Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Francu baga pumnul in gura presei

Nu ne mai surprinde nimic din ceea ce face și ce spune deputatul Emilian Frâncu. Rușinea politicului local poartăun nume și acela este al lui. Circul produs de prestația sa de la conferințele liberale de presă, a ajuns săconcureze scheciurile lui Benny Hill. Îipete, pantomimă, grimase „ochiose” trase unor fantome, atitudini de „acar în gară”, semne largi făcute cu mâinile, scă lămbăieli, iatăce se pot vedea în celebrele, deja, întruniri cu presa locală, pe care le ține omul, cu persistență, la începutul fiecă rei săptămâni. E îndrăgostit de ședințe unde nimic nu are a spune și bate câmpii, deraind sistematic de la intenții sau criticând aiurea ziariștii. Pe vremea Cealaltă, mulți români, sătui să-l tot vadăpe Pingelică vorbind prostii la televizor, tăiau sonorul aparatului și se amuzau de pantomima acestuia. Un spectacol grandios. Așa fac mulți râmniceni când îl văd la TV pe deputatul liberal. Iatăcă , deși credeam că nu se mai poate, a mai apărut un pantomim: Emilian Frâncu. Dar ceva mai elevat, mai expresiv, că doar nu întâmplător zic puștii cartierului că face parte din echipa de furat becuri. Se vede mai bine, fiind înalt. Și dacă se vede mai bine, de ce nu ne-ar amuza mai bine? O glumăa bărbaților adevărați spune că atunci când glandul te lasă, mai întâi te face de râs. Ca și în cazul Frâncului. În ultima perioadă de timp, deși nu-i vremea rutului, el încearcă săproducă astfel de evenimente doar, doar i se va duce buhul că poate și el săfacă ceva, ca mai toți bărbații politici din Vâlcea. În politic, binențeles, că de restul nu ne interesează. Doar că se face de râs, ca și cel că ruia nu-i mai merge scula și nu conștientizeazăasta. Așa că , în urmăcu vreo 5 luni de zile, pus în umbrăde personalitatea primarului Mircea Gutău, atât în cadrul Alianței DA, cât și în politicul autohton, bărbătușul a început să-l atace pe primul bărbat al municipiului, acuzându-l de câte în Lunăși în stele, fapt ce l-a determinat pe primar săafirme că omu’-i „bolnav la cap”. Ceea ce nu-i prea departe de adevăr, din moment ce ne face pe noi vinovați că am fi declanșat o campanie de denigrarea lui, celui mai mare politician județean în viață, liberal intrat în istorie, șef de partid născut cu tichie, inducând – zice el – ideea mincinoasăcă din cauza lui a fost arestat primarul Gutău. Nu-i convine că nu-l tămăiem (nu putem tămâia oamenii vii, nu?) și că ne exprimăm liber, informând cititorii cu adevărul situației, direct, de la fața locului. Cum săfacem să-i spunem și noi  liberalului ăsta că este bolnav? că nu avem nimic cu el dacă stăîn banca lui și spune adevăruri. Numai că știm cu toții că gura păcă tosului adevăr grăiește? Ia de citiți mai departe…

