Acasă Arhiva 2 Sosiile politicienilor

Sosiile politicienilor

 Asemănări uluitoare

CINE E CINE. Între personajele politice autohtone și eroii de desene animate și film existăasemănări mari. V-ați imaginat vreodatăcă între Muttley, Robocop, Master Yoda sau Ygor existăsimilitudini importante din punct de vedere fizic? Dacă nu, atunci dorim săvădemonstrăm că existădestule VIP-uri de pe meleagurile noastre care se pot transforma oricând în personaje animate și viceversa.

 

Mihai Persu e Muttely

Muttley este un câine răutăcios, care nu prea suportăoamenii și care dădovadăde un caracter duplicitar. De obicei, face orice pentru a-și atinge scopul, încercând sădepunăcât mai puțin efort posibil în acest sens. Muttley este lipsit de scrupule și desconsiderat de toți cei din jur. Social-democratul Mihai Persu, președintele PD-L, pare, de multe ori, o copie fidelăa acestui personaj animat, atât fizic cât și din punct de vedere al comportamentului.

Samoil Vâlcu, un Robocop modern

Suntem convinși că văaduceți bine aminte de legendarul Robocop, un om care a fost transformat într-un robot. El încearcă săse opunăplanurilor diabolice ale creatorilor săi care au devenit corupți și care încearcă acum săcontroleze totul. Robocop se alăturăguerillei subterane a orașului în care trăiește, alcă tuitădin miile de oameni azvârliți în stradăîn încercarea de a le dejuca planurile, ajutorul său dovedindu-se a fi esențial pentru aceștia în final. Deputatul democrat-liberal, Samoil Vâlcu, seamănă, așadar, cu personajul nostru, pentru că și el, prin eforturile susținute depuse în Parlamentul României, încarcă , permanent, săvinăîn ajutorul oamenilor.

Cristian Buican, un Jedi puternic

Cristian Buican a fost asemuit de noi cu Master Yoda din Star Wars. El este înfățișat în film ca fiind un Jedi puternic, învățat. Este un extraterestru, dar nimeni nu știe de pe ce planetăvine. Vorbește aceiași limbăca și toți ceilalți, însă agramat. Are peste 900 de ani și deși este un pitic, folosește sabia ca nimeni altul.

Super Mario – Romulus Bulacu

Vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea seamănă, din punct de vedere fizic, izbitor cu celebrul personaj Super Mario din cea mai popularăfrancizăpentru platforma de jocuri video nintendo. Mario este un instalator de origine italianăce locuiește în orașul numit Regatul Ciupercilor. Ca și sosia sa din lumea reală, el trebuie săfacă tot posibilul săse facă remarcat și săsupraviețuiască curselor întinse de dușmanii săi, însă , din păcate, de foarte multe ori dăgreș.

Marty, personajul lui Coca, a fugit din zoo

Marty din Madagsacar este unul dintre cele mai haioase personaje de desene animate create până acum. El, împreunăcu prietenii săi, o girafă, un leu și un hipopotam, trăiesc la o grădinăzoologică din New York. Lucrurile iau o turnurădeosebită, în momentul în care Marty, curios din fire și plictisit de viața din gradina zoologică vrea afarăchiar dacă nu știe ce înseamnă asta. Cam același lucru se poate spune și despre senatorul pesedist, Laurențiu Coca, care sătul de politica localăa ales Parlamentul României, diferența făcând-o faptul că el a nimerit într-o veritabilăgradinăzoologică , unde fiecare pare săvorbească pe limba lui, fără a se înțelege vreodată.

Igor – un inventator anonim

Igor Personajul principal al filmului cu același nume, este un inventator anonim, care îl slujește pe doctor Glickenstein, un savant cunoscut. Asta până când stăpânul său moare din cauza unui accident stupid, iar Igor găsește oportunitatea săîși punăîn aplicare invenția sa secretă. Alături de prietenii săi Scamper si Brain dăviațăunei femei monstru, Eva. Bucuros ca va reuși săcâștige târgul de invenții cu malefica sa creatură, constatăcu uimire ca monstrul său, deși are o înfățișare hidoasăposedăo inimăde aur, nefiind în stare săfacă rău nici măcar unei muște. Liberalul Gheorghe Ionițăeste și el un cunoscut om de știință, valoros, care a reușit săse facă cunoscut opiniei publice prin acțiunile politice avute până acum.

Monceanu, pălărie a la Indiana Jones

Constantin Monceanu seamănăîn poza pe care am găsit-o în arhiva ziarului nostru cu binecunoscutul personaj de film, Indiana Jones. Desigur, nu am putea spune că liberalul nostru s-a făcut vreodatăcunoscut prin actele sale de curaj ca și sosia sa, ba a mai luat și bătaie de câteva ori!, însă îi place săpoarte cam același tip de pălărie ca cea a eroului, lăsându-ne săînțelegem că este fan Indiana Jones.

Sid e un personaj nesăbuit

Penelistul Bogdan Pistol are și el o sosie celebră, Sid „Leneșul” din Ice Age. Sid, supărat că nu prea mai este băgat în seamăde prietenii lui, furăcâteva ouăde dinozaur pentru a arăta cât este de abil. Numai că mama puiuților pleacă în că utarea acestora, iar Sid, pentru a scă pa de amenințarea ce-l pândește la tot pasul, este nevoit sălupte cu flora si fauna, și săse împrietenească cu o nevăstuică chioară, care vâneazădinozauri, pe nume Buck, un personaj puțin nebun care nu înțelege cum Sid a putut fi atât de necugetat.

Diego, un tigru care se simte neimportant

Tigrul Diego se confruntă cu o puternică crizăde personalitate, care-l demoralizeazăcomplet. De o vreme, el se simte mai degrabăo pisicuță, nu ca o felinăferoce, așa cum ar trebui săfie un tigru, și se teme că aderarea la grupul în care trăiește îl face să-și piardăreflexele de prădător. Așadar, Diego pleacă singur în că utarea aventurii, întrebându-se dacă nu e timpul săpărăsească haita. Diego este sosia prefectului Petre Ungureanu care de când a ajuns în această funcție își ascute „ghearele” permanent, pentru a-și „sfâșia” adversarii care, pe vremea când nu mai era mare lucru în politicul autohton îl făceau săse simtă ca o pisică de casă.

Romeo Rădulescu – Arthur din filmul „Arthur și invizibilii”

Arthur locuiește cu bunica sa la fermăîn perioada recesiunii în America. Părinții lui sunt la oraș în că utarea unei slujbe, iar bunicul a dispărut de pe fața Pământului. Bunica îi povestește lui Arthur despre tribul Minimoys și cel al războinicilor uriași, descoperite de bunicul său, precum și de comoarăascunsăde bunicul în gradină. După ce sunt amenințați cu evacuarea în 48 de ore, Arthur își pune în cap săgăsească nestematele, precum și pe bunicul. De aceea, începe săcitească semnele lăsate de bătrân pentru a ajunge la tribul Minimoys și pentru a-l învinge pe Maltazard, lordul răului care încearcă să-i distrugăpe viitorii săi prieteni și aliați. Viceprimarul pedelist Romeo Rădulescu seamănăși el, întrucâtva, cu Arthur prin prisma faptului că și încarcă săse opunăadversarilor politici care nu doresc săpunăumărul la binele colectiv.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.