Acasă Arhiva „Banii de la Consiliul Judetean Valcea se împart pe simpatii politice”

„Banii de la Consiliul Judetean Valcea se împart pe simpatii politice”

” „atâta timp cât proiectele nu sunt scoase la luminăpentru a putea discuta cinstit și deschis pe marginea lor, bineînțeles dacă acestea sunt viabile, împărțirea banilor se va face pe simpatii politice. Sunt lucrări care necesităinvestiții urgente în anumite zone și care nu sunt luate în calcul, în schimb sunt luate în calcul alte „priorități”, care sunt pe placul unora” spune Samoil Vîlcu

 

În cadrul unui interviu acordat bisăptămânalului VOCEA VÂLCII, consilierul județean PD, Samoil Vîlcu, a făcut o serie de declarații referitoare la atitudinea colegilor săi din Alianțădin cadrul ședinței Consiliul Județean (CJ), dar și despre modul cum CJ distribuie banii contribuabililor că tre localitățile vâlcene. De asemenea, el considerăcă replicile dure dintre Emilian Frâncu și edilul-șef al Râmnicului, Mircea Gutău, au apărut din cauza faptului că acesta din urmăeste un primar jucă tor, puternic, dar care aduce disconfort anumitor persoane.

 

” Rep.: Atitudinea consilierilor județeni de la ultima ședințăvine pe fondul nemulțumirii Față de conducerea Consiliului Județean Vâlcea?

” Samoil Vîlcu: Da. Față de atitudinea Consiliului Județean de a nu discuta toate proiectele de hotărâri cu conducerea Alianței și cu consilierii județeni ai acesteia  pentru a vedea care sunt oportunitățile și prioritățile în județ. Sunt lucrări care necesităinvestiții urgente în anumite zone și care nu sunt luate în calcul, în schimb sunt luate în calcul alte „priorități” care sunt pe placul unora. De aceea, am discutat și în cadrul Consiliului Județean ca săne axăm numai pe proiectele cu priorități și atunci când ajungem la o concluzie săputem face din aceste priorități proiecte viabile.

” Rep.: Veți avea aceeași atitudine și în viitoarele ședințe de Consiliu Județean?

” S.V.: Depinde de conducerea Consiliului Județean. Dacă vom fi invitați, așa cum ni s-a promis, sădiscutăm deschis, corect, toate proiectele de hotărâri și săvedem dacă existăo strategie la nivel mediu și lung a Consiliului Județean în legăturăcu pretențiile lor vizavi de tot ceea ce se întâmplăîn județ.

” Rep.: Se tot vehiculeazăcă în spatele acestei atitudini a consilierilor Alianței este cineva care le spune ce săvoteze și ce nu.

” S.V.: Nu. Noi am format această echipăcare dorește sădea un semnal că tre teritoriu că existăo unitate a consilierilor județeni din Alianțăși că dorim săfacem o politică , la nivel local, îndreptatăspre comunitatea vâlceană, spre cetățean și nu spre anumiți oameni, lideri sau grupuri. Dacă banii pe care îi dirijăm, puțin ce-i  drept, ajung pe anumite interese, e tragic. Dacă ajung la masa mare de oameni sau în comunitățile locale care ne interesează, atunci credem că am făcut și noi ceva pentru locuitorii vâlceni.  

” Rep.: Considerați că banii de la Consiliul Județean pentru localitățile vâlcene se împart pe simpatii politice?

” S.V.: Sigur, credem că s-au împărțit, se împart și se vor mai împărți și pe simpatii politice atâta timp cât nu avem asigurat un cadru în care aceste simpatii politice săfie mai puțin vizibile. De asemenea, atâta timp cât proiectele nu sunt scoase la luminăpentru a putea discuta cinstit și deschis pe marginea lor, bineînțeles dacă acestea sunt viabile, împărțirea banilor se va face pe simpatii politice.

” Rep.: În rândul consilierilor județeni ai Alianței sunt și unii care nu fac cinste. Aceștia vin la ședințele de Consiliu Județean în ultimele 10 minute doar pentru a face prezența și atunci vorbesc la telefon sau citesc ziarul. Cum veți proceda cu ei?

” S.V.: Sunt câțiva consilieri județeni care probabil sunt preocupați cu problemele pe care le au fie la firmele, fie la serviciile lor. În general, aș vrea săvorbim de consilierii noștri, ai Partidului Democrat. Nu s-a întâmplat de multe ori ca unul din ei săvinămai târziu la ședințe. Nu avem cunoștințăca la ședințele de comisie săfi lipsit vreodată. Îi avem chiar suficient de disciplinați. Cred că ai majorității Alianței D.A. sunt așa. Bine, probabil că sunt și câțiva care, nu aș zice că sunt mai puțin interesați, dar problemele îi fac săîntârzie. Cred că nu ar trebui sădevinăo regulăîntârziatul la ședințe. Din contră, punctualitatea ar trebui săne caracterizeze pe toți.

” Rep.: Ce părere aveți de consilieri ca Mihai Aristotel Ungureanu sau Cristian Buican că rora cu greu le scoți o vorbădin gură?

” S.V.: Au mai vorbit. Ce pot săspun”¦ Marea majoritate a discuțiilor au loc în ședințele de comisii. Acolo se dezbat proiectele de hotărâri, acolo se iau deciziile importante și acolo se „toacă „ fiecare material. În plen, e mai puțin important dacă vorbesc sau nu. Repet, la cele mai multe proiecte de hotărâri amendamentele se aduc în comisii asta pentru că în plenul Consiliului Județean multe lucruri nu se mai pot modifica. 

” Rep.: Din câte se pare consilierii județeni ai Alianței au ajuns la un consens. Ce se întâmplăcu cei din Consiliul Local care în ultimul timp au avut tot felul de clinciuri?

” S.V.: Ei s-ar înțelege bine și la nivel local. Consider că în marea majoritate a proiectelor s-au înțeles. Însă, nemulțumirile vin pe fondul faptului că existăun primar jucă tor, puternic. Unul care a impus un anumit ritm și un anumit calendar. El vrea săfacă în municipiu multe lucruri care nu au mai fost făcute pânăacum. Pe mulți îi deranjeazăfaptul că Mircea Gutău este un om care face, stămai puțin în birou și mai mult lângăoameni.

” Rep.: Cum comentați disputa dintre Emilian Frâncu și Mircea Gutău?

” S.V.: Nu aș vrea săcomentez în nici un fel. I-aș recomanda domnului Frâncu ca atunci când face declarații săse gândească înainte pentru a nu-i părea rău dupăaceea și săfacă declarații echilibrate, responsabile și cât mai obiective. Eu consider că atunci când un om face lucruri bune, trebuie apreciate. Dacă unele lucruri pe care le face Mircea Gutău nu sunt pe placul unora, cred că cel mai bine e săne așezăm sădiscutăm pe baza proiectelor pentru a le îmbunătăți. Primarul nu este un om care săstea pe margine. Este plin de energie și vrea ca banii săfie investiți cu discernământ și săfie vizibili pentru ca atunci când comunitatea localăva trage linie săvadăcă în Râmnic s-a întâmplat ceva.

Claudia STANCIU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.