Acasă Arhiva Au început înscrierile pentru Bacalaureat

Au început înscrierile pentru Bacalaureat

Elevii din clasa a XII-a vor încheia cursurile celui de-al doilea semestru pe 15 iunie, iar prima probăa Bacalaureatului, cea oralăla limba și literatura română, se va desfășura pe 25 și 26 iunie. 

Până în data de 11 mai a.c., atât absolvenții clasei a XII – a, cât și cei din promoțiile anterioare ce nu au luat examenul,  se pot înscrie la Bacalaureat. Pentru elevii proaspăt absolvenți, listele nominale sunt întocmite de diriginți, iar pentru candidații din anii precedenți, înscrierea se face la secretariatul unității din centrul de examen la care este arondat liceul pe care candidații l-au absolvit. La înscriere, tinerii trebuie săprezinte certificatul de naștere, de că sătorie, dacă este cazul, și foaia matricolă. Elevii din clasa a XII-a vor încheia cursurile celui de-al doilea semestru pe 15 iunie, iar prima probăa Bacalaureatului, cea oralăla limba și literatura română, se va desfășura pe 25 și 26 iunie.

Reguli noi

La începutul anului 2007, Ministerul Educației a modificat atât regulamentul bacalaureatului, cât și cel al testelor naționale, încercând săevite o repetare a haosului organizatoric apărut la examenele naționale de anul trecut. Astfel, reprezentanții Ministerului s-au gândit în primul rând sămodifice modul de distribuire a subiectelor. De asemenea, în ziua susținerii unei probe, va fi extrasăvarianta cu subiecte și va fi elaborat și baremul de corectare. În ceea ce privește contestațiile și evaluarea lucrărilor, După ce s-a constatat că 16% dintre acestea au fost supraevaluate, în vară, conducerea Ministerului Educației a decis ca recorectarea lucrărilor contestate săse facă la nivelul județului de care aparține centrul de examen. Mai mult decât atât, candidații care doresc să-și vadălucrarea, o pot solicita După afișarea rezultatelor finale. În cazul în care sunt contestate lucrări care au obținut note inițiale cuprinse între 4,50 și 4,99 sau o notăcel puțin egalăcu 9,50, nota definitivăva fi cea obținutăîn urma recorectării.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.