Acasă Arhiva Isteria din sistemul sanitar

Isteria din sistemul sanitar

        ” Medicamente compensate și gratuite doar pe rețetă  ” zeci de pensionari vâlceni trimit lunar adrese Ministerului Sănătății în speranța că se vor suplimenta fondurile farmaciilor pentru medicație

 

        Asistăm pe fiecare lună la o isterie provocată de eliberarea medicamentelor compensate și gratuite. Problema este departe de a fi rezolvată, iar vâlcenii speră lună de lună la o rectificare de buget aprobată de Guvern. însă , ei așteaptă în zadar La începutul fiecă rei luni, vâlcenii iau cu asalt, încă de la primele ore ale dimineții, farmaciile în speranța că vor apuca să-și procure medicamentele necesare tratamentului. Fondurile alocate farmaciilor se epuizează, în câteva zile iar sute de vâlceni rămân cu rețetele în mână. această criză i-a determinat pe mulți vâlceni să adreseze reclamații autorităților centrale.

        Ei speră, că astfel, vor putea rezolva problema medicamentelor mult mai repede și vor beneficia de aprobări venite de „sus”. „Ne vin săptămânal sute de scrisori, reclamații sau solicitări de la Minister. Vâlcenii cred că trimițând aceste scrisori autorităților centrale, vor beneficia mai repede de aprobări. Acest lucru se datorează, în principal,  faptului că acum câțiva ani de zile, lucrurile se rezolvau cu ordine venite de sus. Acum, toate scrisorile sunt trimise de că tre departamentul de relații cu publicul din cadrul Ministerului, în județul de care aparțin și tot noi le dăm răspunsul”– ne-a declarat Dorel Constantinescu, purtător de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea.

        O astfel de scrisoare a fost trimisă de M.R., de 60 de ani, din Rm. Vâlcea. Acesta solicita autorităților să-i spună dacă farmaciile mai eliberează medicamente pentru programul de oncologie în care fusese înscris. Bătrânul susține că farmacistele nu l-au informat cu privire la faptul că pentru acest program finanțarea este permanentă. Alte zeci de scrisori au fost trimise de pensionari care solicitau ca farmaciilor să li se suplimenteze fondurile pentru medicamentele compensate și cele gratuite. La ora actuală, toate farmaciile vâlcene și-au epuizat fondurile și asigurații au ajuns în situația de a-și plăti medicamentele, deși lunar, fiecare angajat, plătește contribuția la sistemul de sănătate.

Claudia STANCIU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.