Acasă Arhiva Campionii din economia județului Vâlcea

Campionii din economia județului Vâlcea

La Topul Firmelor Vâlcene s-au stabilit cine sunt

Pentru a paisprezecea oară, Camera de Comerț și Industrie Vâlcea a organizat o nouăediție din ceea ce se cheamă”Topul Firmelor Vâlcene 2006″, un clasament care teoretic ar trebui săadune toate firmele care în cursul anului trecut au avut rezultate financiare bune, precum și un „comportament” adecvat în relațiile de afaceri. Ediția din acest an a Topului a fost găzduităpentru al treilea an consecutiv de Hotelul Cozia din stațiunea că limănești că ciulata, După ce în anii anteriori Vila lui Ceaușescu din Olănești era locul preferat de organizare a unor astfel de evenimente. În anii trecuți, ziarul nostru a criticat de mai multe ori modalitatea și „grila” de calcul a celor de la Camera de Comerț pentru includerea și ierarhizarea firmelor din județul Vâlcea, însă totul poate sădevinăperfectibil. La alcă tuirea clasamentului din acest an, au fost adăugate noi criterii și noi condiții pentru ca Topul Firmelor Vâlcene săreflecte cât mai bine realitatea economică din județ. Pentru a crea o „sită” cât mai deasăîn cernerea firmelor, Valentin Cismaru, președintele Camerei de Comerț și Industrie Vâlcea, a creat o comisie pentru validarea clasamentului (constituităprin Decizia nr. 40/16 august 2007) și din care au făcut parte următorii: Dumitru Bușe, Anuța Handolescu, Gheorghe Gogârnoiu, Constantin Roibu, Aurel Mirițoiu, Marcel Lixăndroaie, Ion Nicolaescu, Rodica Mărginean, Daniela Ștefoane, Mihai Handolescu – președintele Asociației Turismului Vâlcean, Vasile Cocoș – președintele CNIPMMR Vâlcea, Aura Constantinov – APIMM Vâlcea, Adrian Cazan – comisar șef al IJP Vâlcea, Ion Cristea – șeful Inspectoratului de ConcurențăVâlcea, și Valentin Cismaru – președintele CCI Vâlcea.

Ioan Gyuri Pascu a întreținut „atmosfera”

Pe fundalul sonor al celebrului artist Ioan Gyuri Pascu și a trupei sale, The Blue Workers, s-a desfășurat vineri seara, la Hotelul Cozia, gala Topul Firmelor Vâlcene 2006. Greii din economia județului – OLTCHIM, CET Govora, Uzinele Sodice Govora, VEL PITAR (transformatăîn Șapte Spice), Diana, BOROMIR, Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea, IMSAT etc. – și-au adjudecat și în acest an majoritatea trofeelor puse în joc de Camera de Comerț și Industrie. Evaluarea nivelului de performanțăși stabilirea clasamentelor pe domenii, grupe de activitate și grupe de mărime a firmelor se realizeazăpentru anul 2006 prin preluarea electronică a datelor, în baza metodologiei pentru realizarea Topului Național al Firmelor, aprobatăde că tre Comisia de realizare a Topului, constituităîn cadrul Camerei de Comerț și Industrie a României. Au fost șase domenii de activitate: cercetare-dezvoltare și high-tech; industrie; agricultură, pescuit, piscicultură; construcții; servicii; comerț, export, turism. În concurs au intrat numai firmele cu o ratăa profitului curent/cifrăafaceri între 0,5% și 100% și o cifrăde afaceri de minim 220.000 lei noi pentru microîntreprinderi și 300.000 lei noi pentru celelalte categorii de firme.

Iată cine sunt câștigă torii:

” Industria produselor primare – OLTCHIM, Protectchim

” Lucrări de instalații – PROIMSAT SA

” Lucrări de instalații – Govora SA, Conexvil SA

” Producerea, transportul și distribuția energiei termice – CET Govora

” Industria metalurgică – Mentchim, uzina Mecanică Rm. Vâlcea

” Industria pielăriei și încă lțămintei – DCB Componente SA

” Industria mijloacelor de transport – Magnetto Wheels Drăgășani

” Industria alimentară- Șapte Spice SA

” Industria produselor textile – Minet SA

” Industria lemnului și a produselor din lemn – Cozia Forest, Vilcart

” Transporturi – Dacos, Normandia

” Servicii de colectat și reciclat deșeuri – Remat

” Comerț cu autovehicule – Nurvil, Motoractiv

” Comerț cu amănuntul în magazine specializate – Annabella SRL

” Activitatea hotelieră- că limănești că ciulata SA, Olănești Riviera SA

” Restaurante, baruri, cafenele – Rosan Grup, Cazare Cantine Berbești

 

” Trofeul Creativității a fost adjudecat de următoarele firme: SC Oltchim SA, SC Boromir Ind SRL, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice Râmnicu Vâlcea, SC Resin SRL și SC Adiacent SRL.

 

” Diplome de Excelențăau fost acordate, printre altele, următoarelor societăți: SC Sarcom SRL SC Annabella SRL, SC Apavil SA, SC Diana SRL, SC Hervil SA, SC Minet SA, SC Olănești Riviera SA , SC Oltchim SA, SC Romsoft SRL, SC Șapte Spice SA, SC Foraj Sonde Râmnicu Vâlcea SA.

 

” Trofeul Camerei de Comerț și Industrie Vâlcea” au fost cucerit de firma DIANA SRL – director general și acționar majoritar Dumitru Crăciunescu.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.