Acasă Arhiva Meciul Florescu Prigoana intra in prelungiri

Meciul Florescu Prigoana intra in prelungiri

•  Râmnicul – singurul oraș din țară cu două firme de salubrizare • Doru Florescu, directorul general al SC Urban SA, a declarat că nu-l impresioneazătoate amenințările proferate de Silviu Prigoană, precizând doar că ceea ce se întâmplăla Râmnicu Vâlcea este „un război personal între mine și Prigoană” • „Nu măvoi băga într-un eventual război care va apărea între firmele Urban și Rosal După această dată”, a declarat primarul Mircea Gutău

 

        Sâmbătă, 6 ianuarie 2007, a fost termenul limităîn care cele două societăți de salubrizare puteau „acționa” concomitent pe teritoriul municipiului Râmnicu Vâlcea. Este vorba de firmele Urban SA și cea a lui Silviu Prigoană, Rosal București. Prima dintre aceste firme (Urban) este obligatăsăpărăsească municipiul După o sentințănedreaptăși imoralăa Curții de Apel Pitești, care a „descalificat” firma condusăde Doru Florescu, prin aceiași sentințăfiind atribuit direct contractul de salubrizare al Râmnicului că tre firma Rosal București. Firma lui Silviu Prigoanăa fost clasatăpe locul doi la licitația organizatăde Primăria Râmnicului în cursul lunii decembrie 2005. La sfârșitul anului trecut, primarul Mircea Gutău a declarat în cadrul unei conferințe de presăcă firma Urban trebuie săse conformeze unei hotărâri judecă torești definitive și irevocabile, precum și unei decizii a Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea prin care firma Rosal București are dreptul de a prelua serviciul de salubrizare a Râmnicului. Totuși, primarul Mircea Gutău a ținut săsublinieze că nu a pus niciodatăla îndoialăcredibilitatea și seriozitatea firmei Urban, cea care a asigurat curățenia orașului de peste 10 ani. „Personal, îmi pare rău că societatea Urban a pierdut această competiție. Îin săprecizez că acel contract încheiat de primărie cu firma Urban a fost anulat de instanța de judecatăși nicidecum de că tre Primăria Râmnicului. De fapt, primăria a fost obligatăde instanțăsăîncheie contractul cu Rosal, contract care a intrat în vigoare la data de 1 ianuarie 2007. Însă, firma Urban mai poate desfășura activitate de salubrizare în municipiul Râmnicu Vâlcea doar pânăla data de 6 ianuarie, când expirăperioada celor 90 de zile prevăzute de lege. De asemenea, vreau sămai precizez că nu măvoi băga într-un eventual război care va apărea între firmele Urban și Rosal După această dată”, a declarat primarul Mircea Gutău.

 

        Plângere penalăîmpotriva comisiei de licitație

 

        În replică , directorul general al SC Urban SA, Doru Florescu, a declarat că tot acest scandal este legat de comisia de licitație din decembrie 2005 pentru delegarea serviciului de salubrizare a Râmnicului. Din această comisie au făcut parte următorii: Mircea Gutău, Maria Preda, Ion Matei, Ioan Florescu, Ion Nuică , Alexandru Ghibirdic, Nicolae Gratie, Nicolae Mesea, Diana Dumitru, Sorina Preda, Maria Feroiu. „În acest moment, avocații firmei Urban au depus o plângere penalăîmpotriva acestei comisii de licitație. Văasigur că adevărul va ieși la supraFață …. Oricum, noi așteptăm hotărârea instanței de judecatădin 12 ianuarie 2007. Primăria s-a grăbit cu semnarea contractului de salubrizare cu firma Rosal București, pentru că După părerea mea mai trebuia săaștepte doar două săptămâni. Pânăîn prezent am colaborat foarte bine cu Primăria Râmnicului, însăvoi cere daune comisiei de licitație. Am încredere că instanța de judecatăva găsi o soluție legalăla toată această problemă”, a mai precizat Doru Florescu, directorul general al SC Urban SA. De altfel, șeful de la Urban a mai declarat că … nu-l impresioneazătoate amenințările proferate de Silviu Prigoană, precizând doar că ceea ce se întâmplăla Râmnicu Vâlcea este „un război personal între mine și Prigoană”. Oricum, Doru Florescu a mai subliniat că nu se va retrage sub nicio formă din municipiul Râmnicu Vâlcea, întrucât firma Urban are încheiate contracte ferme cu asociații de proprietari din oraș pe o perioadă de 5-6 ani, la care se adaugăinvestițiile de miliarde de lei realizate de aceiași firmă.

Cristina Pirvu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.