Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Asociația Pro Democrația a protestat

„Luați-vă promisiunile înapoi!” Acesta a fost mesajul transmis de Pro Democrația membrilor PSD

Asociația Pro Democrația (APD) protesteazăîmpotriva deciziei Partidului Social Democrat de a amâna proiectul de lege privind adoptarea votului uninominal.

Joi, 19 iulie a.c., membrii asociației Pro Democrația din Râmnicu Vâlcea au protestat timp de 15 minute în fața sediului PSD. Aceștia le-au făcut „cadou” psd-iștilor mai multe cutii goale, simbolizând promisiunile neîndeplinite. Magdalena Manea, unul dintre membri asociației și un susținător al votului uninominal a afirmat: „PSD-ul s-a răzgândit în ceea ce privește votul uninominal, iar noi protestăm  pentru că nu s-au ținut de cuvânt în ceea ce privește reforma electorală. În acest protest, ne solidarizăm cu organizațiile din București, Bacă u și Constanța. Manifestația noastrăeste una pașnică , iar noi transmitem un mesaj simbolic.”

Victor Ponta, vicepreședintele PSD pe probleme de justiție prezent la Vâlcea în cadrul Conferinței Organizației Municipale a PSD de zilele trecute,  a declarat că este un susținător al proiectului. „Eu sunt un susținător al votului uninominal, cred în el și pot vorbi câteva ore despre această inițiativă. Proiectul a apărut în 2005 și a fost inițiat de PSD. Am luat o decizie politică săcedăm din proiectul nostru. Noi l-am scris, nu Pro Democrația. Proiectul a fost acceptat și de PC și UDMR. Ideea de vot uninominal este foarte bunăpentru România, pentru clasa politică și pentru PSD. Sistemul votului uninominal avantajeazăpartidele mari, iar PSD este singurul partid mare pe zona de stânga.”– a declarat vicepreședintele PSD, Victor Ponta.

Intrarea în sediul PSD din București a fost blocatăde o basculantădin care s-au descă rcat 26 de cutii goale pe care era inscripționat cuvântul „promisiuni”. După un protest ce a durat aproximativ 30 de minute, intrarea a fost deblocată, reprezentanții Pro Democrația mutând cutiile pe gazonul din apropierea sediului.