Acasă Arhiva Mai mult de jumatate din alesii valceni someaza

Mai mult de jumatate din alesii valceni someaza

După 2 ani de mandat, parlamentarii noștri ne arată cum și ce au muncit în Camera Deputaților

VOCEA VÂLCII vă prezintă care dintre deputații pe care i-ați votat au muncit în interesul dumneavoastră și care nu. Mai mult, am aruncat o privire și prin declarațiile politice ale deputaților vâlceni, din care am spicuit cele mai ciudate opinii spuse în „folosul” contribuabililor, în plenul unor ședințe

Ne-au zâmbit frumos în campania electorală, ne-au promis și luna de pe cer pentru un vot și apoi s-au instalat pentru patru ani în băncile Parlamentului.
Ce fac aleșii sibienilor în Camera Deputaților și Senat și cum încearcă să-și justifice activitatea, știut fiind faptul că dăm zeci de miliarde de lei pentru ei, în fiecare an? Statul cheltuiește din buzunarul public aproximativ 230 de milioane de lei vechi pe lună pentru un senator, și 120 de milioane pentru un deputat. Treaba lor este să ne facă viața mai bună, mai precis să inițieze și să adopte legi în folosul celor care i-au ales, dar și să controleze activitatea Guvernului.  La jumătatea legislaturii actuale, VOCEA VÂLCII vă prezintă care dintre deputații pe care i-ați votat au muncit în interesul dumneavoastră și care nu. Mai mult, am aruncat o privire și prin declarațiile politice ale deputaților vâlceni, din care am spicuit cele mai ciudate opinii spuse în „folosul” contribuabililor, în plenul unor ședințe.

      Deputatul mut

      Rovana Plumb PSD

    Luări de cuvânt în plen 15 ședințe

    Inițiative legislative 4

Întrebări și interpelări 4

      Realizări concrete:

      Cea mai intensă preocupare: chinul de a găsi tasta de primire a apelului de pe telefonul mobil. Are prea multe butoane celularul și până nu le află numărul nu poate în ruptul capului să se achite de obligațiile de serviciu

      Judecă ți de (ne)valoare:

       „Desigur, este o întrebare retorică , doamnelor și domnilor, pentru că am primit și de această dată confirmarea că populația României devine importantă numai o dată la 4 ani, adică atunci când pune ștampila de vot „ sau „Noi, parlamentarii, ne întâlnim în fiecare zi, ne urmărim în fiecare zi în plen, în comisii sau seara, la televiziune și, trebuie s-o recunoaștem, nu putem fi mândri de calitatea vieții politice românești”.

      Ungureanu  – „reloaded”

      Luări de cuvânt în plen: 25

      Inițiative legislative: 9

      Întrebări și interpelări : 7

      Realizări concrete:

      „Sunt co-autorul legii Curții de Conturi, ale modifică rilor aduse la Codul Penal și Procedurii de Cod Penal, la care am lucrat aproape lunar. Am obținut fonduri, alături de Emilian Frâncu pentru diferite localități din județ și nu am ținut niciodată cont de coloratura politică a primarilor. În plus, am ajutat la scoaterea de pe lista de privatizare a cinematografului „Flacă ra”. De asemenea, sunt autorul următoarelor legi: Legea Insolvenței, Legea Lichidării Societăților Comerciale, Legea Camerelor de Comerț și cea a Societăților Comerciale”

      Vorbe de duh: „Probabil de aici s-a inspirat conducerea partidului domniei (referire le deputatul PSD, Rovana Plumb n.r.) sale atunci când, din „Fabrica de idei”, a răsărit și invenția „PSD reloaded”. Pe când un program al actualei opoziții consecvent și coerent, care să se numească , de ce nu, „România reloaded” ? Cred că nu îi cer prea mult doamnei deputat dacă o rog să se abțină, din decență, a mai plânge pe umărul celor săraci, pentru că nu face decât ceea ce a făcut un tânăr care, judecat fiind pentru că își ucisese părinții, cerea instanței îndurare pentru că , vezi Doamne, era orfan. Așadar, nu vă cer, doamnă deputat, decât să vă păstrați decența și demnitatea. Sunt ultimele care v-au mai rămas”.

