Acasă Arhiva Electrosocul arma pentru talharii valceni

Electrosocul arma pentru talharii valceni

       ” O femeie a fost amenințată cu moartea

 

       Într-unul din numerele noastre trecute v-am relatat cazul unui vâlcean care a găsit o nouă metodă de a jefui și anume amenințarea cu șocurile electrice.

În dimineața zilei de 24 iulie a.c., Georgeta Stănculescu a reclamat  la poliție faptul că în cursul nopții a fost victima unei tentative de tâlhărie. Femeia, ajutor de bucă tar la o societate comercială din Râmnicu Vâlcea, se întorcea acasă, la Dăești, cu trenul.  La un  moment dat, când trenul a ajuns în stația CFR Bujoreni, în compartimentul în care se afla Georgeta Stănculescu, a intrat un tânăr de 27 de ani, Constantin Sorin Nicolăescu, din aceeași localitate. Tânărul a început să o amenințe pe femeie cu moartea pentru a primi banii pe care aceasta îi avea asupra sa. Între cei doi s-a iscat o luptă pentru geanta femeii. Sorin Nicolăescu a lovit-o cu palmele de mai multe ori pe Georgeta Stănculescu și a  curentat-o cu ajutorul unui aparat cu electroșocuri.

Auzind strigătele disperate ale femeii mai mulți că lători au intervenit în conflict și l-au imobilizat pe tânărul jefuitor, După care l-au predat polițiștilor. Aceștia au început cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a petrecut infracțiunea reclamată de Georgeta Stănculescu. Imediat După ce a făcut reclamația la poliție, femeia s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală Vâlcea, unde i-au fost date între 8 și 10 zile de îngrijiri medicale deoarece prezenta leziuni traumatice produse prin lovire și arsuri.

În cursul cercetării penale, Sorin Constantin Nicolaescu a recunoscut faptul că în noaptea de 23-24 iulie a.c., fiind sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în compartimentul în care se afla Georgeta Stănculescu și că în urma unei discuții a lovit-o și a curentat-o cu aparatul pentru electroșocuri. El nu a recunoscut faptul că a amenințat-o pe victima sa cu moartea pentru a o deposeda de suma de bani pe care o avea asupra ei. Numai că declarațiile martorilor din tren susțin varianta femeii, așa încât apărarea lui Sorin Nicolăescu este exclusă, ea fiind neadevărată. Din cazierul tânărului a rezultat faptul că este recidivist, fiind condamnat pentru infracțiunea de tâlhărie la data de 10 octombrie și eliberat în martie 2004.

Pentru fapta sa, Constantin Sorin  Nicolăescu a  fost trimis în judecată în starea de arest preventiv urmând să se dea un verdict în acest caz în data de 22 august a.c.

                                                                                               ” Cristina PÎRVU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.