1

Papagalii clonăși papagușul de la liberali

În ultimii ani, pe meleagurile noastre mioritice și-a făcut apariția, ca rezultat al experimentelor laborioase efectuate în laboratoare genetice politice, bazate pe teoria elaboratăde cuplul Iliescu – Patriciu, o nouăspecie de păsări, de fapt o clonăa lor, care a invadat pur și simplu arealul județean și al țării, riscând săle modifice periculos echilibrul ecologic milenar și anume papagalul clonăasimetric. această clonăeste, așa cum am arătat, rezultatul unor experimente fundamentate teoretic, experimente care au constat în îndepărtarea din cutia cranianăa majorității materiei cenușii și în umplerea pe sfert (de aici etimologia cuvântului sferto-doct) cu neuroni prelevați de la Tăriceanu, fapt ce determinăca subiectul supus experimentului săreacționeze doar la stimulul auditivo-vizual Băsescu, Geoană, Cîlea sau Gutău. Papagalii județeni folosiți pentru acest experiment au fost selecționați pe criteriul inutilității lor (activitate cerebralăaproape de zero), în ideea utilizării lor ca masăelectoralăunic-direcționată.

Un alt criteriu de selecție a constat în capacitatea lor de reproducere rapidă, fapt care totuși, acum, la patru ani După integrarea lor în natură, lasăfoarte mult de dorit, rezultatele practice infirmând teoria și experiențele de laborator. Ca aspect exterior, papagalul clonăasimetric nu se deosebește cu nimic de celelalte exemplare ale speciei, însă comportamental el este ușor retard. Ca urmare a înlăturării ușoarelor urme de materie cenușie pe care le mai aveau, papagalii clone sunt inapți săpoarte o conversație normală, un dialog civilizat, ei fiind cantonați în vocabular la nivelul mahalalei, al grobianismului, al trivialului, al rasismului etc. nivel coroborat cu cel al ultrașilor peluzelor stadioanelor de fotbal din România, fiind în același timp demnii continuatori ai limbajului foștilor activiști PCR. Ei nu cunosc noțiunea de argument ci doar pe cele de etichetare și lozincă . Singurul lucru care-i mai dezîncrânceneazăuneori și-i face săse bucure enorm, este circul zilnic oferit de Crin Antonescu, Orban, Nicolai sau Hașoti drept hranăspiritualăîn tandem cu pozele făcute cu Tăriceanu și păstrate drept icoane la capul patului. Indiferent de gravitatea sau iresponsabilitatea faptelor prezidențiale sau ale adversarilor politici județeni, la comanda: „șo pe ei!”, papagalii clonăasimetrici se strâng ca oile la posturile naționale și locale TV și rag precum măgarii, obscenități și trivialități la adresa lui Băsescu, lui Geoanăsau a adversarilor politici județeni, roșii și portocalii. Totodată, ei își ascund trecutul puturos și plin de bube comunisto-securiste, pozând în vajnici luptători anticomuniști și antisecuriști, arătând în același timp cu degetul că tre foștii tovarăși de partid sau camarazi de arme, aciuați în alte partide, sau în lipsăde așa ceva trec la fabricarea de dovezi incriminatorii împotriva adversarilor politici, ca în cazul nefericit al primarului Râmnicului.

Considerând că aceste minime elemente sunt momentan suficiente pentru identificarea și carantinizarea acestor clone parazitare pentru societate, încheiem articolul cu mențiunea că orice asemănare cu Emilian Frâncu și Ion Nicolae, de la PNL Vâlcea, este întâmplătoare și de rea credință.

Romeo Popescu