      Dumitru Dragomir deputatul „care este”

      Luări de cuvânt în plen: 6

      Inițiative legislative: 21

      Întrebări și interpelări : 0

      Realizări concrete:

      Nu ne amintim nimic

      Judecă ți valoroase: „Eu, având nenorocul să lucrez la marginea societății, adică fost milițian, După aceea la fotbal, care a fost la marginea societății, iar acum sunt în Parlament, care sunt tot la marginea societății, întrucât nu avem dreptul nici la pensii, iar magistrații iau la pensii de peste 50 de milioane iar noi nici acelea de 10 (mă rog, nu este cazul meu, dar este cazul dumneavoastră, al majorității care trăiți din pensii)”.

      Emilian Frâncu n-are treabă cu „ouăle” lui Năstase

      Luări de cuvânt în plen: 16

      Inițiative legislative: 8

      Întrebări și interpelări : 23

      Realizări concrete:

„Am adresat, în general, foarte întrebări și interpelări mai tuturor ministerelor, pentru a rezolva problemele cele mai grave cu care se confruntă Vâlcea. Am ajutat cu aducerea de fonduri pentru sinistrații care și-au pierdut casele,  în urma alunecă rilor de teren din acest an. Se vor primi bani, pentru casele tip ANL, din Băile Govora și că minul de Bătrâni, di Râmnic”. 

      Logică de fier:

      „În această situație, îmi pun întrebarea: este vorba de necunoașterea Regulamentului sau de rea-voință? În amândouă cazurile, domnul Adrian Năstase este la fel de vinovat și nu mai merită să conducă ședințele Camerei Deputaților. Este stresat și obosit. Presa îl critică , procurorii îl urmăresc, colegii din PSD vor să-l elimine… Cu ce suntem însă noi, ceilalți deputați, vinovați să-i suportăm în continuare aroganța și suficiența?  De aceea, îl rog pe domnul Adrian Năstase să aibă minima decență și să-și dea demisia de la conducerea Camerei Deputaților! Este clar că trage mereu de timp și face tot posibilul să nu treacă legile importante necesare integrării. Dar atunci, de ce mimează, împreună cu liderii PSD, dorința de a facilita României recunoașterea europeană? Minciuna iese ușor în evidență, iar „ouăle” se strică repede”.

      Miorița lui Vlădoiu

      Luări de cuvânt în plen: 47

      Inițiative legislative: 7

     Întrebări și interpelări : 45

      Realizări concrete:

 v„Am un număr de 6 inițiative legislative, iar una dintre ele, se referă la scutirea consilierilor locali, din comune, de la plata pentru drumurile naționale. De asemenea, Consiliile Locale care vor angaja, în perioada noiembrie 2006, februarie 2007, vor primi bani, integral de la Direcția Muncii.  Era o altă propunere de-a mea, însă a fost respinsă, pentru că nu s-ar ar fi reușit acoperirea sumei de bani. Împreună cu Emilian Frâncu doresc să ajut la restaurarea monumentelor din județul Vâlcea”  

      Cuvinte mari:

Probabil că formularea a fost mult prea pretențioasă pentru specialiștii Guvernului Tăriceanu. Altfel, atitudinea de totală resemnare a guvernanților ar mai putea fi explicată ori prin incompetență, ori prin înțelegerea situației ca fiind o față a destinului nemilos și implacabil al românilor de dinainte și După nașterea Mioriței. Sătulă peste cap de amorțeala „mioritică ” a Guvernului în care locuiește și, După o matură chibzuință, știind din interior ce poate și ce nu poate face Executivul actual, doamna ministru Sulfina Barbu propune prima măsură de ieșire din criză: «Să învățăm să conviețuim cu apele». Amin!

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.