Plecat la arat, ca muscă la c…âmp, printr-un comunicat, Frâncu a scă pat o perlăde zile mari zicând, neforțat de nimeni: „Desfid pe oricine poate dovedi că am avut vreo contribuție directăla arestarea celor doi edili ai Râmnicului …”. Păi, cine i-o fi spus drăguțului cu mustața fiartădin cauza zbaterile sale împotriva primului om din politicul municipal și din administrația publică locală, că este acuzat de contribuție directăla arestarea edililor? Ce s-o fi crezând, în caz? denunță tor, polițist sau procuror? Sictir (ceea ce înseamnă „marș”, „pleacă „, du-te”)! Locurile sunt ocupate. Acuzația este că de două luni încoace gura nu-i mai tace și pe toate le face pe dos, le spune pe dos și toate-i ies pe dos. Frâncu a ieșit public la bătaie, acuzându-l pe primar de ilegalități numai cu vorbe goale, s-a bucurat public de arestare (se zice că pentru asta s-a și băut un spriț, de fericire, la liberali!), l-a atacat verbal violent pe deputatul Ungureanu pentru că a fost alături de râmniceni, la conferința de presă, lângă primarul eliberat de la DNA și a vorbit numai prostii despre administrarea Primăriei Râmnicului, știrbindu-i din personalitatea profesionalăa viceprimarului – primar interimer Vali Monceanu. Asta ce-i? Nu este contribuție indirectă, neicușorule? Și atunci de ce ne acuză? Singur și-a făcut-o în fața râmnicenilor, dar nu suntem de acord cu violențele concetățenilor noștri. Doar animalele se bat. Sau… se băteau, până acum. că de la intrarea în UE s-a modificat schimbarea. Ne-a fost impus sănu mai batem femeile, copii și animalele. Deci, nu (îl) va mai bate nimeni… pe Nimeni. însă , nu se spune nimic despre bătaia dintre bărbați, deși nu suntem de acord nici cu această formă de coercițiune. Doar Dumnezeu bate, Frâncule! Stai liniștit că nu-și strică nimeni mușchii pe tine, dar pedeapsa Celui de sus te va ajunge. Neîndoielnic! Păcat că poate derapa pe cei dragi de lângă tine. Mai gândește-te. Pentru convingerea cititorilor noștri, deși știm că nu mai este nevoie sădovedim goliciunea deputatului, totuși, publică m comunicatul lui, alăturat unor articole de presăce anuleazăsmiorcă ielile lui de individ ce încă mai copilărește la vârsta de 50 de ani.    

                                                                                                                            • Vlad SOARE

 

COMUNICAT

În seara zilei de 26 octombrie 2006, După procesiunea solemnăînchinatăSfântului Martir Antim Ivireanul, în centrul orașului, un individ care s-a pretins profesor de judo a coborât dintr-un taxi și mi-a amenințat cu moartea familia pentru că din cauza mea ar fi fost arestat Mircia Gutău! Am scă pat de molestare doar pentru că taximetristul l-a tras înapoi pe posibilul agresor la apariția culorii verzi a semaforului.

Acesta este rezultatul campaniei de denigrare dusăîn publicația Vocea Vâlcii care, de două luni, la fiecare apariție induce această idee mincinoasăîn rândul râmnicenilor.

Desfid pe oricine poate dovedi că am avut vreo contribuție directăla arestarea celor doi edili ai Râmnicului (eram plecat în acea perioadă din țarăiar Justiția și Ministerul de Interne sunt conduse de PD) și-mi voi da demisia imediat din demnitatea de parlamentar dacă Vocea Vâlcii sau altcineva va dovedi că nu spun adevărul.

Nu am răspuns până acum atacurilor inexplicabil de murdare apărute în Vocea Vâlcii, care s-a descalificat prin minciunile și jignirile proferate la adresa mea, pentru că am sperat că cetățenii au discernământul săvadăcă este o campanie dirijatăpolitic și nu m-am gândit că unii vor că dea în capcana întinsăde un baron al presei vâlcene ce și-a strâns o avere de invidiat împroșcându-și cu noroi semenii. Acum familia mea este însă în pericol! De aceea voi da în judecatăpublicația Vocea Vâlcii și pe Romeo Popescu pentru insultăși calomnie și voi cere săîndrepte material și moral marele rău pe care mi l-a provocat, culminând cu cererea de linșaj făcutăîn data de 27 iulie 2006.

Pentru a-mi apăra onoarea și imaginea publică voi fi nevoit de asemenea sămăapăr în justiție în orice caz viitor de amenințare, insultăsau calomnie, la adresa mea, indiferent cine va fi autorul. 

Emilian Frâncu,

Deputat PNL de Vâlcea