plin de nereguli, este chiar fostul șef al armatei, actualul senator PSD Mihail Popescu.

Așadar, DNA a început urmărirea penală în dosarul privind legalitatea contractului de schimb dintre Statul Major al Forțelor Terestre (SMFT) și Tofan Group, referitor la autovehicule uzate contra anvelope. Este vorba de un contract de schimb încheiat între SMFT și Tofan Grup, derulat în perioada 2000 și 2004, când la conducerea acestei structuri a armatei se afla generalul Eugen Bădălan, actualul șef al Statului Major General. Astfel, în schimbul a 4.000 de autovehicule, Forțele Terestre au primit 6.000 de anvelope, acest fapt fiind sesizat procurorilor anticorupție de MApN, care susțin că acest contract nu a respectat prevederile legii și a adus prejudicii mari armatei.

         Mihail Popescu se apară

         În cadrul unei conferințe de presă susținută zilele trecute la sediul PSD Vâlcea, senatorul social-democrat a spus că acel contract, încheiat cu Tofan Group a fost perfect legal, respectându-se legislația în vigoare de atunci. „Timp de 7 ani contractul a fost verificat și auditat de toate instituțiile abilitate să facă acest lucru, și nu s-a găsit nimic în neregulă. Nu vi se pare ciudat ca acum, După atâta timp, să apară probleme legate de acest subiect?” se întreabă senatorul Mihail Popescu. În plus, acesta a mai spus că va demonstra, în perioada care urmează, că a fost un contract bun pentru armată, perfect legal. Mai mult decât atât parlamentarul social-democrat a afirmat că în spatele acestui „tam-tam politiciansit și demagogic”, care a implicat persoana sa,  se află anumite grupuri de interese, care doresc debarcarea sa politică . Mihail Popescu s-a ferit însă să dea nume, menționând că le va face publice, atunci când va fi cazul. „Dacă se dorea schimbarea din funcție a generalului Bădălan, se puteau găsi și alte metode. Nu era nevoie de tot acest circ. Oricum, așa cum am mai spus, vom vedea dacă pot fi acuzat de abuz în serviciu, pentru ceva ce am făcut acum 7 ani” a încheiat el.

         Senatorul PSD are dosar de urmărire, la Securitate

         Parlamentarul a declarat în cadrul aceleași întâlniri cu presa că , acum ceva timp, și-a văzut dosarul de urmărire de la Securitate. Dosarul, spune el, conține peste 300 de file și mai multe note informative ale celor care primiseră dispoziție să-l urmărească . „La dosar, se află o anexă forte interesantă, care descrie modul în care m i-au fost instalate, în locuință, dispozitive de ascultare” a mai adăugat acesta. Senatorul a spus, în încheierea conferințe, că După ce se va consulta cu familia, va decide dacă își va face sau nu public dosarul de la Securitate.

Olivia Pirvu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.