Acasă Arhiva Accident mortal pe muntele Valeanu

Accident mortal pe muntele Valeanu

trei muncitori au plecat După țigări, iar utilajul tip TAF condus de un tânăr de 19 ani s-a răsturnat în albia unui pârâu

      În dimineața zilei de 14 iulie a.c., pe drumul forestier Valea Bistricioarei,  (muntele Văleanu), s-a produs un grav accident de circulație, în urma că ruia un tânăr și-a pierdut viața, iar alți doi sunt internați în spital cu traumatisme grave. Cei trei, angajați la o societate comercială din județul Argeș, au plecat să-și cumpere țigări și cafea. La volanul utilajului tip TAF se afla un tânăr de 19 ani, M. EUGEN, care, la un moment dat, a părăsit drumul forestier, răsturnându-se cu utilajul în albia Pârâului Bistricioara.

      După primele cercetări, polițiștii din Horezu au stabilit că Eugen M. – 19 ani, Daniel N., – 36 de ani și Ion Z., 20 ani, toți trei din județul Argeș, se aflau în timpul serviciului. Pe de altă parte, Ion Nicolaescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă susține că nu este vorba de un accident de muncă .  El spune că angajații instituției pe care o conduce au stabilit,  în urma cercetărilor, că cei trei bărbați nu-și exercitau atribuțiunile profesionale, în momentul producerii incidentului. „Cei trei lucrau în domeniul exploatării lemnului pe raza Ocolului Silvic Romani. Noi am cercetat cauzele și împrejurările în care s-a produs accidentul și am constatat că în seara zilei de 13 iulie, bărbații au plecat să cumpere țigări și cafea din satul Romanii de Sus. Acolo au consumat băuturi alcoolice, iar la întoarcere, După circa 12 kilometri parcurși pe drumul forestier, au că zut cu TAF-ul în râu. De altfel, s-a constatat că Eugen M. nu era șofer de meserie și astfel, el riscă să i se întocmească dosar penal. Dosarul întocmit de ITM Vâlcea va fi trimis la Ministerul Muncii pentru aprobare, După care va ajunge la Parchetul din Horezu”– ne-a declarat Ion Nicolaescu. În urma accidentului, Daniel N. a murit pe loc, iar Ion Z. a suferit un traumatism cranio cerebral acut deschis, fiind internat la Spitalul Horezu. Șoferul TAF-ului, Eugen M., a fost transportat la Spitalul de Urgență Vâlcea unde i s-a pus diagnosticul de traumatism cranio-cerebral acut deschis și contuzie coloană cervicală. Ulterior, argeșeanul  a fost transportat la Spitalul Bagdasar din București, pentru investigații medicale amănunțite.  

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.