Acasă Arhiva Lucrarile de alimentare cu apa din Vladesti au fost sistate

Lucrarile de alimentare cu apa din Vladesti au fost sistate

Inspectorii Inspectoratul Județean în Construcții Vâlcea au decis „ în loc să fie amplasată conducta de alimentare cu apă pe domeniul public așa cum era prevăzut în contract, ea a fost poziționată pe proprietățile private ale vlădeștenilor fără acceptul acestora

        Potrivit unui raport prezentat în cadrul Colegiului Prefectural, Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) Vâlcea a efectuat peste 940 de controale, în primul semestru al acestui an. Verifică rile au vizat respectarea prevederilor legale privind calitatea în construcții și legalitatea autorizării executării lucrărilor de construcții. În urma controalelor au fost depistate 560 de deficiențe, iar pentru remedierea lor au fost dispuse peste 280 de măsuri refacerea sau consolidarea construcțiilor, opriri de lucrări și intrarea în legalitate, refacerea de proiecte tehnice de execuție a construcțiilor. De asemenea, inspectorii IJC Vâlcea au dat amenzi contravenționale de peste 250 milioane lei vechi. Printre lucrările unde s-au depistat deficiențe se numără și lucrarea de alimentare cu apă din localitatea Lăpușata. Expertiza tehnică efectuată de inspectori a relevat faptul că o conductă de alimentarea cu apă de 110 mm a fost îngropată la o adâncime de 20 cm, deși în proiectul tehnic era stipulat încă de la început să fie îngropată la o adâncime mai mare de 80 cm. Pentru că nu s-a respectat disciplina în domeniul calității în construcții, s-a luat hotărârea ca alimentarea cu apă din comună să fie sistată până la remedierea deficiențelor tehnice. O altă lucrare sistată, ce privește alimentarea cu apă, este cea din comuna Vlădești. Aici în loc să fie amplasată conducta de alimentare cu apă pe domeniul public așa cum era prevăzut în contract, ea a fost poziționată pe proprietățile private ale vlădeștenilor fără acceptul acestora.

        O problemă care s-a pus în ședința Colegiului Prefectural a fost modul facil în care primarii localităților vâlcene emit autorizații de construcție pentru locuințe. Subprefectul Radu Renga a luat hotărârea ca edilii-șefi să fie drastic sancționați dacă în urma controalelor vor fi găsite nereguli. „În zonele rurale fiecare construiește După bunul plac. De cele mai multe ori construiesc în albiile majore ale apelor curgătoare sau în zone unde riscul de alunecare a terenului este foarte mare. Iar După aceea, toți cei care sunt afectați de alunecă ri sau de inundații vin la Prefectură să le rezolvăm problemele. însă , singurii vinovați aici sunt primarii. Fără să țină cont de riscuri, ei emit autorizații. Dacă nu au respectat legea și vom găsi nereguli, primarii riscă să ia amenzi destul de mari”– a spus Radu Renga, subprefect de Vâlcea.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.