Acasă Arhiva Liberalii valceni strangeau semnaturi pentru retragerea trupelor din Irak

Liberalii valceni strangeau semnaturi pentru retragerea trupelor din Irak

În timp ce Traian Băsescu se afla în SUA și dădea asigurări că România va rămâne alături de SUA

 

        Vizita președintelui Traian Băsescu peste Ocean, de săptămâna trecută, reprezintă un semnal clar despre cum va evolua politica internațională a României în ultimii ani. Președintele SUA, George Bush, l-a primit pe Traian Băsescu în Biroul Oval unde au discutat despre mai multe subiecte de interes comun. Conferința de presă ce a urmat întrevederii celor doi șefi de stat s-a dorit a fi un semnal clar că SUA doresc ca România să mențină trupe în Irak și Afganistan.

       Rămânem în Irak

       „Eu și președintele suntem prieteni, România și SUA sunt prieteni și aliați și am avut discuții foarte ample despre mai multe subiecte. Vrem să lucrăm cu prietenii și cu aliații noștri”, a declarat președintele SUA. În contextul în care românii vorbesc tot mai mult de necesitatea retragerii trupelor, George Bush a mulțumit poporului român pentru sprijinul acordat în consolidarea democrațiilor din Irak și Afganistan, arătând că , la rândul său, poporul irakian este recunoscă tor României.

Încurajat de aceste afirmații, Traian Băsescu a declarat că întâlnirea cu președintele Bush a fost una „specială”: „Am ajuns la concluzia că ambele părți și-au îndeplinit obligațiile. România va continua să rămână un aliat al SUA în susținerea democrației în Irak și Afganistan, a regimurilor democratice din aceste țări și libertatea în zonă”, a spus președintele României, Traian Băsescu. Înaintea plecă rii în SUA, el a declarat că retragerea trupelor ar însemna să-și lase aliații fără suport și nerespectarea angajamentelor.

       Când pisica nu-i acasă, șoarecii joacă pe masă

       Acest vechi proverb românesc se potrivește ca o mănușă cu situația existentă la noi. Astfel, în timp George Bush îl bătea prietenește pe umăr pe Traian Băsescu, liberalii încearcă , mișelește, să strângă semnături pentru retragerea trupelor din Irak. La Vâlcea, responsabil cu această „înaltă însă rcinare” de la partid este Bogdan Pistol, care și-a luat rolul foarte în serios. A stat el drept și a judecat strâmb și i-a venit o idee trăsnet. Ce-ar fi ca de Zilele Râmnicului să-și trimită ciracii în Zăvoi să strângă semnături? Este cunoscut faptul că la această sărbătoare râmnicenii ies în număr mare, iar Pistol s-a gândit să dea lovitura. Într-o conferință de presă de săptămâna trecută, Pistol se lăuda în fața jurnaliștilor și își lua angajamentul că va strânge un număr de 40.000 45.000 de semnături, record pentru Vâlcea. Imediat, șeful său de partid Emilian Frâncu l-a pus cu botul pe labe și a spus că Biroul Permanent Județean al PNL și-a luat angajamentul strângerii a doar 34.000 de semnături. În fine, treaba lor cu ce angajamente își iau ca pe vremea lui Nea Î Nicu, important este faptul că încă o dată, în istorie, liberalii trădează. Acum când Traian Băsescu este ferm pe poziție și spune clar că nu vom retrage trupele din Irak, liberalii strâng semnături pentru acest lucru. Pentru liberali, interesele meschine, de grup, sunt mai de preț decât cuvântul dat unui stat aliat.

       1.000 lei vechi semnătura

       Revenind la activitățile lui Pistol, el s-a gândit că n-ar fi rău să angajeze niște tinere dornice de câștiguri imediate pentru strângerea de semnături. Pentru realizarea acestui deziderat, tânărul lup liberal a angajat tinere pe care le plătește cu 1.000 lei vechi semnătura. Mai mult decât jenant. La un simplu calcul matematic, pentru ca biata fată să strângă 100.000 lei vechi are nevoie de 100 de semnături. Nu credem că râmnicenii care au luat cu asalt Zăvoiul de Zilele Râmnicului nu le-au remarcat pe tinerele cu clipboard-urile care se rugau de oameni să dea o semnătură. Am abordat-o pe una dintre fete și am întrebat-o dacă știe ceva despre subiectul pentru care strânge semnături, retragerea trupelor din Irak: „Nu știu și nici nu mă interesează. Am mai auzit pe la știri câte ceva. Pe mine m-a rugat o prietenă de-a mea să o ajut și mai fac și ceva bani. Nu-s mulți, e adevărat, dar sunt buni și ăștia” ne-a povestit adolescenta.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.