1

Anuta Handolescu sustine ca in municipiul Rm. Valcea se consuma stupefiante

        ” până acum, în județ,  16 traficanți și consumatori de droguri au fost arestați  tot mai multe voci spun că în liceele vâlcene traficul și consumul de stupefiante este la ordinea zilei. Ba, mai mult, existădestui elevi, care pe șoptite recunosc că au consumat droguri. Cu toate acestea, șeful IPJ Vâlcea, susține că sunt doar simple supoziții

 

        În ultimii ani, în România consumul de droguri a luat o amploare îngrijorătoare. Stupefiantele cel mai adesea folosite în țara noastrăsunt cocaina, L.S.D.-ul, ecstasy, marihuana, hașișul și heroina. România, ca orice țară de tranzit, în timp, a devenit și consumatoare. Fenomenul a luat amploare După 1989. În perioada ’90-’96, cuiburile traficanților și consumatorilor de droguri erau că minele studențești. Apoi, vânzătorii de iluzii au dus moartea albăși prin baruri, discoteci, cluburi și chiar la colț de stradă. Traficul de stupefiante a devenit cea mai rentabila afacere din România, afacere din care se câștigă sume fabuloase. Numărul real de consumatori și traficanți de droguri din țara nu este cunoscut. până în acest moment, la nivel național au fost realizate extrem de puține studii cu privire la acest aspect, iar, cifrele prezentate, sunt, așadar, simple estimări.

De cele mai multe ori, presa aflăfoarte puține lucruri despre arestarea sau identificarea traficanților ori consumatorilor de droguri, și asta pentru că , autoritățile preferăsăpăstreze de cele mai multe ori tăcerea.

        Șeful Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea (IPJ),  Adrian Cazan afirma, cu puțin timp, că în județul nostru există, la ora actuală, zeci de consumatori de droguri. „Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Vâlcea, a arestat de la înființarea acestuia  (2001 n.r) , aproximativ 16 traficanți și consumatori de droguri. 6 dintre ei erau din Vâlcea, iar restul din țară „ a spus șeful poliției. Tot mai multe voci spun că în liceele vâlcene traficul și consumul de stupefiante este la ordinea zilei. Ba, mai mult, existădestui elevi, care pe șoptite recunosc că au consumat droguri. Cu toate acestea, șeful IPJ Vâlcea, susține că sunt simple supoziții. „Cred că este o problemăexageratăcu consumul de droguri în licee. Avem, în unitățile de învățământ importante, supraveghere permanentăși nu e chiar așa cum se aude” a conchis el. Deși puțini s-ar fi așteptat, însă și prefectul județului, Anuța Handolescu, a afirmat în cadrul unei întâlniri cu presa că are informații  despre consumul de droguri din județ și municipiu. „Am informații că în două apartamente de lângă Liceul de Chimie Râmnicu Vâlcea este posibil  săse consume droguri. Aici, câteva găști de cartier, fac tot timpul scandaluri, lăsând săse vadăcă au un comportament deviat. Credem că nu este deloc exclus ca aceștia săfie consumatori de stupefiante „ a spus ea, cu fermitate.

Olivia Pirvu