1

Salariații de pe Platformă amenințăcu mitinguri și greve

 Se încing spiritele la Oltchim

Normal 0 21

PROTEST SPONTAN. Vineri, 19 iunie a.c., pe Platforma Oltchim peste 150 de persoane s-au adunat în fața sediului Combinatului Chimic „Oltchim” nemulțumite de recentele măsuri luate de Consiliul de Administrație.

Liderul de sindicat, Mihai Diculoiu, a anunțat că oamenii se revoltăîmpotriva deciziei de a trimite în șomaj tehnic peste 1.500 de persoane. „Oamenii au ieșit în stradăpentru că în ședința din 18 iunie Consiliul de Administrație a hotărât sădiminueze cu 15 % salariile aferente lunilor mai, iunie, iulie. În lunile iulie și august 1.500 de oameni vor fi trimiși în șomaj, prin rotație, iar începând cu 1 septembrie 500 de angajați vor fi concediați. S-a făcut o mare greșealăadoptând aceste măsuri, iar vina aparține exclusiv celor trei membri desemnați de Ministerul Economiei și celui desemnat de PetroCarboChem. Nu aveau motive săia asemenea măsuri, pe primele patru luni ale anului indicatorii de producție au fost realizați, nu s-au depășit costurile cu salariile și alte cheltuieli iar în ultimul timp situația se calmase.”

„Momentan nu existăalte soluții”

Pentru a calma spiritele, în mijlocul salariaților a venit și directorul general Oltchim, Constantin Roibu care a spus că , deocamdată, nu existăalte soluții. „Comunitatea Europeană și-a dat acordul, iar noi suntem în negocieri cu alte patru bănci pentru a obține un împrumut ca săputem prelua Arpechim Pitești, iar cel târziu luna viitoare săînceapăaici lucrările de retehnologizare”.

De partea cealaltă, salariații au declarat că sunt deciși ca, în cazul în care nu se vor găsi soluții la măsurile luate joi de Consiliul de Administrație de la Oltchim, săîși continue protestul prin mitinguri organizate la Râmnicu Vâlcea și București.